Υλικά:
Ντομάτες (ή/και πιπεριές)
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κουνουπίδι
1 φλυτζάνι τριμμένο καρότο
3/4 φλυτζανιού τριμμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αβοκάντο, πολτοποιημένο
1/2 φλυτζάνι κοπανισμένα καρύδια
1 1/2 φλυτζάνια ψιλοκομμένος μαϊντανός
χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Μαριναρισμένα μανιτάρια
Οδηγίες για μαριναρισμένα μανιτάρια:
3-4 φλυτζάνια διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, πορτομπέλλο, αγαρικά, κτλ.) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
Tamari ή soy sauce
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ρηχό μπωλ και τα περιχύνουμε τα υπόλοιπα συστατικά, έτσι ώστε τα μανιτάρια να καλύπτονται πλήρως και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το μπωλ στο ψυγείο για μερικές ώρες ή οληνυχτίς.
Οδηγίες:
Ανοίγουμε και αδειάζουμε τις ντομάτες. Σουρώνουμε τα μανιτάρια, φυλάσσοντας τη μαρινάδα για σάλτσες ή κάποια άλλη συνταγή. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά εκτός από τις ντομάτες (ή/και τις πιπεριές) σε ένα μεγάλο μπωλ και γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα.
Εννοείται πως τα είδη των λαχανικών και οι ποσότητές τους είναι περισσότερο ενδεικτικές και μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως.