Αυτήν τη δήλωση έκανε όταν του ανέφερα ότι οι κτηνίατροί μας θα μπορούσαν να έρθουν στα Χανιά και να κάνουν εκτεταμένες επιχειρήσεις στείρωσης, αν διέθετε το ιατρείο του ή αν, σαν κτηνίατρος, υπέβαλλε αίτηση για την έγκριση ενός χώρου. Η «έγκυρη πηγή» του διαδίδει, για δικό της συμφέρον, και άλλα ψευδή στοιχεία, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ.
Μιλώντας σαν δικηγόρος, απέκρουσα το επιχείρημα αυτό με την απάντηση ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική. Αναλογιζόμενη τη σκηνή, πρέπει να πω, ότι η απάντησή μου ήταν πολύ διπλωματική…
Σχετικά με το θέμα προστασίας των ζώων, στην Ελλάδα έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που δεν βρίσκει καν έναν σωστό όρο για την έννοια «προστασία των ζώων». Τα ζώα εδώ είναι παραγωγικά ζώα, και τα υπόλοιπα είναι περιστάσεις της ζωής που πρέπει με κάποιον τρόπο να εξαλειφθούν. Ζώα πεθαίνουν στους δρόμους, ψοφούν σε κάδους απορριμμάτων, ψόφια ζώα πετιούνται στην παραλία, σκυλιά που γαβγίζουν στη γειτονιά δηλητηριάζονται, κόβονται οι ουρές των σκυλιών, εκτελούνται τα κουτάβια του σκύλου στην αυλή όταν ενοχλούν, χωρίς να νοιώθουν καμιά ευθύνη οι Αρχές όταν καταγγέλλονται οι πράξεις αυτές.
Τρίτος κόσμος ή όχι – δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε αυτήν την κατάσταση και μόλις χθες είπα στον Τόμας Μπους, ότι κανονικά θα έπρεπε να μποϊκοτάρουμε τη βοήθειά μας απέναντι στους Έλληνες αρμόδιους, αλλά σήμερα σκέφτομαι ότι τώρα ακόμα περισσότερο πρέπει να προσπαθούμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ζώων και ότι ο στόχος της εργασίας μας δεν είναι να βοηθήσουμε τους ανίκανους θεσμούς!
Εγώ προσωπικά περιμένω πολλά από τα κατατεθέντα ένδικα μέσα και ελπίζω ακόμα στη συμπαράστασή σας, και οικονομικής φύσεως, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση ενός ζωόφιλου στα ελληνικά δικαστήρια, επειδή του έκαναν μήνυση για την υποψία που εξέφρασε, ότι υπάρχει ξενοφοβία στην Ελλάδα, παρʼ όλο που επανέλαβε μόνο πραγματικά γεγονότα.
Ο καθένας που ασχολείται με τη ζωοφιλία ξέρει ότι, η φροντίδα των ζώων κοστίζει πάντα περισσότερα χρήματα απʼ ότι μπορούν να προσφερθούν ακόμα από τόσο καλά οργανωμένα σωματεία όπως το Förderverein.
Φυσικά, για τις 10 γάτες και τα 2 σκυλιά μου βρίσκω τροφή όποτε αυτό είναι δυνατόν. Μπορώ πάντα να απευθύνομαι τηλεφωνικώς στους κτηνιάτρους για συμβουλές σε αρρώστιες και τραυματισμούς, αλλά στον τόπο μου και για τα δικά μου μέτρα πληρώνω πάντα πολλά για να επιζήσουν οι προστατευόμενοί μου καλά και ευτυχισμένα.
Άλλοι ιδιώτες ζωόφιλοι έχουν 40 ή και περισσότερα γατιά και 10 σκυλιά και πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα. Αν τα ελληνικά αδέσποτα σκυλιά ήταν πηγή εισοδήματος, θα είχαν ήδη και άλλοι επινοήσει αυτό το «παράνομο εμπόριο».
Δεν θέλω να καταγγείλω τη «θετή» μου πατρίδα, επειδή οι άνθρωποι τους οποίους συναντάω κάθε μέρα θέλουν να βοηθήσουν και ζητούν βοήθεια σχετικά με τα θέματα των ζώων τους. Υπάρχουν και κτηνίατροι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου και θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μας, αλλά φοβούνται.
Ένας νέος κτηνίατρος μου τηλεφώνησε και είπε, θα προσκαλούσε ευχαρίστως τους κτηνιάτρους μας για να διεξάγουν μαζί μια επιχείρηση στείρωσης. Είχε την άδεια, είπε, να κάνει δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στην περιοχή του, όμως έπρεπε να πληρώσει όλα τα έξοδα μόνος του (μόνο το νήμα στην εγχείρηση μιας σκυλίτσας του κοστίζει 25 Ευρώ). Την άλλη μέρα με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας, επειδή φοβόταν μην του κλείσουν το ιατρείο. Του είχαν πει:
«Σε περίπτωση που θα συνεργαστείτε με τους Γερμανούς, θα βρούμε σίγουρα ένα σπασμένο πλακάκι με μικρόβια, που θα μας επιτρέπει να κλείσουμε το ιατρείο σας!»
Η δημοκρατία κάποτε ξεκίνησε από την Ελλάδα, και φαίνεται ότι εκεί και εξαφανίστηκε!!! Δυο μέρες μετά από την κατάθεση της προσφυγής στην ΕΕ μου τηλεφώνησαν και μια φωνή είπε:
«Πάψτε να ασχολείστε με τα αδέσποτα και σκεφτείτε καλύτερα τα παιδιά σας!»
Δεν έδωσε όνομα και όταν ρώτησα, το τηλέφωνο έκλεισε.
Είμαι νομικός και μπορώ να φροντίσω για την αναγνώριση Γερμανών κτηνιάτρων στην Ελλάδα, επειδή υπάρχουν οδηγίες που κανονίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματα των πολιτών των κρατών-μελών. Για τα ζώα χρειαζόμαστε περισσότερη αντοχή, περισσότερο εξωτερικευμένο ενδιαφέρον του καθενός μας, που θέλει να βοηθήσει, αφού η Ευρώπη δεν έχει αποφασίσει ακόμα να προστατεύει τα ζώα σε όλη της την επικράτεια.
Μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε! Ζητήστε από το βουλευτή σας να καταγγείλει την κα. Γκαραγκούνη.
Στη Γερμανία δεν χρησιμοποιούνται ελληνικά σκυλιά του δρόμου για ενδύματα, καλλυντικά, όπλα και άλλα πειράματα.
Δεν μεταφέρονται κάθε χρόνο 20.000 σκυλιά στη Γερμανία μέσω της Κιβωτού του Νώε.
Η αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη δεν επιτρέπει στις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν την αναγνώριση γερμανών πτυχιούχων κτηνιάτρων!
Ακολουθήστε το συναίσθημα σας, αν μπορείτε να μεσολαβήσετε στην υιοθεσία ή να πάρετε μαζί σας ένα σκυλί και μην αφήσετε τις απειλές και τα ψέματα να σας φοβίσουν. Δεν είναι παράνομο να συνοδεύσετε σκυλιά στο αεροπλάνο όταν έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναχώρησή τους.
Οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα παραλείπουν να στειρώσουν και να χαρακτηρίσουν έναν αδέσποτο σκύλο και έτσι δεν ανήκει καν στο δημαρχείο. Όποτε τον αναλαμβάνω εγώ, είναι δικός μου και μπορώ να τον χαρίσω, να τον κρατήσω ή και να τον πουλήσω.
Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι δήμαρχοι νοιώθουν ανακούφιση όταν ένα αδέσποτο δίνεται σε υιοθεσία, επειδή ο αριθμός υπερβαίνει τους δυνατότητές τους. Ένας δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα υπέγραψε πολύ γρήγορα την απόφαση να καλέσει τους κτηνιάτρους μας. Αφού δεν έχουμε ακόμα την άδεια του Υπουργείου, το Πάσχα δηλητηριάστηκαν περίπου 50 σκυλιά στην κοινότητα αυτή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο θάνατος από δηλητήριο είναι ένας πολύ βασανιστικός, αργός και πολύ επίπονος θάνατος. Που είναι η καταγγελία σας, κυρία Γκαραγκούνη;;;;
Μιλάμε για γεγονότα, για φωτογραφίες, για θλιμμένους ζωόφιλούς, που φρόντιζαν τα ζώα αυτά. Σχεδόν όλες οι σκυλίτσες ήταν έγκυες. Στη Θεσσαλονίκη, δωρεάν στειρώσεις είναι δυνατές, αλλά οι ζωόφιλοί πρέπει με τα ζώα, που τα έχουν πιάσει μόνοι τους, να ταξιδέψουν περίπου 2 ώρες. Αυτό δεν απασχολεί τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα στείρωσης. Πόσα σκυλιά στειρώνονται δωρεάν σʼ αυτά τα ιατρεία; Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι κτηνίατροι για την εργασία αυτή που δεν πλησιάζει καν τη ουσία του προβλήματος;
Στην ερώτηση μιας ζωόφιλης στη Βόρεια Ελλάδα, τι θα απογίνουν τα κουτάβια μιας σκυλίτσας που δεν είχε στειρωθεί, ενημερώθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης:
«Να τα φας!!»
Όλες οι παραπάνω αναφορές και οι παραθέσεις βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, τηλεοπτικές μαγνητοσκοπήσεις και τηλεφωνήματα με μένα ως δικηγόρο. Ανακρίβειες στη γλώσσα μπορούν να προκύψουν, δεν αλλοιώνουν όμως το νόημα των δηλώσεων.
Δική σας
Χριστίνα Rohde-Τσιόρου
Helfen Sie uns zu helfen und übernehmen Sie eine Patenschaft!
(auf die Fotoleiste klicken)
http://geocities.com/fight_4the_strays/index.html