Τις προάλλες που έφτιαχνα αμυγδαλόγαλα, όπως το έριξα στο τουλπάνι και περίμενα πρώτα να σουρώσει λίγο πριν το ζουλήξω, παρατήρησα οτι πολύ γρήγορα η υφή του πολτού πήρε την υφή του γιαουρτιού...
κι έπαθα αυτό --->

Κι απορούσα πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα!
Το πήρα, το έβαλα σε ξεχωριστό μπωλ, έριξα σκόρδο, αλάτι, ξύδι, αγγούρι τριμμένο (την πρώτη φορά το έκανα με κολοκυθάκι τριμμένο και ήταν τέλειο) και το έφτιαξα... ΤΖΑΤΖΙΚΙ!!!
Την επόμενη φορά λοιπόν έφτιαξα ΔΥΟ μπωλ, ένα για εμάς κι ένα για τα πεθερικά μου και τους το πήγα!
Δοκιμάστε τους λέω μια καινούργια συνταγή για τζατζίκι! Δεν το καταλάβανε οτι δεν είχε γιαούρτι μέχρι που τους είπα τί πραγματικά είχε, και τους άρεσε και πολύ!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!
