WaterLilly, δεν ξέρω τι εννοεί ο πατέρας σου, αλλά πιθανώς να αναφέρεται στην βιταμίνη D, η οποία είναι λιποδιαλυτή (θα τα κάνετε αυτά για τις λιποδιαλυτές και τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στην Οικιακή Οικονομία). Γι'αυτό και τα περισσότερα γάλατα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D και Α, ειδικά αν είναι αποβουτυρωμένα.
H βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και για την καλή υγεία των οστών, αλλά δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνεται διατροφικά, μιας και την παράγει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια της ηλιοφάνειας (χρειάζεται δηλαδή έκθεση στον ήλιο για να παραχθεί η βιταμίνη). Άλλες διατροφικές πηγές της βιταμίνης είναι τα μανιτάρια και πολλές εμπλουτισμένες τροφές.
Όσον αφορά το λίπος ως λίπος, όχι, δεν είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του ασβεστίου. Ασβέστιο υπάρχει σε πολλές φυτικές τροφές, όπως τα μπρόκολα, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, η κινόα, τα χόρτα, κλπ, κλπ. Πολλά φυτικά γάλατα του εμπορίου (όπως το γάλα σόγιας της Provamel στη μπλε συσκευασία) είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο.