χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 1711 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

 • PSYCHANIMAL
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1321
 • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
  • Psychanimal
Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα
« στις: Ιανουάριος 24, 2008, 06:09:35 πμ »
Μια περίληψη από τη δικηγόρο Christina Rohde-Τσιόρου για τα συμβάντα των τελευταίων μηνών και χρόνων. Οι περιγραφές και εμπειρίες της με τις τοπικές Αρχές, τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την προστασία των ζώων στην Αθήνα και τους αντιπάλους των ξένων ζωοφιλικών κινημάτων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ακραίες και είναι μια σχεδόν απίστευτη μαρτυρία για τα γεγονότα στην Αθήνα, που φαίνεται να έχουν έναν και μόνο στόχο: Να φύγουν οι αλλοδαποί ζωόφιλοι και μάλιστα με κάθε τρόπο, ακόμα και με τα πιο σκοτεινά μέσα. Επίσης, το άρθρο αυτό, στο 2ο μέρος, περιλαμβάνει μια περίληψη με σχόλια, της εκπομπής με τη κα. Γκαραγκούνη στην τηλεόραση του Alter.

Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα


Της Χριστίνας Rohde-Τσιόρου

Στις 5 Ιουνίου 2006 προσπαθήσαμε ξανά να δημιουργήσουμε ένα νόμιμο πλαίσιο για την προστασία των ζώων στην Ελλάδα, καταθέτοντας αίτηση για την νομιμοποίηση Γερμανών κτηνιάτρων και συγχρόνως για την άδεια και έγκριση να γίνουν εξορμήσεις στείρωσης σʼ όλη την Ελλάδα.

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο προκύπτει: Η προστασία ζώων από αλλοδαπές οργανώσεις και η εργασία αλλοδαπών κτηνιάτρων δεν είναι επιθυμητή από τις ανώτατες Αρχές. Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης (όνομα και γραπτή αλληλογραφία είναι στη διάθεσή μας) στο τελευταίο τηλεφώνημα που είχα μαζί του δήλωσε περίπου τα εξής:

«Ό, τι χαρτιά και να μου υποβάλλεις και όποια διπλώματα και να έχουν κατατεθεί σε όποια υπηρεσία, εγώ δεν θα δώσω άδεια άσκησης επαγγέλματος σε κανέναν Γερμανό κτηνίατρο.»

Άσχετα με το γεγονός ότι εκείνος θα μπορούσε το πολύ να δώσει άδεια χρήσης του χώρου που θα χρησιμοποιούσαν, παίζει παρʼ όλο αυτό έναν ρόλο-κλειδί, επειδή κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης διαμορφώθηκε η εξής αδιέξοδη κατάσταση:

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την νομιμοποίηση σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ. Μόνο που το σχετικό πιστοποιητικό δεν εκδίδεται. Αφού οι κτηνίατροι θέλουν να θεραπεύουν και να στειρώνουν αδέσποτα ζώα, θα έπρεπε να δηλώσουν την ακριβή ώρα και το μέρος όπου θα γίνει η στείρωση. Αυτή η δήλωση υποβάλλεται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την αυτοψία και την έγκριση του σχετικού χώρου.

Με την βοήθεια πολλών Ελλήνων ζωόφιλων βρέθηκαν πολλοί κατάλληλοι χώροι. Ακόμα και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι μας υποσχέθηκαν την ίδρυση κτηνιατρικών ιατρείων. Όμως, μόνο ένας κτηνίατρος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία για την άδεια λειτουργίας ενός χώρου ως κτηνιατρείο.Αιτούντες δεν μπορούν δηλαδή να είναι Γερμανοί κτηνίατροι χωρίς την αναγνώρισή τους στην Ελλάδα και ακόμα λιγότερο δήμαρχοι. Για να υποβάλλουν τέτοια αίτηση οι Γερμανοί κτηνίατροι χρειάζονται την πιστοποίηση του Υπουργείου ότι αναγνωρίζονται ως κτηνίατροι.


Αυτή η πιστοποίηση όμως δεν εκδίδεται, ακριβώς επειδή δεν έχει υποβληθεί η δήλωση για την έγκριση του χώρου. Θα μπορούσε κανείς να γελάσει μʼ αυτήν την πολύ κατασκευασμένη γραφειοκρατία, αν δεν είχαν εν τω μεταξύ τόσα ζώα ανάγκη από τη βοήθεια των κτηνιάτρων, την οποία, όπως έχει αποδειχτεί, οι Έλληνες ζωόφιλοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χωρίς έμπρακτη και οικονομική υποστήριξη.


Επειδή το Υπουργείο σύμφωνα με τους οικείους νόμους, που έχουν σκοπό να εναρμονιστούν με τη σχετική κοινοτική Οδηγία, ορίζει ότι, εφόσον έχουν υποβληθεί τα ανάλογα έγγραφα, χορηγεί την νομιμοποίηση μέσα σε διάστημα 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, υφίσταται εδώ μια παράβαση των ισχυόντων εθνικών και διεθνών νόμων, την οποία επιδιώκουμε να ελεγχθεί από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Γιʼ αυτόν τον λόγο έχουμε κάνει προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να γίνει υποχρεωτική η νομιμοποίηση των κτηνιάτρων. Αυτή η προσφυγή θα δημοσιευτεί στη ιστοσελίδα αυτή μόλις έχουμε τον αριθμό πρωτοκόλλου στα χέρια μας. Συγχρόνως έχουμε κάνει καταγγελία στον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη για την παραβατική συμπεριφορά του Υπουργείου. Αναμένονται οι απαντήσεις.Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

 • PSYCHANIMAL
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1321
 • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
  • Psychanimal
Απ: Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 24, 2008, 06:11:12 πμ »
Το παράξενο στην όλη κατάσταση είναι ότι, μόνο οι ανώτερες Αρχές και τα κέντρα αποφάσεων απορρίπτουν τη βοήθεια αλλοδαπών ζωόφιλων.

Αυτήν την στιγμή έχουμε 20 προσκλήσεις από δήμους και κοινότητες που επιθυμούν να έρθουν οι κτηνίατροί μας στην Ελλάδα και να κάνουν στείρωση στα αδέσποτα ζώα τους. Δεν υπάρχουν ενδείξεις γενικής αντίρρησης των Δήμων στην Ελλάδα. Αναγνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργεί στον άνθρωπο και στα ζώα ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων και είναι ανοιχτοί στη σχετική συζήτηση. Εκτός από τα τμήματα των Υπουργείων και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, μόνο η κα. Γκαραγκούνη φαίνεται να έχει αντίρρηση στην αλλοδαπή ζωοφιλία.

Η κα. Γκαραγκούνη είναι αυτό-οριζόμενη αρχηγός της ελληνικής προστασίας ζώων και έκτος από τις «φροντίδες» της για τα ζώα της Ελλάδας, το «χόμπι» της είναι να εμφανίζεται σε τοκ-σόου στην τηλεόραση για να ανακοινώσει δήθεν στοιχεία, που δεν αποδεικνύονται με τίποτα, για τους – κυρίως Γερμανούς – ζωόφιλους.


Η κα. Γκαρακούνη έχει καταγγείλει μια μεταφορά που είχε σκοπό να φέρει 102 σκυλιά από την Ελλάδα στη Γερμανία. Το ρεπορτάζ για την κατάσχεση της μεταφοράς στην Ιταλίας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα αυτή. Τα σκυλιά, μετά από μεσολάβηση διάφορων ζωοφιλικών σωματείων, θα πήγαιναν εν μέρει κατʼ ευθείαν σε οικογένειες, τα υπόλοιπα δε σε προσωρινούς σταθμούς περιποίησης ή κυνοκομεία.

Η κα. Γκαραγκούνη, μετά από την καταγγελία της, εξ αιτίας της οποίας 102 σκυλιά κατέληξαν να μένουν ακόμα σε ανεπαρκείς και ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απευθύνθηκε στο κανάλι ALTER για την προβολή μιας έκτακτης εκπομπής η οποία ανακοινώθηκε με υπότιτλούς ως εξής:

«ελληνικά αδέσποτα – γούνες για γερμανικές ζακέτες»

«ελληνικά αδέσποτα – συστατικά για καλλυντικά»

«ελληνικά αδέσποτα – πειραματόζωα στη Γερμανία»

«ελληνικά αδέσποτα – κινητοί στόχοι για την ανάπτυξη νέων όπλων»

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, ο κος Τέρενς Κουήκ, αμφισβητεί ο ίδιος τα σλόγκαν αυτά και υπόσχεται, σε μια χώρα που γενικά δεν είναι ζωόφιλη, με αφορμή τις κατηγορίες της κας. Γκαραγκούνη, να διαλευκάνει τα γεγονότα γύρω από την υπόθεση της επίμαχης μεταφοράς.

Η προσπάθειά μου να διαχωρίσω και να μεταφράσω από την ελληνική εκπομπή τα πιο σημαντικά και βασικά επιχειρήματα της κας. Γκαραγκούνη, δεν καρποφόρησε από το γεγονός ότι η κα. Γκαρακούνη, σε δυο εκπομπές των περίπου 30 λεπτών, δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο. Επαναλαμβάνει τις παραπάνω κατηγορίες και κατά τα άλλα συμπληρώνει:
«Κάθε χρόνο γύρω στα 15.000 με 20.000 σκυλιά σύρονται από την Ελλάδα στη Γερμανία από αλλοδαπές οργανώσεις, ονομαζόμενες ζωοφιλικές. Δεν γνωρίζουμε την τύχη των ζώων αυτών.»

Στη δεύτερη εκπομπή αναφέρεται σʼ ένα περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά όπου πριν από αρκετό καιρό σταμάτησε με την καταγγελία της τη μεταφορά 58 σκυλιών από τη Κρήτη. Έγινε μήνυση κατά πάντων και δίκη που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Η αρμόδια εισαγγελία πάντως, τότε είχε ελέγξει τις συνθήκες μεταφοράς και είχε επιτρέψει τη συνέχισή της.

Ήμουν μάρτυρας στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας και κατέθεσα έναν κατάλογο των σκυλιών που μεταφέρθηκαν και υιοθετήθηκαν, που αποδεικνύει χωρίς παραλήψεις, που κατέληξαν τα σκυλιά αυτά. Δεν θεωρώ ότι ένα γερμανικό ζωοφιλικό σωματείο είναι υποχρεωμένο να δικαιολογηθεί στην κα. Γκαραγκούνη προσωπικά, γι αυτό το σχόλιό της στην εκπομπή, ότι:

«Ζητήθηκε επανειλημμένα από τον πρόεδρο του γερμανικού σωματείου να δώσει στοιχεία για το που κατέληξαν τα σκυλιά αυτά, όμως μέχρι σήμερα, δεν έχει ανταποκριθεί.»

είναι πράγμα αναληθές.

Στην ερώτηση του παρουσιαστή κ. Κουήκ, από πού προέρχονται οι αριθμοί που ανέφερε, η κα. Γκαραγκούνη παραπέμπει στο διαδίκτυο, δεν είναι όμως σε θέση να δώσει ακριβείς διευθύνσεις.

Και συνεχίζει:

«Στις μεταφορές αυτές πρόκειται για παράνομο εμπόριο ζώων που ασκείται κερδοφόρα εδώ και παραπάνω από 30 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα χειροτερεύουν, επειδή ακόμα και ελληνικά ζωοφιλικά σωματεία συνεργάζονται με τους αλλοδαπούς και διευκολύνουν τους αλλοδαπούς εμπόρους ζώων νʼ αρπάξουν τα αδέσποτα. Τα ζώα στέλνονται στη Γερμανία κι εκεί εξαφανίζονται. Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε τα στοιχεία αυτά και το παράνομο του εμπορίου ζώων αποδεικνύεται κιόλας από το γεγονός ότι για τα τεράστια έσοδα από αυτό το εμπόριο δεν πληρώνεται καθόλου φόρος.“

Η κα. Γκαραγκούνη ισχυρίζεται:

«Ασχολούμαι με την προστασία των ζώων εδώ και 27 χρόνια και ξέρω ότι, τυφλά και πληγωμένα ζώα πουλιούνται για 100 Ευρώ και όλα τα άλλα για 250 έως 400 Ευρώ».

Και του παρουσιαστή του κου. Κουήκ δεν διαφεύγει ότι η κα. Γκαρακούνη δεν αναφέρει πηγές γι΄ αυτά τα φανταστικά επιχειρήματα. Κλείνει την πρώτη εκπομπή με το σχόλιο:

«Είμαι ζωόφιλος και τα αδύναμα νομικά στοιχεία δεν μʼ απασχολούν όταν ξέρω ότι τα ζώα εκεί έχουν καλύτερη μοίρα από το να πεθαίνουν εδώ στους δρόμους. Μόλις εδώ και μερικές μέρες ένα σκυλάκι πέθανε στα χέρια μου, κυρία Γκαραγκούνη!»

Στην εκπομπή της άλλης μέρας είναι παρόν και ο δικηγόρος κος. Αγγελέτος, ο οποίος εκπροσωπεί τους ζωόφιλους στην υπόθεση της επίμαχης μεταφοράς σκυλιών. Προσκαλεί την κα. Γκαραγκούνη μέσα στην εκπομπή να αναλάβει εκείνος τα έξοδα για ένα ταξίδι της στη Γερμανία, για να σχηματίσει η ίδια μια εικόνα για τα γερμανικά κυνοκομεία και την πραγματική κατάληξη των προστατευόμενών μας. Η κα. Γκαραγκούνη αρνείται την προσφορά ευχαριστώντας και σχολιάζει:

«Ακόμα κι αν οι Γερμανοί μας δείξουν 100 σκυλιά που βολεύτηκαν σε οικογένειες, θα παραμένει ανοικτή η ερώτηση τι απέγιναν τα άλλα. Κάντε τον υπολογισμό: 20.000 σκυλιά για 30 χρόνια συνεχώς. Το κάθε σκυλί ζει περίπου 15 χρόνια, οπότε… δεν ήμουν καλή στα μαθηματικά, αλλά που είναι τα άλλα σκυλιά; Πρόκειται για παράνομο εμπόριο ζώων, όπου και άλλα σκυλιά, από την Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες ανατολικο-ευρωπαϊκες χώρες πηγαίνουν στη Γερμανία».

Όταν η δημοσιογράφος κα. Τσέκου η οποία συμφωνεί με την κα. Γκαραγκούνη ότι οι αλλοδαποί ζωόφιλοι εκμεταλλεύονται αισχρά τα αγαπημένα της ελληνικά αδέσποτα για να τα εμπορεύονται, την ρωτάει ποιος χρηματοδοτεί αυτές τις μεταφορές, η κα. Γκαραγκούνη υποθέτει:

«Καλά που αναφέρατε το θέμα αυτό. Η Κιβωτός του Νώε, ένα μεγάλο γερμανικό ζωοφιλικό σωματείο που διαθέτει πολύ μεγάλα οικονομικά μέσα τα οποία μαζεύει από δωρεές με το σύνθημα: «Δώστε και σώστε» αναλαμβάνει όλα αυτά τα σκυλιά που μεταφέρονται παράνομα και χρησιμοποιεί το εμπόριο ζώων για να πλουτίσει.»

Κανένα από τα σκυλιά που «κατασχέθηκαν» στην επίμαχη μεταφορά στη Ιταλία δεν μεταφέρθηκε με μεσολάβηση του Förderverein Arche Noah Kreta e.V. Το σωματείο Förderverein Arche Noah Kreta e.V. δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με τη μεταφορά αυτή. Είναι όντως αλήθεια ότι δραστηριοποιούμαστε πολύ για την απελευθέρωση των σκυλιών αυτών και για τις αιτιάσεις των γνωστών μας ζωόφιλων που έχουν σχέση με την υπόθεση αυτή. Ο ισχυρισμός της Γκαραγκούνη όμως δεν είναι σωστός.

Φαίνεται ότι η κα. Γκαραγκούνη είναι πολύ απασχολημένη με τις διάφορες εμφανίσεις της για να θυμάται τα ονόματα άλλων ζωοφιλικών σωματείων. Ή είναι απλώς έτσι όπως ο κος. Κουήκ υποθέτει στο τέλος της εκπομπής αυτής, ότι δηλαδή η κα. Γκαραγκούνη αποστέλλεται από τους υπεύθυνους προκειμένου να φιλονικεί με τους άλλους ζωόφιλους, ενώ κάποια κέντρα αποφάσεων στο Ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας ασχολούνται με το να εμποδίζουν τη δημοσιοποίηση του ελληνικού συστήματος προστασίας ζώων.

Θέλουν να μας κουράσουν όλους, και κουραζόμαστε πραγματικά και, ακόμα χειρότερα, μας θλίβει και μας εξαντλεί το να δίνουμε καθημερινά μάχη για μια υπόθεση, και να μας κατηγορούν μετά εκείνοι οι άνθρωποι που στην ουσία είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση της υπόθεσης αυτής!

Ένας αρκετά συνειδητοποιημένος κτηνίατρος στα Χανιά (όνομα και τηλέφωνο είναι στη διάθεσή μας) που εδώ και καιρό προσφέρεται να στειρώσει ζώα του δρόμου σε μειωμένες τιμές, μου δήλωσε τα εξής:

«Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια από ξένους, οι τοπικοί κτηνίατροι μπορούν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα επί τόπου. Είμαστε καλύτερα εκπαιδευμένοι από τους Γερμανούς κτηνιάτρους και δεν θέλω να συνεργαστώ με ανθρώπους που κάνουν στειρώσεις σε μη αποστειρωμένους χώρους και όπου η κάθε επιχείρηση στείρωσης οδηγεί στο να χρειαστεί να σώσουμε τα ζώα από τα λάθη που έγιναν στην εγχείρηση.»

«Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα, να πάνε να βοηθήσουν οι κτηνίατροί σας στην Αφρική, αν νομίζουν ότι τα γερμανικά αδέσποτα δεν χρειάζονται τη βοήθειά τους. Ξέρω από έγκυρη πηγή ότι στη Γερμανία υπάρχουν περισσότερα σκυλιά του δρόμου από εδώ.»

Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

 • PSYCHANIMAL
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1321
 • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
  • Psychanimal
Απ: Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 24, 2008, 06:11:27 πμ »
Αυτήν τη δήλωση έκανε όταν του ανέφερα ότι οι κτηνίατροί μας θα μπορούσαν να έρθουν στα Χανιά και να κάνουν εκτεταμένες επιχειρήσεις στείρωσης, αν διέθετε το ιατρείο του ή αν, σαν κτηνίατρος, υπέβαλλε αίτηση για την έγκριση ενός χώρου. Η «έγκυρη πηγή» του διαδίδει, για δικό της συμφέρον, και άλλα ψευδή στοιχεία, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Μιλώντας σαν δικηγόρος, απέκρουσα το επιχείρημα αυτό με την απάντηση ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική. Αναλογιζόμενη τη σκηνή, πρέπει να πω, ότι η απάντησή μου ήταν πολύ διπλωματική…

Σχετικά με το θέμα προστασίας των ζώων, στην Ελλάδα έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που δεν βρίσκει καν έναν σωστό όρο για την έννοια «προστασία των ζώων». Τα ζώα εδώ είναι παραγωγικά ζώα, και τα υπόλοιπα είναι περιστάσεις της ζωής που πρέπει με κάποιον τρόπο να εξαλειφθούν. Ζώα πεθαίνουν στους δρόμους, ψοφούν σε κάδους απορριμμάτων, ψόφια ζώα πετιούνται στην παραλία, σκυλιά που γαβγίζουν στη γειτονιά δηλητηριάζονται, κόβονται οι ουρές των σκυλιών, εκτελούνται τα κουτάβια του σκύλου στην αυλή όταν ενοχλούν, χωρίς να νοιώθουν καμιά ευθύνη οι Αρχές όταν καταγγέλλονται οι πράξεις αυτές.

Τρίτος κόσμος ή όχι – δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε αυτήν την κατάσταση και μόλις χθες είπα στον Τόμας Μπους, ότι κανονικά θα έπρεπε να μποϊκοτάρουμε τη βοήθειά μας απέναντι στους Έλληνες αρμόδιους, αλλά σήμερα σκέφτομαι ότι τώρα ακόμα περισσότερο πρέπει να προσπαθούμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ζώων και ότι ο στόχος της εργασίας μας δεν είναι να βοηθήσουμε τους ανίκανους θεσμούς!

Εγώ προσωπικά περιμένω πολλά από τα κατατεθέντα ένδικα μέσα και ελπίζω ακόμα στη συμπαράστασή σας, και οικονομικής φύσεως, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση ενός ζωόφιλου στα ελληνικά δικαστήρια, επειδή του έκαναν μήνυση για την υποψία που εξέφρασε, ότι υπάρχει ξενοφοβία στην Ελλάδα, παρʼ όλο που επανέλαβε μόνο πραγματικά γεγονότα.

Ο καθένας που ασχολείται με τη ζωοφιλία ξέρει ότι, η φροντίδα των ζώων κοστίζει πάντα περισσότερα χρήματα απʼ ότι μπορούν να προσφερθούν ακόμα από τόσο καλά οργανωμένα σωματεία όπως το Förderverein.

Φυσικά, για τις 10 γάτες και τα 2 σκυλιά μου βρίσκω τροφή όποτε αυτό είναι δυνατόν. Μπορώ πάντα να απευθύνομαι τηλεφωνικώς στους κτηνιάτρους για συμβουλές σε αρρώστιες και τραυματισμούς, αλλά στον τόπο μου και για τα δικά μου μέτρα πληρώνω πάντα πολλά για να επιζήσουν οι προστατευόμενοί μου καλά και ευτυχισμένα.

Άλλοι ιδιώτες ζωόφιλοι έχουν 40 ή και περισσότερα γατιά και 10 σκυλιά και πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα. Αν τα ελληνικά αδέσποτα σκυλιά ήταν πηγή εισοδήματος, θα είχαν ήδη και άλλοι επινοήσει αυτό το «παράνομο εμπόριο».

Δεν θέλω να καταγγείλω τη «θετή» μου πατρίδα, επειδή οι άνθρωποι τους οποίους συναντάω κάθε μέρα θέλουν να βοηθήσουν και ζητούν βοήθεια σχετικά με τα θέματα των ζώων τους. Υπάρχουν και κτηνίατροι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου και θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μας, αλλά φοβούνται.

Ένας νέος κτηνίατρος μου τηλεφώνησε και είπε, θα προσκαλούσε ευχαρίστως τους κτηνιάτρους μας για να διεξάγουν μαζί μια επιχείρηση στείρωσης. Είχε την άδεια, είπε, να κάνει δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στην περιοχή του, όμως έπρεπε να πληρώσει όλα τα έξοδα μόνος του (μόνο το νήμα στην εγχείρηση μιας σκυλίτσας του κοστίζει 25 Ευρώ). Την άλλη μέρα με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας, επειδή φοβόταν μην του κλείσουν το ιατρείο. Του είχαν πει:

«Σε περίπτωση που θα συνεργαστείτε με τους Γερμανούς, θα βρούμε σίγουρα ένα σπασμένο πλακάκι με μικρόβια, που θα μας επιτρέπει να κλείσουμε το ιατρείο σας!»

Η δημοκρατία κάποτε ξεκίνησε από την Ελλάδα, και φαίνεται ότι εκεί και εξαφανίστηκε!!! Δυο μέρες μετά από την κατάθεση της προσφυγής στην ΕΕ μου τηλεφώνησαν και μια φωνή είπε:

«Πάψτε να ασχολείστε με τα αδέσποτα και σκεφτείτε καλύτερα τα παιδιά σας!»

Δεν έδωσε όνομα και όταν ρώτησα, το τηλέφωνο έκλεισε.

Είμαι νομικός και μπορώ να φροντίσω για την αναγνώριση Γερμανών κτηνιάτρων στην Ελλάδα, επειδή υπάρχουν οδηγίες που κανονίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματα των πολιτών των κρατών-μελών. Για τα ζώα χρειαζόμαστε περισσότερη αντοχή, περισσότερο εξωτερικευμένο ενδιαφέρον του καθενός μας, που θέλει να βοηθήσει, αφού η Ευρώπη δεν έχει αποφασίσει ακόμα να προστατεύει τα ζώα σε όλη της την επικράτεια.

Μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε! Ζητήστε από το βουλευτή σας να καταγγείλει την κα. Γκαραγκούνη.
Στη Γερμανία δεν χρησιμοποιούνται ελληνικά σκυλιά του δρόμου για ενδύματα, καλλυντικά, όπλα και άλλα πειράματα.
Δεν μεταφέρονται κάθε χρόνο 20.000 σκυλιά στη Γερμανία μέσω της Κιβωτού του Νώε.
Η αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη δεν επιτρέπει στις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν την αναγνώριση γερμανών πτυχιούχων κτηνιάτρων!

Ακολουθήστε το συναίσθημα σας, αν μπορείτε να μεσολαβήσετε στην υιοθεσία ή να πάρετε μαζί σας ένα σκυλί και μην αφήσετε τις απειλές και τα ψέματα να σας φοβίσουν. Δεν είναι παράνομο να συνοδεύσετε σκυλιά στο αεροπλάνο όταν έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναχώρησή τους.

Οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα παραλείπουν να στειρώσουν και να χαρακτηρίσουν έναν αδέσποτο σκύλο και έτσι δεν ανήκει καν στο δημαρχείο. Όποτε τον αναλαμβάνω εγώ, είναι δικός μου και μπορώ να τον χαρίσω, να τον κρατήσω ή και να τον πουλήσω.

Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι δήμαρχοι νοιώθουν ανακούφιση όταν ένα αδέσποτο δίνεται σε υιοθεσία, επειδή ο αριθμός υπερβαίνει τους δυνατότητές τους. Ένας δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα υπέγραψε πολύ γρήγορα την απόφαση να καλέσει τους κτηνιάτρους μας. Αφού δεν έχουμε ακόμα την άδεια του Υπουργείου, το Πάσχα δηλητηριάστηκαν περίπου 50 σκυλιά στην κοινότητα αυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο θάνατος από δηλητήριο είναι ένας πολύ βασανιστικός, αργός και πολύ επίπονος θάνατος. Που είναι η καταγγελία σας, κυρία Γκαραγκούνη;;;;

Μιλάμε για γεγονότα, για φωτογραφίες, για θλιμμένους ζωόφιλούς, που φρόντιζαν τα ζώα αυτά. Σχεδόν όλες οι σκυλίτσες ήταν έγκυες. Στη Θεσσαλονίκη, δωρεάν στειρώσεις είναι δυνατές, αλλά οι ζωόφιλοί πρέπει με τα ζώα, που τα έχουν πιάσει μόνοι τους, να ταξιδέψουν περίπου 2 ώρες. Αυτό δεν απασχολεί τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα στείρωσης. Πόσα σκυλιά στειρώνονται δωρεάν σʼ αυτά τα ιατρεία; Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι κτηνίατροι για την εργασία αυτή που δεν πλησιάζει καν τη ουσία του προβλήματος;

Στην ερώτηση μιας ζωόφιλης στη Βόρεια Ελλάδα, τι θα απογίνουν τα κουτάβια μιας σκυλίτσας που δεν είχε στειρωθεί, ενημερώθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης:

«Να τα φας!!»

Όλες οι παραπάνω αναφορές και οι παραθέσεις βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, τηλεοπτικές μαγνητοσκοπήσεις και τηλεφωνήματα με μένα ως δικηγόρο. Ανακρίβειες στη γλώσσα μπορούν να προκύψουν, δεν αλλοιώνουν όμως το νόημα των δηλώσεων.

Δική σας

Χριστίνα Rohde-ΤσιόρουHelfen Sie uns zu helfen und übernehmen Sie eine Patenschaft!


(auf die Fotoleiste klicken)


http://geocities.com/fight_4the_strays/index.html
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 24, 2008, 08:32:19 μμ »
Προσφέρονται γερμανοί κτηνίατροι να βοηθήσουν στις στειρώσεις και δεν τους δέχεται…ποιος; Και απειλές; Γιατί;
Κάποιοι θέλουν να επισπεύσουν τις στειρώσεις, κάποιοι τις εμποδίζουν και απειλούν. Τι γίνεται εδώ ρε τι παίζεται; Δηλαδή για στάσου ρε παιδί, τίνος συμφέροντα θίγονται από τις στειρώσεις των σκυλιών; Ποιοι θέλουν να υπάρχουν σε αφθονία ζώα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και να ταλαιπωρούνται πέρα δώθε; Τι ωφελούνται από αυτή την κατάσταση;

Καλά δεν έχουν άδικο, δηλαδή για την ακρίβεια έχουν δίκιο. Άλλο είδος πρέπει να στειρωθεί όχι τα σκυλιά.
Τρέχουν και φωνάζουν κάποιοι και προσπαθούν να σώσουν το περιβάλλον από τον καπνό και τα φουγάρα…. Χε χε χε….η ρίζα του κακού είναι αλλού….

Αααα (λέει) δεν παρέχει η κυβέρνηση στήριξη να κάνουμε παιδιά….
Ωωπ (λέω) μπράβο της κυβέρνησης πέτυχε κατά λάθος κι ένα καλό.
      


Και τώρα ευχάριστων συνέχεια
Απολαύστε

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ,ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Καλημέρα και πάλι από τον πολύπαθο Πύργο....

 

Σήμερα έγινα μάρτυρας μιας απίστευτης αγριότητας.

 

Επιστρέφοντας από τη δουλειά και φτάνοντας κοντά στο σπίτι, διασταυρώθηκα με ένα αυτοκίνητο ΗΑΖ 251...(ΕΧΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ)...

 

Ο δρόμος ήταν άδειος και το αυτοκίνητο πήγαινε σχετικά σιγά. Μπροστά στο δρόμο ήταν 2 γατάκια και έπαιζαν...Το αυτοκίνητο τα είδε από μακριά και εξακολούθησε να πλησιάζει με την ίδια ταχύτητα. Εγώ έκοψα ταχύτητα και παραμέρισα για να μη φύγει κανένα γατάκι και πέσει πάνω στις ρόδες μου...Εξ άλλου ο δρόμος ήταν άδειος ΤΕΛΕΙΩΣ και τα δυο αυτοκίνητα έβλεπαν τα γατάκια...

 

Ο εν λόγω "κύριος" ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΕ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ , ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ , ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ. Το γατάκι σφάδαζε στο δρόμιο , μάτωσε όλη την άσφαλτο , πήγε λιγο παραπέρα και ψόφησε σφαδάζοντας!!!!!

 

Ο "κύριος" πέρασε δίπλα μου ατάραχος, μειδιάζοντας , γκάζωσε και έφυγε. Του έκανα κίνηση με το χέρι μου να σταματήσει αλλα με αγνόησε και έφυγε.

 

Κράτησα φωτογραφία στο κινητό  απο το γατάκι και τα αίματα !

 

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΡΟΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Είμαστε όλοι φιλόζωοι αλλά και λογικοί άνθρωποι.Αν ένα ζωο δεν μπορείς να το αποφύγεις στο δρόμο , οκ. Δεν απαιτούμε να σκοτώνονται οι άνθρωποι για να σωθούν τα ζώα!!!

 

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΝΤΡΑΡΕΙΣ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ..ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΕΝΑ ΖΩΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΑΡΕΙΣ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ!!!!

 

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν μπορούν να μάθουν να μιλάνε, να μη γαυγίζουν ή να μη νιαουρίζουν σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν μπορούν να μάθουν ανάγνωση και γραφή ή τρόπους καλής συμπεριφοράς..

ΟΜΩΣ ΟΙ  ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΖΩΑ!!!!

 

Πήραμε την αστυνομία αλλά μιλάνε μόνο για καταγγελία που ουσιαστικά δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Για μήνυση επίσης έμαθα>α. συνήθως δεν έχει αποτελέσματα, β.ότι θα βρεθούμε σε κυκεώνα δικαστικά με πολλά έξοδα , γ.ότι μπορεί να βρεθεί το σπίτι μου καμμένο γιατί ο κόσμος είναι μικρός και και επικρατεί ο νόμος της OMERTA...

 

Και για του λόγου το αληθές , περάσαμε ΑΚΡΙΒΩΣ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ για να βγάλουμε περισσότερες φωτογραφίες και ένας κύριος που μένει ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ , είχε δει το σκηνικό και είχε ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ....Mη τυχόν και υπάρξουν αποδείξεις!!!

 

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Και δεν είναι μόνο αυτό...

Σχεδόν 5 μήνες τώρα ΤΑΙΖΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ στην ίδια περιοχή .

Αδέσποτα τα οποία ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΕΓΩ. ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΜΕΓΑΛΑ και τα περισσότερα ήταν ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ που είτε τα βαρέθηκαν , είτε πήγαν στο ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και έτσι τα εγκατέλειψαν ( οι περισσότεροι μένουν στον Πύργο και το καλοκαίρι στο ΚΑΤΑΚΟΛΟ).

 

Επιστρέφοντας από τις διακοπές των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙ!!!!!! Εψαξα , ρώτησα για τα σκυλιά και το αποτελέσμα?????

 

ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΦΟΛΑ ΕΝΩ ΕΛΕΙΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προφανώς ενοχλούν τα ζώα εδώ στην εξοχή.

Απαγορεύεται να ζουν , να αναπνέουν , να γαυγίζουν.....

ΦΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ, ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που ζητούμε και απαιτούμε να ζούμε σαν άνθρωποι. Που ζητούμε συντάξεις , αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης , δικαίωμα στη μάθηση και στη παιδεία , δικαίωμα στο να είμαστε πολίτες ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ....ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ... ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ!!!!

 

Ντροπή μας!!!!!!

XΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ
2008-01-24

Από δω το πήραΑποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

 • PSYCHANIMAL
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1321
 • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
  • Psychanimal
Απ: Η (απίστευτη) κατάσταση των πραγμάτων στην Ελλάδα
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 24, 2008, 10:38:52 μμ »
opoios exei paromoio peristatiko exo katapliktiko dikigoro na xerete den boro na do to link thanasi giati kati ginete me ton explorer moy kai den xero den moy anoigei pia parathyra
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org


 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής