χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Pets & βεγκανισμός  (Αναγνώστηκε 7160 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Pets & βεγκανισμός
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 04, 2015, 10:54:10 μμ »
Κατά το Νοέμβρη, ίσως; :-*
Έλα ρε συ! Τόσο αργά;  sigh

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 05, 2015, 02:32:28 πμ »
Κατά το Νοέμβρη, ίσως; :-*
Έλα ρε συ! Τόσο αργά;  sigh

Ιουνιο Αυγουστο ελπίζω να σας δω απο κοντά!! Αχχ πόσο μου εχει λείψει η Ελλάδα!! Δυο χρόνια θα κλείσω το καλοκαίρι!

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 10, 2015, 04:04:06 μμ »
Ιουνιο Αυγουστο ελπίζω να σας δω απο κοντά!! Αχχ πόσο μου εχει λείψει η Ελλάδα!! Δυο χρόνια θα κλείσω το καλοκαίρι!

clap   hug.gif

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 20, 2016, 10:23:24 πμ »
καλημέρα,

είμαι σε ένα τεράστιο ηθικο διλλημα.

σπιτι εχουμε τρια σκυλακια και πολλες γατες.

το ενα σκυλακι τα πηγαινει πολυ καλα μαζι τους, το δευτερο το βρηκαν  οι γονεις μου προπερσυ και μολις τις δει θελει να τις φαει, για αυτο το λογο την εχουμε ολη μερα μεσα, δεν κατεβαινει ποτε στο κηπο και πηγαινει βολτα μονο εξω με το λουρι.

το τριτο σκυλακι το βρηκαν οι γονεις μου περισυ 40 ημερων σε μια λεωφορο, παρολο που το μεγαλωνω με αγαπη στο δωματιο μου και οσες ωρες ειμαι σπιτι την εχω στον κηπο για να τρεχει και να τη βλεπει ο ηλιος εχει εναν καπως σκληρο χαρακτηρα, μου γρυλιζει το βραδυ αν κουνηθω στο κρεβατι, δεν αφηνει κανεναν να την πλησιασει οταν τρωει και γαυγιζει συνεχεια. τις γατουλες μεχρι προτινως τις ηθελε, ειχα παρατηρησει οτι απλα κυνηγουσε να διωξει μονο οσες δεν ειναι καθε μερα εδω (πηγαινουν μερικες και σε γειτονικα σπιτια που εχει τροφη).

πριν μερικες μερες ομως σκοτωσε μια γατουλα που απλα ελειπε λιγο καιρο και η οποια ειχε γεννηθει και μεγαλωσει σπιτι μας, τη στριμωξε καπου στην αυλη και την τιναξε και τις εσπασε το λαιμο,  δηλαδη τη βρηκε ο μπαμαπας μου  να ξεψυχαει με σπασμενο λαιμο και αυτο υποθεσαμε. η σκυλιτσα δεν δειχνει να εχει καταλαβει τι εκανε. οταν γυρισα σπιτι ηταν στο σημειο που σκοτωσε τη γατα και μου το εδειχνε με ενθουσιασμο. φοβαμαι οτι τωρα που το εκανε μια φορα κινδυνευουν και οι αλλες γατουλες.

τωρα τεσσερις μερες την κατεβαζω στον κηπο μονο με το λουρι, ομως ειναι σωστο αυτο; να εχω δυο σκυλια κλεισμενα μεσα ολη μερα;
τα βλεπω οτι στεναχωριουνται. σκεφτομαι να σταματησω να βαζω τροφη στις γατες για να φυγουν, αλλα ερχονται και κλαινε και καποιες δεν ξερουν να πανε αλλου να φανε.

σας εχει τυχει κατι παρομοιο;
το μεγαλο ερωτημα ειναι γιατι το σκυλακι που δεν του εχει φερθει κανενας ποτε ασχημα παρουσιαζει τετοια ενστικτα;

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 20, 2016, 11:45:42 μμ »
Χριστίνα, πολύ δύσκολο αυτό που περιγράφεις, λυπάμαι πολύ για τη γατούλα. Κάθε ζώο έχει τη δική του προσωπικότητα που δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από προηγούμενα βιώματα ούτε από την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντί τους.

Δεν είμαι ειδικός ούτε στο ελάχιστο όσον αφορά τα κατοικίδια, αλλα με φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές. Δεν ξέρω αν είναι οικονομικώς εφικτό να απευθυνθείτε σε συμπεριφορολογο που θα μπορέσει να σας συμβουλεύσει και να δώσει την κατάλληλη εκπαίδευση. Εναλλακτικώς, ίσως να μπορέσεις να βρεις συμβουλές και οδηγίες από κτηνιάτρους, εθελοντές ή στο διαδίκτυο, και με πολύ υπομονή να εκπαιδεύσεις μόνη σου τα σκυλιά.

Καλή δύναμη και τύχη!
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 21, 2016, 01:51:21 μμ »
Δύσκολη περίπτωση. Οι σκύλοι έχουν ένστικτο κυνηγού. Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αν μεγαλώσουν παρέα με άλλα ζώα όπως γάτες μαθαίνουν να μην τις κυνηγάνε. Αλλά μπορεί να κυνηγάνε άλλα ζώα (πχ ποντίκια). Είναι και θέμα προσωπικότητας άλλοι σκυλοι δεν ενοχλούν μύγα και άλλοι κυνηγούν ότι κουνιέται. Πάντως αν το έκανε μια φορά θα το κάνει ξανά. Αυτό έχω δει από άλλους που ζούνε με τέτοιους σκύλους. Εγώ προσωπικά θα τον περιόριζα γιατί αν οι γάτες έχουν μάθει να κάθονται στην αυλή με σκυλάκια μπορεί να μην προλάβουν να αντιδράσουν. Δεν θα άντεχα και το άγχος και την στεναχώρια να βρίσκω σκοτωμένα γατάκια. Από την άλλη μπορεί και να φύγουν αν καταλάβουν οτι είναι επιθετικό το σκυλάκι (αλλά με αυλή όλο και κάποιο θα πετυχαίνει) ή να μάθουν να το αποφεύγουν. Ο γάτος μου βγαίνει και κάνει παρέα με σκυλάκια αλλά αν περάσει κανένας πιο ζόρικος τον "κόβει" και έρχεται μέσα.

Δεν είμαι ειδικός ούτε στο ελάχιστο όσον αφορά τα κατοικίδια, αλλα με φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές. Δεν ξέρω αν είναι οικονομικώς εφικτό να απευθυνθείτε σε συμπεριφολογο που θα μπορέσει να σας συμβουλεύσει και να δώσει την κατάλληλη εκπαίδευση. Εναλλακτικώς, ίσως να μπορέσεις να βρεις συμβουλές και οδηγίες από κτηνιάτρους, εθελοντές ή στο διαδίκτυο, και με πολύ υπομονή να εκπαιδεύσεις μόνη σου τα σκυλιά.

Αυτό.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact