Υλικά:
1 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια aduki
2/3 κούπας καρύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ταμάρι
2 κουταλάκια ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι βασιλικό
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο food processor και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε παραπάνω απ'ό,τι υλικό θέλουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Σημείωση: Εννοείται πως κανονίζουμε τα συστατικά όπως προτιμάμε και στις ποσότητες που θέλουμε. Έφτιαξα αυτό το ντιπ σήμερα και έγραψα τη συνταγή όπως ακριβώς μου βγήκε. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε λ.χ. και πιπέρι, εγώ δεν έχω, άρα και δεν έβαλα. Πάντως να πω ότι το ταμάρι είναι βασικό συστατικό, δένει όλο το ντιπ. Αν δεν έχετε, προσθέστε σάλτσα σόγιας ή, έστω, βαλσαμικό ξύδι. Α, και εγώ πρόσθεσα και λίγο αλεσμένο λιναρόσπορο, όπως κάνω συνήθως σε ντιπ. Μη βάλετε πολύ όμως, γιατί αλλάζει τη γεύση, ενώ 1-2 κουταλάκια κρύβονται μια χαρά. Επίσης νομίζω ότι θα ταίριαζε και φρέσκος μαϊντανός ή κορίανδρος. Ναι, ξέρω, δεν είναι να φτιάξω δική μου συνταγή, πρέπει να έχει και 50 παραλλαγές. Πειραματιστείτε και πείτε μου πώς ήταν!