χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γάλα cruelty-free (από καρπούς)  (Αναγνώστηκε 33353 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Γάλα cruelty-free (από καρπούς)
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 02, 2008, 11:36:31 πμ »

Μπορείς να το αναμείξεις με κάποιο γλυκαντικό: σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, ό,τι έχεις εύκαιρο. Ανακάτεψέ το στο μπλέντερ για να γίνει ομοιογενές, και πρόσθεσε και άλλο αν χρειαστεί.

:D  Koίτα να δεις...δεν μου πέρασε από το μυαλό καθόλου.  Μπράβο Μάζικεν. Έχω και τα 2 υλικά που μου έγραψες. Θα πειραματιστώ και εύχομαι να γίνει καλό.
Thanks... :-*

• Sr. Member
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 02, 2008, 12:13:59 μμ »
Σκέτη αποτυχία Μαζικέν. Δοκίμασα τα πάντα: σιρόπι σφένδαμου, πετιμέζι, δαμάσκηνα αποξηραμένα, σταφίδες, αλλά η πικρή γεύση του σησαμιού παρέμενε ως υπόβαθρο... :-X Μπλιαχ! Χάλια.
Μάλλον δεν κάνουν όλοι οι καρποί για γάλα.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 02, 2008, 12:18:01 μμ »
Το σουσάμι ήταν ωμό ή ψημένο; Επίσης, το είχες μουλιάσει από πριν; Προτείνω να δοκιμάσεις ένα συνδυασμό την επόμενη φορά (π.χ. αμύγδαλα με σουσάμι).
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 02, 2008, 12:29:19 μμ »
Το σουσάμι ήταν ωμό ή ψημένο; Επίσης, το είχες μουλιάσει από πριν; Προτείνω να δοκιμάσεις ένα συνδυασμό την επόμενη φορά (π.χ. αμύγδαλα με σουσάμι).

Το σησάμι ήταν ωμό και μουλιασμένο επί 5 ώρες και κάτι. Τα αμύγδαλα μόνα τους, δίνουν ωραίο γάλα, αλλά είναι πανάκριβα... :-\ για τέτοιες ποσότητες γάλακτος.
Από την άλλη, η  σκόνη αμυγδάλου που πουλάνε τα βιολογικά για παρασκευή γάλακτος, δεν με πείθει. Έχει ένα σωρό πρόσθετα μέσα.

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 24, 2009, 11:39:59 μμ »
Έχω φτιάξει και εγώ γάλα σουσαμιού, δεν είναι και πολύ ωραίο στη γεύση αλλά θα το δοκιμάσω αύριο με maple syrup και νομίζω θα φτιάξει μια χαρά. Αυτό που μένει από το σουσάμι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο? Στο μαγείρεμα ίσως? Επειδή από ένα ποτήρι σησάμι κατάφερα να φτιάξω όλο και όλο ένα ποτήρι γάλα και είναι κρίμα τόσο που έμεινε να το πετάξω. 
Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσέ τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 25, 2009, 09:28:33 πμ »
Σε μπισκότα/κέικ/κρακεράκια, σαν μέρος του αλευριού ή των ξηρών καρπών (αν έχει και ξηροκάρπια τριμμένα η συνταγή). Να'ναι καλά η veggie wedgie που το πρότεινε!

Δοκίμασε για κρακεράκια αυτή τη συνταγή - σούπερ νόστιμα
http://everydaydishtv.blogspot.com/2008/09/crackers.html
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Aurelia

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 13, 2010, 09:44:24 μμ »
Έφτιαξα σήμερα γάλα αμυγδάλου και ήταν υπέροχο! Το ήπιαμε όλο ~  απορώ γιατί δεν το είχα δοκιμάσει νωρίτερα. Πολύ πιο φθηνό και υγιεινό από το έτοιμο, και πολύ νόστιμο σκέτο ή με φρούτα ως σμούθι.

;D

Τελειο ρόφημα με ταπιοκα ακούγεται και φαίνεται!! Ωστόσο, που θα μπορούσα να προμηθευτώ ταπιόκα στην Αθήνα?
Κοίταξα στο ιντερνετ και δεν βρηκα κατι, μόνο κατόπιν παραγγελείας...Εχετε να μου προτείνετε κάτι?

Αποσυνδεδεμένος Aurelia

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 13, 2010, 09:46:00 μμ »
Γάλα από καρπούς

Υλικά:
1 Ποτήρι στεγνούς  καρπούς για 2 ποτήρια γάλα

Εργαλεία:
Blender
Μεγάλο σουρωτήρι (να χωρά τουλάχιστον μισό λίτρο υγρό) ή σακούλα από τούλι
Κατσαρολάκι ή μπωλ για το σούρωμα
Γυάλινη κανάτα για την αποθήκευση στο ψυγείο.

(*) Καρποί που θέλουν 4-6 ώρες μούλιασμα:
Σουσάμι
Ηλιόσπορος
Κολοκυθόσπορος

Καρποί που θέλουν 8-12 ώρες μούλιασμα:
Αμύγδαλα
Φουντούκια

Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τους καρπούς για όσες ώρες χρειάζεται.
Πετάτε το νερό του μουλιάσματος και ξεπλένετε τους καρπούς.
Τους χτυπάτε αρκετά στο blender με το νερό. Σουρώνετε το υγρό μέσα στο κατσαρολάκι.

Διατηρείται σε κλειστή κανάτα γυάλινη στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Σημειώσεις:

1. Οι καρποί δεν χρειάζεται να είναι αποφλοιωμένοι.

Οφέλη:
1. Cruelty-free --- Χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.
2. Environmentally-friendly --- Αν με το γάλα αυτό αντικαταστήσετε φυτικό ή ζωικό γάλα του εμπορίου, μειώνετε δραματικά τα σκουπίδια που δημιουργείτε.
3. Χωρίς χοληστερόλη --- 0% cholesterol !!
4. Σοβαρή πηγή ασβεστίου και άλλων μετάλλων, βιταμινών, και ιχνοστοιχείων. Κοιτάξτε σε ένα άλλο θέμα του forum με τίτλο: Ξηροί καρποί ή στο Nutrition Data.
5. ελάχιστες θερμίδες σε σχέση  με το ζωικό γάλα, καλύτερη θρεπτική σύσταση (Ω-3, Ω-6 κ.λπ.)
6. Φθηνότερο από το αντίστοιχο φυτικό γάλα του εμπορίου.
7. Φρεσκότερο από το φυτικό γάλα του εμπορίου.

Χρήσεις:
1. Πίνεται σκέτο (μιαμ!) η με μέλι
2. Σε milk shakes / frulatti / smoothies
3. Για κρύο ή ζεστό ρόφημα σοκολάτας/χαρουπάλευρου

ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι, πόσο σκατά πρέπει να τρέφονται τα ζώα αυτά, για να κοστίζει τόσο εξευτελιστικά φθηνά το γάλα τους ? Κάντε το λογαριασμό...

Η συνταγή της Δεινομάχης διορθωμένη απο την Φλώρα Παπαδοπούλου ( ειχε μερικά λαθάκια ωμοφαγίας)

Παραλλαγή απο τη Yasmin

Mπορείτε να προσθέσετε για εξωτικό λούκ και γευση, μαυρες μπαλες απο ωμή ταπιόκα στον πατο του μιλκσεικ "γάλαμύγδαλο" και να προσθεσετε λιγο βατομουρο, φράουλα η κακάο για να του δώσετε διάφορα χρώματα .. ετσι το σερβίρουν στο Τόκυο στο περίφημο Bubble Tea.

Φορουμ Ωμοφαγίας

Τελειο ρόφημα με ταπιοκα ακούγεται και φαίνεται!! Ωστόσο, που θα μπορούσα να προμηθευτώ ταπιόκα στην Αθήνα?
Κοίταξα στο ιντερνετ και δεν βρηκα κατι, μόνο κατόπιν παραγγελείας...Εχετε να μου προτείνετε κάτι?

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 04:28:49 μμ »
Έφτιαξα για πρώτη φορά φουντουκόγαλα και αμυγδαλόγαλα (και τα δύο μου άρεσαν πολύ), αλλά έχω μια απορία: τα υπολείματα του φουντουκιού και του αμυγδάλου έχουν κάποια θρεπτική αξία; Γιατί μου κακοφάνηκε που τα πέταξα.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 10:35:43 μμ »
Έφτιαξα για πρώτη φορά φουντουκόγαλα και αμυγδαλόγαλα (και τα δύο μου άρεσαν πολύ), αλλά έχω μια απορία: τα υπολείματα του φουντουκιού και του αμυγδάλου έχουν κάποια θρεπτική αξία; Γιατί μου κακοφάνηκε που τα πέταξα.

Mε αυτά μπορείς να φτιάχνεις ψωμάκια (και κρακεράκια!): http://veganmama.gr

Γίνονται υπέροχα, από τότε που το ανακάλυψα φτιάχνω συνέχεια (τα ψωμάκια μόνο έχω φτιάξει)! Στην αρχή δοκίμαζα διάφορα με αυτά, μετά τα φυλούσα στο ψυγείο σε βαζάκια, αλλά αναγκάστηκα κάποιες φορές να τα πετάξω, και λυπόμουν. Αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή και ό,τι πρέπει για αυτό το σκοπό!

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 10:45:48 μμ »

Εγώ φτιάχνω cookies και muffins με αυτά. Απλά βάζω τα υπολείματα αντί για αλεύρι και ίσως να συμπληρώσω με λίγο αλεύρι και γίνονται αφράτα! Μάλλον θέλει και λιγότερο γάλα αν είναι κεικοειδές.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 10:49:49 μμ »
 thanks κορίτσια!
Την επόμενη φορά δεν θα τα πετάξω!

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 11:55:29 μμ »
Θα μπορούσε άραγε να τα βάλει και σε μπάρες δημητριακών;  questionmark

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 25, 2010, 12:15:18 πμ »
Φαντάζομαι πως ναι. Πάντως παρατηρώ πως οι vegan είναι οι πιο δημιουργικοί/ές μάγειρες/μαγείρισσες.

Κάτι σχετικά με το πώς μπορούμε να σουρώσουμε το γάλα, δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί. Το πέρασα πρώτα από ένα μέτριο σουρωτήρι, μετά από ένα πιο σφιχτό και τέλος από ένα μόνιμο φίλτρο για καφέ που βρήκα στο σουπερμάρκετ. Μου φάνηκε πολύ πρακτικό.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 25, 2010, 03:44:52 πμ »
Εγώ χρησιμοποιώ ένα απλό τουλπάνι. Όσο για την αμυγδαλόπαστα την κάνω ντιπ με σκορδάκι και τρώγεται απίστευτα ωραία ή με λαχανικά ή πάνω σε ψητά μανιτάρια.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact