Υλικά για ένα άτομο
2 μικρές φέτες (ή μία μεγάλη) κριθαρένιο παξιμάδι (π.χ. Τσατσαρωνάκη).
1 κουταλάκι τσαγιού κάπαρη
8-10 ελιές
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια (ή 2 μικρές).
αλάτι με βότανα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ή μείγμα πιπεριών)
μπόλικη ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση (χρόνος: 5 λεπτά)
Βρέχεις λίγο το παξιμάδι. Προσοχή - Κάποια παξιμάδια θέλουν πολύ λίγο, γιατί "μουλιάζουν" με τη μία.
Βάζεις το βρεμένο παξιμάδι σε πιάτο. Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, φρεσκοτριμένο πιπέρι, στο κάθε παξιμάδι.
Κόβεις τη ντομάτα σε κυβάκια. Τη ρίχνεις πάνω και γύρω από το παξιμάδι. Περιχύνεις με ελαιόλαδο, αλάτι, μπόλικη ρίγανη, κάπαρη, και ελιές.
Bon apetit!
Σημείωση: Φυσικά όλα τα υλικά (εκτός από το παξιμάδι) είναι προαιρετικά! Επίσης, μπορείς να βάλεις ό,τι άλλο θέλεις.