χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι  (Αναγνώστηκε 5630 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8565
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 10:17:44 μμ »
Valsaam μιας και είχες διαβάσει σχετικά με την υπόθεση της εταιρίας Covance - πρόκειται για μία εταιρία που στηρίζει το σάιτ αυτό, γιατί υπάρχουν συμφέροντα...Περίμενε να βρω κάποιες πληροφορίες που είχα...

.για τα αντι-PETA site και οργανώσεις.
Όλα υποκινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς και απο πολυ συγκεκριμένο άνθρωπο. Η προπαγάνδα ήταν πάντα το όπλο του κράτους να κλείσει τα στόματα που ενοχλουν με τις φωνές τους.


Και μεταφράζω :

To Κέντρο για την Ελευθερία του Καταναλωτή (Center for Consumer Freedom) είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που διοικείται από τον lobbyist Richard Berman μέσω της εταιρείας του Berman & Co. που βρίσκεται στην Washington και έχει σκοπό τις δημόσιες σχέσεις επί πληρωμή. Το Κέντρο για την Ελευθερία του Καναναλωτή, γνωστό σήμερα ως δίκτυο Guest Choice , ιδρύθηκε από τον Berman με μία δωρεά $600.000 από την γνωστή καπνοβιομηχανία Philip Morris.Ο Berman κανονίζει ώστε μεγάλα χρηματικά ποσά από τις πολυεθνικές, να καταλήγουν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, στις οποίες συνήθως είναι διευθυντής. Κατόπιν προσλαμβάνει την ίδια του την εταιρεία ως σύμβουλο για αυτές τις οργανώσεις! Από τα εκατομμύρια δολλάρια που έχει 'κάνει δωρεά" η Philip Morris μεταξύ 1995 και 1998, το 49% με 79% πήγε κατευθείαν στην εταιρεία Berman & Co. ή στον ίδιο τον Berman.
[...]
O Richard Berman έχει αναμιχθεί σε διάφορες υποθέσεις, όπου χρειάστηκε πίεση ώστε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες να σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Χρησιμοποιώντας τις σχέσεις του με υψηλά στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, καταφέρνει να ρίχνει λάσπη όπου χρειαστεί ώστε να υποτιμήσει τα αιτήματα διαφόρων ομάδων. Για παράδειγμα διαφωνούσε με την οργάνωση "Μητέρες ενάντια στην οδήγηση μετά τη χρήση αλκόολ" (MADD), και κατάφερε με τις πιέσεις του να μειωθεί το όριο στα αλκοτέστ λέγοντας πως τέτοια πρόστιμα θα τιμωρούσαν και υπεύθυνους καταναλωτές αλκοόλ. Σε έρευνα για τις δηλητηριάσεις από σαλμονέλα στα φαγητά που είχε φέρει στο φως το "Αμερικανικό Κέντρο για την Προστασία και Πρόληψη Ασθενιών" ο Berman απαντούσε πως υπερβάλλουν και προκαλούν φόβο χωρίς λόγο στους καναναλωτές.
[...]
Το ίδιο έχει κάνει και για τα θέματα που αφορούν στο κάπνισμα, βοηθώντας την Philip Morris αυτή τη φορά. Ο τρόπος που προσεγγίζει τα θέματα έχει χαρακτηριστει πάρα πολλές φορές "παραπλανητικός" και "αισχρός". Και πως να μην είναι όταν γίνεται προς υπεράσπιση του πελάτη.

Χρησιμοποιώντας "την ελευθερία του καταναλωτή" ως επιχείρημα, ο Berman τα έχει βάλει τα τελευταία χρόνια με την οργάνωση PETA και πολλές ακόμη ομάδες και οργανώσεις, των οποίων οι καμπάνιες έχουν σκοπό να αφυπνίσουν τους καναλωτές και μπορεί να βλάψουν τα έσοδα των πελατών του .

Το δίκτυο "Guest Choice" που έχει ιδρύσει ως "πάνελ συμβούλων", αποτελείται από μέλη τα οποία το 1998 περιελάμβαναν εκπροσώπους εταιρειών όπως την Cargill Processed Meat Products και Outback Steakhouse, Minnesota Licensed Beverage Association και Sutter Home Winery. Εταιρείες που εκπροσωπούν εστιατόρια, τη βιομηχανία κρέατος και αναψυκτικών αλλά και ποτών. Οι πελάτες του Berman είναι εταιρείες που έχουν οικονομικό συμφέρον στο να κρατήσουν τους μισθούς χαμηλού : προωθούν φτηνό, μη υγιεινό φαγητό φαστ φουντ κυρίως κρέας, καπνο, αναψυκτικά και την κατανάλωση αλκοόλ - εταιρείες όπως η Ruth’s Chris Steakhouse, Armour Swift, και Philip Morris, των οποίων η γραμμή προϊόντων περιλαμβάνει πολλά προϊόντα από την Kraft Foods μέχρι ακόμη και τσιγάρα Marlboro.

Η πρόσφατες επιτυχίες της PETA στο να διεκδικήσει και να καταφέρει πιο "ανθρώπινες" συνθήκες σφαγής εντός της βιομηχανίας του κρέατος (πράγμα που σημαίνει περισσότερα έξοδα για την κάθε εταιρεία κατά την παραγωγη κρέατος και μεταχείριση των ζώων), απευθυνόμενες κυρίως στις μεγάλες αλυσίδες fast food, έχουν ενοχλήσει φυσικά και τη βιομηχανία κρέατος αλλά και αναψυκτικών. Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα του Berman που επιτίθεται πετώντας λάσπη συνεχώς στην PETa, δημιούργηθηκε μόλις η εταιρεία McDonald’s έκανε υποχωρήσεις όσον αφορά το κρέας που αγοράζει, σε συνεννόηση με την PEta. Διότι πρόκειται για νομοθεσία πια και όχι παράλογες απαιτήσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας της για την καμπάνια όπως το έχει περιγράψει ο ίδιος ο Berman είναι "να πυροβολήσεις τον αγγελιοφόρο των μηνυμάτων ....Πρέπει να επιτεθούμε στην αξιοπιστία τους" - περίεργη τακτική από κάποιον που διαθέτει ο ίδιος μία ιδιαίτερα λαβωμένη αξιοπιστία λόγω του παρελθόντος του.

Center for Consumer Freedom
http://www.consumerdeception.com/

Στις ιστοσελίδες απο τις οποίες προήλθε το παραπάνω κείμενο θα βρείτε κείμενα που κατακρίνουν το Κέντρο του Berman στις εφημερίδες USA TODAY, WASHINGTON POST κλπ.

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 660
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Χορτοφαγικές Συνταγές
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 10:26:25 μμ »
Καταλαβαίνω απόλυτα τί εννοείς για το "δημοσιογραφικό συνάφι" foxy και όντως ο ανταγωνισμός που υπάρχει στα Μ.Μ.Ε. δεν επιτρέπει πολλές κινήσεις. Υπάρχουν όμως και δημοσιογράφοι ευαισθητοποιημένοι. Το θέμα είναι να συσταθεί ένα κείμενο σχετικά μικρό αλλά πολύ περιεκτικό σε στοιχεία που θα περιέχουν μία μεγάλη είδηση. Οι δημοσιογράφοι ψάχνουν δύο ειδών θέματα.
α) τα μεγάλα θέματα π.χ. για πρωτοσέλιδο και
β) τα λεγόμενα θέματα "ψυγείου" δηλαδή αυτά που δημοσιεύουν όταν τους περισεύει χώρος για "κλείσουν" τις σελίδες των εντύπων ή τηλεοπτικός χρόνος.
Αν θέλουμε να τους δώσουμε ένα θέμα, θα πρέπει πρώτα απ όλα να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι σε πια απ αυτές τις δύο κατηγορίες θα στοχεύσουμε και να δώσουμε τα στοιχεία όσο πιο δημοσιογραφικά γίνεται.
Γενικότερα οι δημοσιογράφοι θέλουν κάτι "το ξεχωριστό" κάτι που να διαφέρει από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως τώρα και κάτι που να προκαλεί το ενδιαφέρον. Σκέφτονται περισσότερο με βάση το αποτέλεσμα κοιτώντας το "τί πουλάει".  
Ένας άλλος παράγοντας είναι το μέσον στο οποίο απευθυνόμαστε. Υπάρχουν και κάποιες εκπομπές ή αναλόγως στήλες σε εφημερίδες ή περιοδικά που ασχολούνται και με θέματα οικολογίας και διατροφής. Σε αυτούς μπορούμε να μιλήσουμε και με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8565
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 10:32:15 μμ »
Lizaa είμαι δημοσιογράφος και ξέρω πως παρόλο που υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με όλα αυτά, δεν τα δημοσιεύουν. Δεν υπάρχει περίπτωση μέσο μαζικής ενημέρωσης να δημοσιεύσει κάτι που να αποκαλύπτει τη φρίκη των σφαγείων, παρά μόνο αν έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Και φυσικά η φρίκη των σφαγείων, και οι ορμόνες, αντιβιοτικά που δίνουν στα ζώα, δεν αποτελούν είδηση. Αν το προσπαθήσετε πάντως, καλή τύχη. Εγώ δεν μπόρεσα τρία χρόνια τώρα.

Είναι πιο εύκολο να προβληθεί η χορτοφαγία λόγω υγείας, όπως έχει γίνει ήδη μέσω της Ελευθεροτυπίας και κάποιων ραδιοφώνων.
 8)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 660
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Χορτοφαγικές Συνταγές
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 10:36:07 μμ »
Δεν ήξερα πως είσαι δημοσιογράφος  :-X
Δεν είπα πως είναι εύκολο, είπα πως δεν είναι ακατόρθωτο.
Συγνώμη   :-[
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος Elf

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 39
  • myspace
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 18, 2010, 05:49:27 μμ »
Να ρωτήσω κάτι; Εκεί που αναλύει διαφορές ανάμεσα σε σαρκοφάγα και τον άνθρωπο.. Στα σαρκοφάγα συμπεριλαμβάνονται και τα παμφάγα, όπως η αρκούδα ή το γουρούνι;
This dead city longs to be free
This dead city longs to be living
Well, I build my dreams on your empty scenes
Is it any wonder they're spitting at the sun..

aliena

 • Επισκέπτης
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 19, 2010, 05:04:38 μμ »
Τα παμφάγα είναι σε διαφορετική κατηγορία, τσέκαρε καλύτερα αυτό το πινακάκι:
http://2.bp.blogspot.com/_BZdP6V_M55I/STW2RVzRcjI/AAAAAAAAA4k/0QTGhNgAoEo/s1600-h/digestive+system+comparison.jpg

Μπορείς να κατεβάσεις κι αυτό από εδώ:
http://www.4shared.com/file/59874121/196038cb/comparative_anatomy_table.html
αν θυμάμαι το είχε φτιάξει η elsa winking


Αποσυνδεδεμένος Elf

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 39
  • myspace
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 06:57:01 μμ »
Να σαι καλα!
This dead city longs to be free
This dead city longs to be living
Well, I build my dreams on your empty scenes
Is it any wonder they're spitting at the sun..

Αποσυνδεδεμένος melina

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 5
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 08, 2010, 10:13:22 πμ »
καλημερα....  :) θελω να κανω μια ερωτηση. την εθεσα και στην πρωτη μου προσπαθεια να επικοινωνισω μαζι σας αλλα απετυχα      παταγωδως . :D σε περιπτωση εγκυμοσυνης μιας χορτοφαγου τι γινεται? κατα ποσο καληπτει τις αναγκες του εμβρυου εφοσον διατηρησει τη χορτοφαγια της? και τη σταση κρατα μια χορτοφαγος μητερα προς το παιδι της σε σχεση με τη χορτοφαγια και την διατροφη του? τελικα ειναι περισσοτερες απο μια ερωτησεις. ευχαριστω εκ των προτερων

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2283
 • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 08, 2010, 10:39:49 πμ »
δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν ακολουθείς μια καλή vegan διατροφή.

Δες εδώ
http://greekveganparenting.blogspot.com/

Επίσης σου δίνω παρακάτω μια ενδεικτική συλλογή από σελίδες είτε της Vegans Society είναι από το www.veganhealth.com
http://www.vegansociety.com/lifestyle/parenting/vegan-babies-and-children/
http://www.veganhealth.org/articles/preginfchil/
http://www.vrg.org/nutrition/veganpregnancy.htm
http://www.vegansociety.com/lifestyle/nutrition/infants-and-children.aspx
http://www.vegansociety.com/lifestyle/parenting/
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος elsa

 • Συντονίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 6819
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Αποσυντονίστηκα...
  • elsa's blog
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 08, 2010, 11:00:44 πμ »
Melina, καλώς ήρθες!  :)

Πότε ξαναρώτησες καλέ και δεν σε πήραμε χαμπάρι;  :D Κάτι τέτοια δεν τα αφήνουμε να πέσουν κάτω! biggestgrin
Πιο αρμόδια να σου απαντήσει είναι βέβαια η Φόξυ, που είχε μια θαυμάσια βέγκαν εγκυμοσύνη, γέννησε ένα υγιέστατο μωρό και το θηλάζει ακόμα -πρέπει να είναι περίπου 8 μηνών ο Παυλίτο, ε, Βίκυ; - με το magic vegan γάλα της που το έχει κάνει θρεφτάρι!
Τα link που σου έδωσε η Δεινομάχη είναι πολύ κατατοπιστικά, το πρώτο είναι μάλιστα της Βίκυς!
Έχω και άλλη μια φιλενάδα βέγκαν, που είχε επίσης μια καταπληκτκή εγκυμοσύνη και γέννησε πριν λίγους μήνες (στο σπίτι της μάλιστα!) και θηλάζει κανονικότατα και πολύ αποτελεσματικά! όποτε βλέπω την μπέμπα όλο και πιο φουσκωτή μου φαίνεται!  :D

Αντίθετα εγώ, που τότε που γέννησα τα παιδιά μου δεν ήμουν ακόμα βέγκαν, κατάφερα να θηλάσω μόνο 3 μήνες... sadface

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8565
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 08, 2010, 06:19:26 μμ »
Γειά σου και πάλι Μελίνα. Σου παραθέτω κι εγώ τρία θέματα που έχουμε ανοίξει στο φόρουμ σχετικά με το θέμα που ρωτάς.
Διατροφή για εγκύους
Veg Οικογένειες
Χορτοφαγία και μωρά

Όπως θα διαπιστώσεις από αυτά που θα διαβάσεις, δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχει κανείς μία βίγκαν εγκυμοσύνη, αρκεί να κάνει μία ισορροπημένη διατροφή. Λίγο πρόγραμμα θέλει, αλλά αυτό ισχύει και στις μη-βίγκαν εγκυμοσύνες. Έλσα, 9μιση μηνών είναι ο γιος μου και συνεχίζει ακάθεκτος το θηλασμό.   biggestgrin Τώρα όσον αφορά το μεγάλωμα, το διατροφικό μέρος είναι το εύκολο. Η πρόκληση είναι η κριτική από την οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο, αλλά κι αυτό ξεπερνιέται. yes Ελπίζω να λύσαμε μερικές απορίες.  

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος melina

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 5
Απ: Πρωτεΐνη : Γεγονότα & μύθοι
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 17, 2010, 09:29:42 πμ »
ευχαριστω παιδια, συμπτωματικα το ακουσα τυχεα και απο ενα διατροφολογο.  :) θα κοιταξω τισ παραπομπες σας. και παλι ευχαριστω

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact