χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μαγιονέζα -vegan-  (Αναγνώστηκε 7369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anri

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 35
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 06:41:54 μμ »
εξαιρετική συνταγή!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 01, 2010, 04:17:31 πμ »
Μαγιονέζα με σχοινόπρασσο,  και η τεχνική για να πήξει η μαγιονέζα [emulsify]

Veggie, πόσο καιρό κρατάει στο ψυγείο η μαγιονέζα αυτή;
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 02, 2010, 01:02:14 πμ »
Αρκετό-τώρα πόσο ακριβώς...συνηθως μου τελειώνει πριν χαλασει :D αλλά νομίζω 15 μερές είναι σίγουρα οκ.
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 17, 2010, 01:39:32 πμ »
Veggie, την δοκίμασα τη συνταγή σου δυστυχώς χωρίς σχοινόπρασσα (αν και έχουμε έξω στον κήπο, δεν πρόλαβα να βγω να κόψω μερικά) και με λιγότερο λεμόνι. (την πρώτη φορά το λεμόνι μου φάνηκε πολύ έντονο γευστικά). Έγινε πολύ καλή και έπηξε αμέσως στο μπλέντερ. Όπως είπες, δεν προλαβαίνει να μείνει! Μέσα σε 4-5 μέρες την έχουμε φάει! Την έβαλα χθες στην σαλατούλα που έφτιαξα και ήταν μούρλια. Επίσης την έφαγα μέσα σε κρέπες με λαχανικά και τόφου και τα σπάει! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
 hug Τώρα για δεύτερη δόση θα την φτιάξω και με τα σχοινόπρασσα, πρέπει να γίνεται φανταστική.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 17, 2010, 10:28:52 πμ »
Η αλήθεια είναι πως εγώ το παρακάνω λίγο με το λεμόνι  :D
Χαίρομαι που σου άρεσε  biggestgrin το σχοινόπρασσο είναι τέλειοοοοο
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 17, 2010, 06:34:51 μμ »
Συμφωνώ για το σχοινόπρασσο. Εμείς συνήθως ετοιμάζουμε ένα ντιπ με αγοραστή sour cream και σχοινόπρασσα, ειδικά όταν έχουμε κόσμο. Το σερβίρουμε με πατάτες λεμονάτες και ταιριάζουν τέλεια!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 17, 2010, 06:48:58 μμ »
Home made vegan mayo by HaveCakeWillTravel
http://havecakewilltravel.com/2009/04/23/soy-mayo-y-tu/

και μια φωτο από την εξαιρετικη αυτη συνταγη
(η πρωτη συνταγη που δινει, στην πιο απλη της εκδοχη). ευκολη, φθηνη και γευστικοτατη!


Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 21, 2010, 01:30:06 μμ »
Η αλήθεια είναι πως εγώ το παρακάνω λίγο με το λεμόνι  :D
Χαίρομαι που σου άρεσε  biggestgrin το σχοινόπρασσο είναι τέλειοοοοο

καταπληκτική η συνταγή σου VW!!! την έφτιαξα σήμερα πάλι!

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 21, 2010, 01:48:52 μμ »
 biggestgrin
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 21, 2010, 02:00:20 μμ »
Εκτός από canola oil τι άλλο μπορώ να βάλω? Και το σταφυλοσπορέλαιο θα ήθελα να αντικαταστήσω.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 21, 2010, 02:21:03 μμ »
την πρώτη φορά που την έφτιαξα είχα βάλει αραβοσιτέλαιο. Μια χαρά είχε βγει - έπηξε στο ψυγείο.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 21, 2010, 07:31:00 μμ »
Εκτός από canola oil τι άλλο μπορώ να βάλω? Και το σταφυλοσπορέλαιο θα ήθελα να αντικαταστήσω.

Δε νομίζω ότι το είδος του λαδιού έχει τόσο μεγάλη σημασία - συνήθως χρησιμοποιώ ελαιόλαδο για παρόμοιες συνταγές, προσωπικώς. Σίγουρα δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε είτε γιγαρτέλαιο ή έλαιο ελαιοκράμβης. Το αραβοσιτέλαιο που πρότεινε η blueheart είναι μία καλή επιλογή. :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 21, 2010, 09:04:27 μμ »
Thanks Blueheart και mazikeen. Αναρωτιόμουνα αν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση το γιγαρτέλαιο. Για canola όπου λέει συνήθως βάζω ηλιέλαιο και είναι ΟΚ (σε ψημένα πράγματα σε ωμό δεν ξέρω). Θα δοκιμάσω με ελαιόλαδο που έχω! :)

Αποσυνδεδεμένος Γλυκερία

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 28
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 07, 2010, 05:26:46 μμ »
αψογη συνταγη! και ειχα πεισει τον εαυτο μου οτι δε θα ετρωγα ξανα μαγιονεζα στη ζωη μου... cryingbig
καθως εφτιαχνα τη δικη μου, δοκιμασα στο τελος και διαπιστωσα οτι χρειαζεται κι αλλο λεμονι, καθως συμπληρωνα λοιπον με λεμονακι παρατηρησα οτι επηζε περισσοτερο .... ισως τοτε συμβαλλει στο πηξιμο

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μαγιονέζα -vegan-
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 14, 2011, 11:33:12 μμ »
Μου πίκρισε  sadface
Μάλον φταίει το ελαιόλαδο, δεν είχα άλλο λάδι και μόλις την έφτιαξα θυμήθηκα αυτό που διάβαζα χτες για το ελαιόλαδο που πικρίζει  rolleye
θυμήσου να θυμάσαι.....

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact