Υποψιάζομαι ότι δεν κολλάει εδώ αλλά δεν βρίσκω που. Ίσως να χρειαστεί να το μεταφέρετε στο ανάλογο θέμα.
(σημ. συντονίστριας: το μετέφερα!
)
Οι δυο αντικρουόμενες ατάκες που άκουσα χθες (απ' το ίδιο άτομο) με άφησαν έτσι

Αρχικά έλεγε στη φίλη της για τα ανετότατα δερμάτινα σανδάλια που αγόρασε στο τάδε μαγαζί και την προέτρεπε να πάει να αγοράσει. Αυτή η κουβέντα κράτησε κάμποση ώρα και μάλιστα της είπε ότι τώρα που το σκέφτεται καλύτερα θα πάει να πάρει και για του χρόνου τώρα που έχει εκπτώσεις.
Μετά κάτι έλεγαν για τη ΔΕΗ και αστειευόμενες ότι δε θα έχουν να την πληρώσουν το χειμώνα, είπε η ίδια ότι μια και δε θα έχουν θέρμανση ευκαιρία να ζητήσει η φίλη της γούνα από τον άντρα της -συνθετική όμως (διόρθωσε). Νομίζω συνθετική είπε, πάντως εννοούσε όχι φυσική.
Σκέφτηκα αμέσως τα δερμάτινα σανδάλια. Κι εγώ πριν να το διαβάσω εδώ δεν είχα κάνει τη σύνδεση ότι για τα κοσμήματα από δόντια και κόκκαλα είναι από (πρώην) ζωντανά ζώα. Ουσιαστικά μάλλον υπέθετα ότι όπως τα κοχύλια τα βρίσκουμε στην παραλία έτσι κι αυτά τα παίρνουν από ήδη πεθαμένα ζώα, ή απλά δεν είχα μπει στον κόπο να το σκεφτώ-όπως οι περισσότεροι.
Προφανώς για τη γούνα ήταν ευαισθητοποιημένη επειδή κάποιοι άνθρωποι πάλεψαν να κάνουν γνωστό με ποιό τρόπο παίρνουν τη γούνα απ' το ζώο. Ουσιαστικά είναι το δέρμα τους (αφού με το δέρμα δεν τη βγάζουν;). Και μετά σκέφτηκα, αφού το ξέρει, πώς είναι δυνατόν να μην κάνει τη συσχέτιση γούνα-δέρμα; Πρέπει για κάθε ένα πράγμα να γίνει ο ανάλογος ντόρος για να το συνειδητοποιήσουν; Νομίζω ότι η γούνα έχει συσχετιστεί με πλούσιους δήθεν και με το 'θα θεωρηθώ κακός άνθρωπος', ίσως γι' αυτό ο κόσμος έχει μάθει αυτό κι έχει μείνει εκεί. Επιπλέον δεν είναι και της μόδας. Πλέον μου πάει το αίμα στο κεφάλι όταν μιλάνε για το δέρμα σαν κάτι ΚΑΛΟ: Είναι γνήσιο δέρμα, δεν είναι ό,τι κι ό,τι

Θα σας πω γιατί, απ' όσα βίντεο έχω δει, την κοιλιά μου δεν την έχει σφίξει τίποτα τόσο πολύ όσο ο τρόπος 'παραγωγής' της γούνας κλπ από ζωντανά, βουβά (ίσως απ' τον εξωπραγματικό πόνο), αβοήθητα ζωάκια

Τί σκ**δες είμαστε εμείς οι άνθρωποι!!