χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γάλα cruelty-free (από καρπούς)  (Αναγνώστηκε 30700 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
Απ: Γάλα cruelty-free (από καρπούς)
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 12:44:25 πμ »
Διαβασε την διορθωμένη απο την φλωρα συνταη γιατι εχει κανει κατι λαθακια η δεινομαχη και βγαινει αλλιωτικο ειναι πιο πανω λιγο
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 09:13:28 πμ »
εμένα μου βγαίνει με αυτή την αναλογία. Θέλει δυνατό blender και πολύ χτύπημα, στην αρχή βάζοντας όσο νερό χρειάζεται για να είναι σαν νερουλή πάστα, γιατί έτσι χτυπιέται καλύτερα. το έκανα και σε blender με λιγότερα watts και πράγματι ήθελε περισσότερους καρπούς για ένα λίτρο.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 04:28:12 μμ »
Σου βγαινει μεν αλλα το γαλα που βγανει ετσι δεν θεωρειται αρκετα θρεπτικο για εναν ωμοφαγο μονο σαν ροφημα ετσι ελαφρυ κανει αν δεις την διορθωμενη συνταγη εχει μερικες λεπτομερειες που ουτε εγω δεν τις ηξερα που κανουν την διαφορα.. δεν ειναι οτι δεν θα βγαι κι ετσι απλα εχει διαφορα η ποιοτητα του ενος  και του αλλου ;)
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος WaterLilly

• wanna be vegeterian
  • New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 17, 2008, 01:51:40 μμ »
 ??? ??? ??? ???

Ο πατέρας μου λέει ότι αν το γάλα δεν έχει λίπος, το ασβέστιο δεν μπορεί να αποροφηθεί από τον οργανισμό. Ισχύει κάτι τέτοιο, και αν ισχύει, αυτό το γάλα έχει λιπαρά? ???

ΥΓ: Και πάλι συγγνώμη που κάνω το δικηγόρο του διαβόλου >:D αλλά πρέπει να τα ψάχνουμε όλα πριν από μια τόσο σημαντική αλλαγή...
...waterlilly...

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 17, 2008, 02:17:10 μμ »
WaterLilly, δεν ξέρω τι εννοεί ο πατέρας σου, αλλά πιθανώς να αναφέρεται στην βιταμίνη D, η οποία είναι λιποδιαλυτή (θα τα κάνετε αυτά για τις λιποδιαλυτές και τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στην Οικιακή Οικονομία). Γι'αυτό και τα περισσότερα γάλατα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D και Α, ειδικά αν είναι αποβουτυρωμένα.

H βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και για την καλή υγεία των οστών, αλλά δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνεται διατροφικά, μιας και την παράγει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια της ηλιοφάνειας (χρειάζεται δηλαδή έκθεση στον ήλιο για να παραχθεί η βιταμίνη). Άλλες διατροφικές πηγές της βιταμίνης είναι τα μανιτάρια και πολλές εμπλουτισμένες τροφές.

Όσον αφορά το λίπος ως λίπος, όχι, δεν είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του ασβεστίου. Ασβέστιο υπάρχει σε πολλές φυτικές τροφές, όπως τα μπρόκολα, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, η κινόα, τα χόρτα, κλπ, κλπ. Πολλά φυτικά γάλατα του εμπορίου (όπως το γάλα σόγιας της Provamel στη μπλε συσκευασία) είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

• Addicted
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 17, 2008, 05:48:22 μμ »
Και επίσης για να φτιάξεις μόνη σου τη D σου χρειάζεσαι περίπου 10-20 λεπτά έκθεση στον ήλιο (πρόσωπο και παλάμες, όχι όλο σου το σώμα) την ημέρα (το χειμώνα).

So simple.

Τα παραπάνω ισχύουν αν ζεις στην Ελλαδα. Αν ζεις στην Αγγλία τον ήλιο τον κηνυγάς με την απόχη, και εκεί πρέπει να την παίρνεις με αλλους τρόπους.

Διαβάζει αγγλικά ο πατέρας σου; Αν ναι, να του δώσεις να διαβάσει το Position Paper (2003) της American Dietetic Association για τις χορτοφαγικές δίαιτες. Θα του φύγουν όλες οι ανησυχίες.

Τώρα πώς με τέτοιες επιστημονικές εργασίες ο κόσμος κατακλύζεται από ειδήσεις τύπου Vita και in.gr είναι ένα μυστήριο... :P
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 17, 2008, 06:41:50 μμ »
WaterLilly, σου έχω απαντήσει και σε άλλο thread κάτι σχετικό. Καλά κάνεις και το ψάχνεις, νομίζω ότι μπορείς να αφιερώσεις ελάχιστα λεπτά και να σκεφτείς:

Από πού ενημερώνεσαι?

Από πού ενημερώνεται ο πατέρας σου?

Ποιος είναι αυτός που ενημερώνει εσένα και τον πατέρα σου και γιατί?

Αποδέχεσαι κάθε πληροφορία που ακούς/διαβάζεις?

Έχεις κάποια κριτήρια πάνω στην πληροφορία που δέχεσαι? Φιλτράρεις με κάποιον τρόπο όλον αυτό τον ωκεανό πληροφορίας που υπάρχει στην εποχή μας? Ή αφήνεσαι στην τύχη, κάτι που δε νομίζω να θέλεις, αφού κατά τα λεγόμενά σου θες να ψάχνεις.

• Addicted
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 17, 2008, 06:53:59 μμ »
Συμφωνώ βρε Αλιένα, αλλά ακούγεται λίγο σκληρό όπως το γράφεις. Σιγά-σιγά - μου ήρθαν βαριές όλες οι ερωτήσεις.

από πού θέλεις να ενημερώνεται η κοπέλα και οι γονείς της? τις ξέρουμε τις απαντήσεις.

από όπου ενημερωνόμασταν και εμείς και οι γονείς μας: τηλεόραση, διαφημίσεις, περιοδικά lifestyle, γιατροί που δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις. Δηλαδή καθόλου ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ενημέρωση - μόνο ΠΑΘΗΤΙΚΗ.

το θέμα είναι πώς σιγά-σιγά να αποκτήσει γνώμη και κριτήρια και κρίση για το φαγητό της και όλη την στρεβλή πληροφορία που μας κατακλύζει και να γίνει ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ καταναλωτής πληροφορίας, δηλ. να μάθει να την αναζητά. Σίγουρα η μαγιά υπάρχει, πώς αλλιώς θα έβρισκε το forum?

WaterLilly: πάρτο χαλαρά και θα την βρείς την άκρη σου. Η απάντηση για το 99,9999% του κόσμου στις παρακάτω ερωτήσεις είναι η ίδια. Όμως προσπάθησε να μην συγκρουστείς με τους γονείς σου. Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ότι κάτι δεν κάνει καλά. Μην το κάνεις στους γονείς σου (τουλάχιστον όχι για τη διατροφή  ;)). Τους θελεις συμμάχους - θα τους μάθεις σιγά-σιγά να μαθαίνουν μαζί σου.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 17, 2008, 07:29:01 μμ »
Έχεις δίκιο Δεινομάχη.

Κι εγώ βρίσκω ευκαιρία, με αφορμή τα ποστ της WaterLilly, για γενικότερη αφύπνιση. Και μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι αρκετά ώριμη, γι' αυτό τα διατύπωσα κι εγώ έτσι, ίσως λίγο "ωμά".

Για μένα αυτή είναι όλη η ουσία και η ρίζα του πράγματος και όσο συντομότερα το καταλάβει κανείς τόσο το καλύτερο γι' αυτόν.

Από κει και πέρα δε χρειάζεται κανένας να τρομάζει με μερικές απλές αλήθειες, στο κάτω-κάτω τι να πω εγώ για παιδιά σαν τον Γιάννη ή τη WaterLilly, που άρχισαν να το παίρνουν πρέφα από τα δεκατρία, όταν εγώ κόντεψα να πατήσω τα 30 για να αντιληφθώ τα αυτονόητα.

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 17, 2008, 07:35:25 μμ »
Μακάρι να είχα και εγώ την ευστροφία της WaterLilly όταν στα 13 έτρεχα στα σφαγεία κάθε μια-δυο βδομάδες για να μαζεύω πόδια, κεφάλια, και μελανιασμένες σάρκες για να ταίσω τα αδέσποτα.

Και μετά πήγαινα σπίτι μου και έτρωγα αμελάνιαστες σάρκες (φρέσκιες-φρέσκιες!) που μου χαρίζανε.

Τι να πεις. κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος WaterLilly

• wanna be vegeterian
  • New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 21, 2008, 06:51:04 πμ »

4. Ανάλογα με το σουρωτήρι σας και την πίεση που θα βάλετε, θα περάσουν κάποια μικρά υπολείμματα των καρπών. Αν θέλετε εντελώς βελούδινο γάλα, μπορείτε αμέσως μετά να περάσετε όλη την ποσότητα του υγρού μέσα από σουρωτήρι με μικρότερες τρύπες.
Μπορεί να είναι καλό και ένα πανί για αυτή τη δουλειά.
...waterlilly...

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 21, 2008, 01:24:05 μμ »
ναι, φυσικά! τουλπάνι, γάζα, ή ακόμα και λεπτή πετσέτα κουζίνας

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 21, 2008, 09:54:24 μμ »
Α!!! :D Μήπως ξέρει κανείς πού πουλάνε τα τουλπάνια?..... (Κι εγώ παιδεύομαι με τα σουρωτήρια)

Αν έχετε ξαναποστάρει για τα τουλπάνια, δεν έχω αυτή τη στιγμή την άνεση να ψάξω όλο το θέμα, παιδιά σόρρυ...

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 01, 2008, 10:22:34 μμ »
Παιδιά help!  Έφτιαξα γάλα από σησάμι και είναι πικρό.  :-X  Πέστε κανένα μυστικό ή καμιά ιδέα τι να κάνω γιατί είναι κρίμα να το πετάξω. Έφτιαξα και πολύ τρομάρα μου.
Αν το χτυπήσω με τίποτα σταφίδες, θα φτιάξει;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 02, 2008, 01:54:07 πμ »
Παιδιά help!  Έφτιαξα γάλα από σησάμι και είναι πικρό.  :-X  Πέστε κανένα μυστικό ή καμιά ιδέα τι να κάνω γιατί είναι κρίμα να το πετάξω. Έφτιαξα και πολύ τρομάρα μου.
Αν το χτυπήσω με τίποτα σταφίδες, θα φτιάξει;

Μπορείς να το αναμείξεις με κάποιο γλυκαντικό: σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, ό,τι έχεις εύκαιρο. Ανακάτεψέ το στο μπλέντερ για να γίνει ομοιογενές, και πρόσθεσε και άλλο αν χρειαστεί.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact