Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι
30 γρ. ξερή ή φρέσκια μαγιά
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι
νερό
Για τη γέμιση[/b]
τοφού *
φυτικό ή φρέσκο βούτυρο
ντομάρα
μανιτάρια
πιπεριά
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη: Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με δύναμη τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, με προσοχή για να μην λασπώσει η ζύμη μας, και συνεχίζουμε το ζύμωμα για αρκετή ώρα, μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε κατόπιν σε μπάλες και τις αφήνουμε να σταθούν και να φουσκώσουν. Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γεμίζουμε μία μία τις βαρκούλες με την γέμιση που θέλουμε και τις αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο, βάζουμε στο καθένα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο.
Προσοχή: Δεν είναι ανάγκη στην γέμιση να βάλετε όλα τα υλικά που γράφονται. Επιλέξτε την γέμιση που σας αρέσει.
* Για τους χορτοφάγους που τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα: Αντί για τοφού μπορούν να χρησιμοποιήσουν 3 φλυτζάνια τυρί κασέρι τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη