χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Δερμάτινα είδη= νεκρό δέρμα  (Αναγνώστηκε 10023 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gatino

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ζώα εν Ζωή
Απ: Δερμάτινα είδη= νεκρό δέρμα
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 06:12:25 μμ »
..το καλύτερο απ' όλα, για ν' αναπαυτεί και το ζωάκι εν ειρήνη, είναι να το κάψουμε (το δερμάτινο το ρούχο, παπούτσι κτλ)
-Meat is no treat for those you eat-

Αποσυνδεδεμένος Ka0s

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #46 στις: Μάιος 15, 2009, 03:31:18 πμ »
Για καρφιά:
Ζώνες θα βρείς σε κάτι περιπτεράκια στο μοναστηράκι 5~8Ε.Η πλάκα είναι ότι όταν πήγα να την πάρω τον ρωτάω...είναι δέρμα;Μου λεει ναι,ναι δέρμα είναι...Του λέω αστο τοτε φίλε,μήπως έχεις καμία που να μην είναι από δέρμα;Σκαλώνει...και μου λέει ναι,αυτη και μου δείχνει την ίδια ζώνη!ΛΟΛ!
Αυτές οι ζώνες είναι φτιαγμένες απο πεπιεσμένα υφασματα και απο πάνω έχουν δερματίνη...
Περικάρπια...που λες εγώ πριν λίγους μήνες ήμουν στο camden στην Αγγλία και βρήκα συνθετικό.Αλλά και στην πλάκα-μοναστηράκι αν κάνεις καμια βόλτα θα βρείς σκέτα μαύρα τα οποια φαίνονται ότι είναι μούφα.Τα παίρνεις και τους βάζεις εσύ ότι καρφιά θες.
Αν και μην πιστεύεις ότι όλα είναι δερμάτινα.Ενα περικαρπιο που είχα πάρει απο το μονστερβιλλ στα εξάρχεια πριν κατι χρονια και το είχα για δερμάτινο όταν χάλασε είδα ότι ήταν η ίδια πατέντα με την ζώνη!Και μετά δοκίμασα να του βάλω φωτιά και πήρε καργα(δηλαδή δεν ήταν δέρμα γιατί το δέρμα δεν αρπάζει)

Όσο αφορά το πέταμα.Έχω κάτι μπότες δερματινες που τις είχα πάρει από παλιά.Εφόσον τις αγόρασα τώρα πιά δεν γυρνάει πίσω το ζώο και απλα δεν βλέπω τον λόγο να τις πετάξω.Τσάμπα τα τόσα χρήματα που έδωσα άσε που στο κάτω κάτω είναι ασέβια και για το ίδιο το ζώο.
Το να πετάς κάτι που αγόρασες πριν γίνεις χορτοφάγος επειδη έγινες χορτοφάγος το θεωρώ υποκρισία,ίσως και ποζεριά.Συγγνώμη απλά δεν βλέπω το γιατί...

Αποσυνδεδεμένος dimitris34

• Sr. Member
« Απάντηση #47 στις: Μάιος 15, 2009, 09:59:38 πμ »
και μονο που το σκέφτομαι, αηδιαζω.
Δεν θέλω να φοράω πλέον, κανένα νεκρό ζώο πανω μου!
Τα έχω πετάξει όλα

Αποσυνδεδεμένος Ka0s

• Sr. Member
« Απάντηση #48 στις: Μάιος 15, 2009, 02:07:12 μμ »
Λοιπον!
Τα περισσοτερα περικαρπια με καρφιά απο το μόνστερβιλλ είναι συνθετικά!Μίλησα χθες με έναν φίλο μου που έχει πάρει κ αυτός δυο απο εκεί και είναι συνθετικα :).Τώρα το τοπ μαν πουλάει δέρμα.Δοκιμασαμε και δεν έπαιρνε φωτια.Έβγαζέ μόνο ένα γκρί καπνο που μοίριζε σαν αρνί στην σουβλα! yuk

Αποσυνδεδεμένος bozonio

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 06:02:58 μμ »

Όσο αφορά το πέταμα.Έχω κάτι μπότες δερματινες που τις είχα πάρει από παλιά.Εφόσον τις αγόρασα τώρα πιά δεν γυρνάει πίσω το ζώο και απλα δεν βλέπω τον λόγο να τις πετάξω.Τσάμπα τα τόσα χρήματα που έδωσα άσε που στο κάτω κάτω είναι ασέβια και για το ίδιο το ζώο.
Το να πετάς κάτι που αγόρασες πριν γίνεις χορτοφάγος επειδη έγινες χορτοφάγος το θεωρώ υποκρισία,ίσως και ποζεριά.Συγγνώμη απλά δεν βλέπω το γιατί...

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω... Είχα πάρει μπότες και τώρα σκέφομαι ότι δεν αξίζει να τις πετάξω. Συμφωνώ γενικά μαζί σου ka0s ωστόσο αναρωτιέμαι μήπως δίνουμε λάθος μύνημα. Δηλαδή φορώντας τα ναι μεν δεν πληρώνουμε άλλα λεφτά σε αυτή τη βιομηχανία αλλά κάνουμε μια έμμεση διαφήμηση και παράλληλα δηλώνουμε κάτι που δεν ισχύει για μας...

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 07:32:03 μμ »
Είναι πως αισθάνεται κανείς. Υποκρισία όμως δεν είναι.
Αν μάθαινα ότι τα παπούτσια μου είναι από δέρμα ανθρώπου και τα πετούσα θα ήταν υποκρισία; Άλλος μπορεί να μην τα πετάξει με την λογική ότι ό,τι έγινε – έγινε και δεν ξεγίνεται.
Και το αν θα χοροπηδάει κανείς ή όχι πάνω σε ένα ανθρώπινο πτώμα έχει σχέση με το πώς αισθάνεται αυτός και όχι με το πώς αισθάνεται το πτώμα.

Αποσυνδεδεμένος Mayaya

• Sr. Member
Απ: Ατάκες (ή τι άλλο θα ακούσουμε!!!)
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 22, 2012, 12:34:52 μμ »
Υποψιάζομαι ότι δεν κολλάει εδώ αλλά δεν βρίσκω που. Ίσως να χρειαστεί να το μεταφέρετε στο ανάλογο θέμα.
(σημ. συντονίστριας: το μετέφερα!  ;) )

Οι δυο αντικρουόμενες ατάκες που άκουσα χθες (απ' το ίδιο άτομο) με άφησαν έτσι  nope huh
Αρχικά έλεγε στη φίλη της για τα ανετότατα δερμάτινα σανδάλια που αγόρασε στο τάδε μαγαζί και την προέτρεπε να πάει να αγοράσει. Αυτή η κουβέντα κράτησε κάμποση ώρα και μάλιστα της είπε ότι τώρα που το σκέφτεται καλύτερα θα πάει να πάρει και για του χρόνου τώρα που έχει εκπτώσεις.

Μετά κάτι έλεγαν για τη ΔΕΗ και αστειευόμενες ότι δε θα έχουν να την πληρώσουν το χειμώνα, είπε η ίδια ότι μια και δε θα έχουν θέρμανση ευκαιρία να ζητήσει η φίλη της γούνα από τον άντρα της -συνθετική όμως (διόρθωσε). Νομίζω συνθετική είπε, πάντως εννοούσε όχι φυσική.

Σκέφτηκα αμέσως τα δερμάτινα σανδάλια. Κι εγώ πριν να το διαβάσω εδώ δεν είχα κάνει τη σύνδεση ότι για τα κοσμήματα από δόντια και κόκκαλα είναι από (πρώην) ζωντανά ζώα. Ουσιαστικά μάλλον υπέθετα ότι όπως τα κοχύλια τα βρίσκουμε στην παραλία έτσι κι αυτά τα παίρνουν από ήδη πεθαμένα ζώα, ή απλά δεν είχα μπει στον κόπο να το σκεφτώ-όπως οι περισσότεροι.
Προφανώς για τη γούνα ήταν ευαισθητοποιημένη επειδή κάποιοι άνθρωποι πάλεψαν να κάνουν γνωστό με ποιό τρόπο παίρνουν τη γούνα απ' το ζώο. Ουσιαστικά είναι το δέρμα τους (αφού με το δέρμα δεν τη βγάζουν;). Και μετά σκέφτηκα, αφού το ξέρει, πώς είναι δυνατόν να μην κάνει τη συσχέτιση γούνα-δέρμα; Πρέπει για κάθε ένα πράγμα να γίνει ο ανάλογος ντόρος για να το συνειδητοποιήσουν; Νομίζω ότι η γούνα έχει συσχετιστεί με πλούσιους δήθεν και με το 'θα θεωρηθώ κακός άνθρωπος', ίσως γι' αυτό ο κόσμος έχει μάθει αυτό κι έχει μείνει εκεί. Επιπλέον δεν είναι και της μόδας. Πλέον μου πάει το αίμα στο κεφάλι όταν μιλάνε για το δέρμα σαν κάτι ΚΑΛΟ: Είναι γνήσιο δέρμα, δεν είναι ό,τι κι ό,τι  bomba
Θα σας πω γιατί, απ' όσα βίντεο έχω δει, την κοιλιά μου δεν την έχει σφίξει τίποτα τόσο πολύ όσο ο τρόπος 'παραγωγής' της γούνας κλπ από ζωντανά, βουβά (ίσως απ' τον εξωπραγματικό πόνο), αβοήθητα ζωάκια cryingbig Τί σκ**δες είμαστε εμείς οι άνθρωποι!!  >:(  >:(

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Ατάκες (ή τι άλλο θα ακούσουμε!!!)
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 22, 2012, 01:07:58 μμ »
[...] είπε η ίδια ότι μια και δε θα έχουν θέρμανση ευκαιρία να ζητήσει η φίλη της γούνα από τον άντρα της -συνθετική όμως (διόρθωσε).
Χμμμ... αυτό και μόνο, λέει πολλά για την κυρία...  yuk

Σχετικές συζητήσεις:
http://www.veganforum.gr/index.php?topic=967.0
http://www.veganforum.gr/index.php?topic=5468.0
http://www.veganforum.gr/index.php?topic=798.0
(για σανδάλια και δέρματα, όχι για τέτοιες κυρίες  :D )

Αποσυνδεδεμένος Mayaya

• Sr. Member
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 22, 2012, 01:52:21 μμ »
Ευχαριστώ elsa για τη μεταφορά (και τα links)  :)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής