Υλικά:
1/2 φλυτζάνι ταχίνι από αναποφλοίωτο σουσάμι
χυμός και ψίχα από 1 πορτοκάλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά ωμό σιρόπι αγαύης/άλλο γλυκαντικό
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
1/2 κουταλιά μηλόξιδο (προαιρετικό)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αλέθουμε όλα τα υλικά σ'ένα food processor για μερικά λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με χυμό πορτοκάλι, φρέσκο ή του εμπορίου.