Υλικά
1 κιλό σπαράγγια
3 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/4 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Περίπου 900 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ή λινγκουϊνι
αλάτι - πιπέρι
1. Ετοιμάζουμε στον ατμό τα σπαράγγια ή τα βράζουμε για 4-5 λεπτά αφού κόψουμε τις σκληρές άκρες τους. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
2. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το βασιλικό.
3. Βράζουμε τα φετουτσίνι
4. Ανακατεύουμε τη σως που κάναμε με τα ζυμαρικά και καλή όρεξη!
(πηγή: Paulette Le Blanc, Santa Barbara, California , Sunset, APRIL 1997)