χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα  (Αναγνώστηκε 8036 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 21, 2007, 04:03:26 μμ »
ΟΧΙ ΖΩΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ
ΟΧΙ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΑΝ ΘΕΑΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΖΩΟΥ

Τσίρκο σημαίνει βία, αιχμαλωσία, εγκλεισμός, βασανιστήρια, δίψα, πείνα, ξύλο και τρόμος για τα ζώα που είχαν την ατυχία να αιχμαλωτιστούν από λαθροθήρες ή να γεννηθούν στην αιχμαλωσία.Τα ζώα στο τσίρκο δεν διασκεδάζουν.
Οι παραστάσεις είναι επώδυνες και έξω από τη φύση τους και είναι αποτέλεσμα βασανισμών και τιμωριών. Το μπαστούνι και το μαστίγιο είναι απαραίτητα. Ο κόσμος δεν βλέπει το εργαλείο που χρησιμοποιεί ο θηριοδαμαστής : Μια σουβλερή αγκύλη είναι κρυμμένη μέσα στις κορδέλες. Κουνώντας αυτό το ραβδί, το ζώο θυμάται και εκτελεί τις εντολές.
Ξύλο, περισσότερο ξύλο.
Μια γνωστή μέθοδος για να λυγίσουν τη θέληση μιας τίγρης είναι να τη ξαπλώνουν με κάθε πόδι δεμένο και να της ρίχνουν πάρα πολύ ξύλο.
Στην αρχή το ζώο φωνάζει και βρυχάται όλο και περισσότερο αδύναμο μέχρι που καταλαβαίνει οτι κάθε αντίσταση του είναι άχρηστη. Στα άλογα φοράνε σκληρές κάλτσες που τους ματώνουν τα πόδια, για να αναγκάζονται να μάθουν τον "ωραίο" βηματισμό και τους χτυπούν τη μουσούδα για να σηκώνονται στα δυο τους πόδια.


Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει υπάρξει μάρτυρας των αποδείξεων για τις ανυπόφορες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα περιοδεύοντα τσίρκο και έχει επισημάνει ότι δεν παρέχεται απολύτως καμία φροντίδα για την ευζωία και ευημερία τους.

Ας λάβουμε υπ’ όψιν τις ατέλειωτες ώρες που αναγκάζονται τα ζώα στα τσίρκο να ταξιδεύουν σε συνθήκες ανείπωτης αιχμαλωσίας, άρρωστα, πληγωμένα, κυοφορούντα. Ας αναλογιστούμε τις απάνθρωπες μεθόδους εκπαίδευσης που αναγκάζουν τα ζώα να πραγματοποιούν εξευτελιστικά για την φύση τους ‘νούμερα’ στις παραστάσεις. Πιστεύουμε ότι με δεδομένες τις συνθήκες συνεχούς κίνησης και ταλαιπωρίας, είναι αναπόφευκτο τα περιοδεύοντα τσίρκο να προκαλούν μεγάλη δυστυχία στα ζώα που κατέχουν.

Ο Δήμος Σερρών, ύστερα από απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, προστέθηκε στη λίστα των Δήμων* ανά την Ελλάδα που έχουν ήδη απαγορέψει στην περιοχή τους την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σε τσίρκο που χρησιμοποιούν ζώα, προωθώντας έτσι ένα πολιτισμένο προφίλ και μια καλλιέργεια σεβασμού στη φύση. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών, που με απόφασή του τάχθηκε κατά της κακομεταχείρισης των ζώων από τις εν λόγω επιχειρήσεις.


*Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 21, 2007, 04:04:00 μμ »
Τα τσίρκο είναι ένα απομεινάρι του παρελθόντος, δεν συμβάλλουν στη διάσωση ή στην εκπαίδευση των ζώων, ούτε στον σεβασμό προς αυτά.  Η βία είναι κρυμμένη πίσω από τη λάμψη του τσίρκου και όλα γίνονται στο όνομα της διασκέδασης.  Είναι καιρός να σταματήσει αυτό.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Είναι τόσο θλιβερό να βλέπεις ζώα όπως ελέφαντες, τίγρεις, λιοντάρια να φέρονται σαν σκυλάκια του καναπέ.   

Σκεφτείτε με τι βασανιστήρια, με τι ξύλο, με τι πείνα και δίψα, μάθανε τα νούμερα που εσύ θα δεις μέσα στα φώτα και στις μουσικές.

ΜΗΝ κλείνεις τα μάτια σου, μην διδάξεις στο παιδί σου ότι άγριο ζώο είναι αυτό που βλέπει στο τσίρκο.  ΔΙΔΑΞΕ του ότι το λιοντάρι , ο ελέφαντας και κάθε άλλο άγριο ζώο γεννήθηκε ελεύθερο και υπερήφανο όπως και κάθε άλλο πλάσμα σε αυτήν την γη.   ΔΕΙΞΕ του ντοκιμαντέρ από ζώα που ελεύθερα τρέχουν στην γη που γεννήθηκαν.  ΔΕΙΞΕ του την πραγματικότητα και όχι τα βασανισμένα ή τρελά ζώα από το πολύ ξύλο που μας δείχνουν τα τσίρκο.

ΜΗΝ συμμετέχετε και εσείς στην παράνομη διακίνηση των άγριων ζώων, ΜΗΝ συμμετέχετε και εσείς στον φόνο ολόκληρης αγέλης ζώων για να πάρουν ένα μικρό από την μαμά του.

ΜΗΝ πλησιάζετε τα μικρά άγρια ζώα για να βγάλετε φωτογραφία το παιδί σας.  Σκοτώθηκαν σ’όλο τον κόσμο πάνω από 150 άνθρωποι, ενήλικες και παιδιά γιατί θέλησαν να βγάλουν μια αθώα φωτογραφία, όπως τους είπαν οι άνθρωποι του τσίρκο, δίπλα στο επιφανειακά ακίνδυνο μικρό άγριο ζώο.

Το τσίρκο με ζώα είναι ένα θέαμα ξενόφερτο, βάρβαρο και ανάρμοστο για τον πολιτισμό μας.  Τσίρκο ΔΕΝ σημαίνει φώτα, μουσικές, ακροβατικά, ζογκλέρ, εξωτικά ζώα και κλόουν.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 21, 2007, 04:04:30 μμ »
ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ τον εξευτελισμό υπερήφανων πλασμάτων, τα κάγκελα και το μαστίγιο.
ΘΕΩΡΗΣΤΕ πως στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προαγωγή του σεβασμού και της προστασίας κάθε μορφής ζωής.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ κάθε επιπόλαιη και ρηχή πρόταση διακωμώδησής της.

ΜΗΝ επισκεφτείτε το τσίρκο.   ΜΗΝ δώσετε χρήματα για να δείτε βασανισμένα ζώα.

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ αυτήν την φθηνή,   για τον πολιτισμό μας,  μορφή διασκέδασης.
Ας κάνουμε, λοιπόν, κάτι όλοι μαζί για τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας και ας δείξουμε, με τη στάση μας απέναντι στο τσίρκο, ότι η ομορφιά της πόλης μας βρίσκεται μέσα μας, στην παιδεία μας και στον πολιτισμό μας.


Αγαπητέ πολίτη,

Πριν ξεκινήσεις να πας τα παιδιά σου στο τσίρκο, οφείλεις να γνωρίζεις ότι με την παρουσία σου εκεί νομιμοποιείς και ενισχύεις το βασανισμό και την εξόντωση των άγριων ζώων.

Σκέψου ότι:
•   Τα άγρια ζώα εκτός του ότι στερούνται το φυσικό τους περιβάλλον, ζουν σε άθλιες συνθήκες. Είναι συνέχεια δεμένα ή μέσα σε κλουβιά και η διατροφή τους ή η κτηνιατρική περίθαλψη από κακή έως ανύπαρκτη.

* Μεταφέρονται συνέχεια από πόλη σε πόλη και ταλαιωρούνται ατελείωτες ώρες κλεισμένα μέσα σε κοντέινερς.

* Οι εκπαιδευτές τους για να τους μάθουν τα κόλπα για την παράσταση, τα χτυπούν άσχημα, πολλές φορές μέχρι θανάτου. Αλλες φορές τα αφήνουν μέρες ολόκληρες χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία.

* Οτι την ώρα που κάνει το νούμερό του ένα άγριο ζώο μπορεί να πονάει, αλλά δεν τολμάει να μην το κάνει γιατί έχει μάθει πολύ καλά τι το περιμένει. Είναι ένας σκλάβος για τη διασκέδαση των ανθρώπων.

* Οτι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά! Είναι ενάντια στη φύση τους και φύση τους είναι η ζούγκλα, όχι το κλουβί!!!

* Θα μπορούσες να απολαύσεις το ίδιο μια παράσταση χωρίς άγρια ζώα. Οι ζογκλέρ, οι κλόουν, οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί κ.ά., είναι πιο διασκεδαστικοί.

Γι' αυτό, σας παρακαλούμε, μην βοηθήσετε να διαιωνίζεται αυτό το μαρτύριο των ζώων.

Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι είναι προτιμότερο να πάτε στην παιδική χαρά ή μια εκδρομή από το να δείτε μια παράσταση στο τσίρκο, βασισμένη στον πόνο και τη δυστυχία των ζώων.

•   Σκεφτείτε πως τα άσχημα ποτέ δεν τα δείχνουν!
Τα ζώα αισθάνονται, πονάνε, χαίρονται και λυπούνται όπως και οι άνθρωποι.. Ο πόνος είναι ίδιος για όλους.
Τα ζώα του τσίρκο ταξιδεύουν ατελείωτες ώρες στα πλοία ή στα τραίνα σε τσουχτερό κρύο ή αφόρητη ζέστη, στον τρόμο, χωρίς φαγητό και νερό. Πολλά δεν επιβιώνουν. Για να πάρουν ένα μικρό από τη ζούγκλα σκοτώνουν τη μάνα ή όλη την οικογένεια. Έπειτα έρχεται η εκπαίδευση και η αιχμαλωσία σε ασφυκτικά κλουβιά.


Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 21, 2007, 04:04:53 μμ »
Η εκπαίδευση των ζώων σε ειδικά μεγάλα αγροκτήματα-εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, την οποία καμία οργάνωση δεν κατάφερε να παρακολουθήσει επισήμως, γίνεται με τρόπους βάρβαρους και βασανιστικούς. Κατά την πρώτη φάση, πρέπει να εξουδετερωθεί η φυσική δύναμη του ζώου. Δηλ. να μην "διανοηθεί" να την χρησιμοποιήσει, και αυτό επιτυγχάνεται με την πλήρη τρομοκράτησή του. Συνήθεις μέθοδοι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο με σιδερολοστούς του καθηλωμένου με αλυσίδες ζώου. Σ αυτή τη φάση πάρα πολλά ζώα εξοντώνονται με ή χωρίς τη θέλησή τους (μή φυσική αντοχή τους στους βασανισμούς, στρες από τον εγκλεισμό ή εθελούσια άρνηση τροφής). Στο επόμενο στάδιο, που είναι και η κύρια εκπαίδευση, το ζώο "μαθαίνει" να κινείται στην πίστα κυκλικά (μέθοδος : τάπητας με αναμμένα κάρβουνα) βρίσκοντας καταφύγιο στα σκαμνιά. Τα σημάδια από το κάψιμο στις πατούσες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της τακτικής αυτής. Για το πέρασμα από φλεγόμενο στεφάνι ή την ισορρόπηση του ελέφαντα στο ένα ή στα δύο μπροστινά πόδια, την αρκούδα σε ποδήλατο ή σε φάσεις πατινάζ, δηλ. στάσεις και κινήσεις εντελώς ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ, δεν έγινε δυνατό ακόμη να καταγραφούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, σίγουρα το ίδιο αποτρόπαιοι και βασανιστικοί.
Το πέπλο της σιωπής που καλύπτει το θέμα αυτό, εκ μέρους των τσίρκο, σε συνδυασμό με την πλήρη απαγόρευση στην δυνατότητα των Οργανώσεων να παρακολουθήσουν την "εκπαίδευση", μας κάνει να φοβόμαστε για τις "επινοήσεις" του ανθρώπου, προκειμένου να βγάλει το ζώο από τη φύση του.

Γενικότερα για όλα τα ζώα (φυτοφάγα και κατοικίδια) που πρέπει να εκτελέσουν "νούμερο" δηλ. συγκεκριμένες κινήσεις με την εντολή του ανθρώπου, η "εκπαίδευση" στηρίζεται στην πείνα και την δίψα, ώστε να φαίνεται ανταμοιβή το "κέρασμα" του πεινασμένου ζώου.

Η θέα του μαστιγίου ή του μπαστουνιού με τις κορδέλες, που κρύβει τον γάντζο ή το καρφί λειτουργεί ως "υπενθύμιση" των μαρτυρίων που προηγήθηκαν και το ζώο ενεργεί με τα εξαρτημένα αντανακλαστικά : εκτελεί αυτόματα πλέον τις κινήσεις που πρέπει, ώστε να αποφύγει την επανάληψή τους.


Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 21, 2007, 04:05:19 μμ »
• Oχι στην αιχμαλωσία των ζώων.

• Oχι στο βασανισμό των ζώων. Κάθε θηριοδαμαστής με πείνα, δίψα, φωτιά, ξύλο λυγίζει τα ζώα, μέχρι θανάτου ή τρέλας

• Oχι τέτοια παιδεία στα παιδιά.

• Oχι τον εξευτελισμό την ζωής


Το τσίρκο είναι ένα απομεινάρι μιας περασμένης εποχής
τότε που οι άνθρωποι ήξεραν πολύ λίγα για τις ανάγκες των άλλων ειδών. Τώρα, περισσότερο είναι η νοσταλγία που κάνει τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο τσίρκο με ζώα.


Ο Χένρυ Νόρθ Ρίνγκλιν, ιδιοκτήτης τσίρκο λέει στο βιβλίο του «Ο Βασιλιάς του τσίρκο»:
Δεν είναι και τόσο όμορφο να βλέπεις τις μεγάλες γάτες (τίγρεις) να εκπαιδεύονται… Όταν ο εκπαιδευτής αρχίζει, δένονται όλες με αλυσίδες στο βάθρο τους και σχοινιά τυλίγονται γύρω από το λαιμό τους έτσι ώστε να τις πνίγουν και να τις κάνουν να υπακούν. Όλα τα είδη βαρβαρότητας χρησιμοποιούνται για να τις αναγκάσουν να φοβούνται τον εκπαιδευτή και να μάθουν τα «κόλπα» τους. Δουλεύουν από φόβο.

Το 1993 η Τζιν πρώην υπάλληλος του τσίρκο Αφοι Ρίνγκιν είπε:
«Υπάρχει μία μικρή, γλυκιά, αθώα καφετιά αρκούδα που ποτέ δεν έβλαψε κανένα…..αλλά μερικές φορές είχε πρόβλημα ισορροπίας στο ψηλό σχοινί. Τότε τη δέρνανε με μακριά μεταλλικά ραβδιά μέχρι που φώναζε και αιμοραγούσε. Έγινε τόσο νευρωτική που χτυπούσε το κεφάλι της στο μικρό κλουβί της».

Τα τσίρκο συνεχώς μετακινούνται από την μία πρόχειρη κατασκήνωση στην άλλη και είναι αδύνατο για τα τσίρκο να ακολουθούνε τις ανάγκες των ζώων τους. Εννέα στους δέκα μήνες το χρόνο αυτό το ταξιδιωτικό θηριοτροφείο πρέπει να τα βγάλει πέρα με ότι χώρο βρίσκει διαθέσιμο. Τη γωνιά ενός αγρού ή το πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Οι ελέφαντες για παράδειγμα σε άγρια κατάσταση μπορούν να ταξιδεύουν μέχρι 20 μίλια την ημέρα, να πλένονται στη λάσπη και να ζούνε σε οικογενειακές ομάδες. Στο τσίρκο είναι αλυσοδεμένοι με το ένα μπροστινό και πίσω πόδι και στέκονται μόνο όρθιοι, σέρνοντας τα πόδια τους λίγα βήματα μπροστά και πίσω.

Ζώα που ζούνε σε αγέλες όπως οι ζέβρες, τα λάμας και οι καμήλες είναι συνήθως απομονωμένα από τα είδη τους, κλεισμένα σε μικροσκοπικές μάνδρες και δεσμά.

Όσο αφορά την επιμόρφωση, τα τσίρκο διδάσκουν την χειρότερη συμπεριφορά στα ζώα. Το να παίρνεις όμορφα πλάσματα και να τα ξεγυμνώνεις από κάθε αξιοπρέπεια βάζοντάς τα να εκτελούν γελοία κόλπα για να γελά ο κόσμος, είναι η χειρότερη «επιμόρφωση». Θα έπρεπε να διδάσκουμε σεβασμό και εκτίμηση του κόσμου όπου ζούμε και όχι να τον χρησιμοποιούμε για να διασκεδάζουμε περιστασιακά.

Τα παιδιά πρέπει να αποθαρρυνθούν από παρακολούθηση κάθε παράστασης με ζώα σε μη αξιοπρεπείς επιδείξεις, όπου ζούνε σε μη ικανοποιητικά καταλύματα ή είναι εκτεθειμένα σε ύποπτες εκπαιδευτικές μεθόδους.


«…μένουν μόνο δύο εβδομάδες να ετοιμαστούμε για ν΄ ανοίξουμε το τσίρκο. Έπρεπε να δουλέψουμε γρήγορα για να ετοιμάσουμε τους ελέφαντες. Η Σάντη ο νεότερος ελέφαντας ήταν πολύ φοβισμένη. Μια μέρα την είχαμε στη σκηνή για εκπαίδευση. Δεν μπορούσε να εκτελέσει τα «κόλπα της» και έφυγε από τη σκηνή φοβούμενη για τιμωρία. Την πιάσαμε, την φέραμε πίσω, την ρίξαμε στο πάτωμα και αρχίσαμε να την τιμωρούμε που φέρθηκε τόσο ανόητα. Ξαφνικά σταματήσαμε και κοιταχτήκαμε. Καθόταν στα πλάγια, δάκρυα έτρεχαν στο προσωπό της και λυγμοί βασάνιζαν το κορμί της……»
Απόσπασμα από το βιβλίο «παγίδα ελεφάντων» του εκπαιδευτή ζώων τσίρκο Τζώρτζ Λιούις.

cosman

 • Επισκέπτης
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 21, 2007, 06:44:01 μμ »
Είχε Θανάση σήμερα στη ΝΕΤ το μεσημέρι μια πολύ ωραία ταινία , " οι τρεις ζωές της Τομασίνα ". Ταινία του 1964 που μιλούσε για τη σκληρότητα με την οποία φέρονται οι άνθρωποι των τσίρκο στα ζώα και άλλα πολλά ωραία. Το 1964 ... Κι εδώ έτος 2007 κάποιοι προσπαθούν να καταλάβουν τι τους λες.

Σχετικά με την ταινία δείτε εδώ λεπτομέρειες http://www.imdb.com/title/tt0057579/

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2283
 • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 21, 2007, 09:38:21 μμ »
Με τη βοήθεια του Θανάση που μου έδωσε τα κείμενα, ετοιμάζω ένα γρήγορο φυλλαδιάκι για διανομή.

Θέλω να προσθέσω και ένα site στα ελληνικά.

Έχει να μου προτείνει κανείς κανένα site στα ελληνικά?


Και επιτέλους, ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΤΑ μαζί μου? γράψτε μου πμ με τις μέρες που μπορείτε.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2283
 • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 21, 2007, 10:58:51 μμ »
Ετοιμα 2 flyers. Βγαίνουν 4 όρθια flyers σε κάθε Α4.

Όποιος θέλει τα κατεβάζει, τα τυπώνει εμπρός-πίσω, και... καλή δουλειά στο Μαραθώνα!

Τα flyers μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1322
 • Red Blood Black Tears
  • Αντισπισιστική Δράση
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 22, 2007, 07:45:42 πμ »
Μακάρι να μπορούσα Δεινομάχη.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 24, 2007, 12:05:12 πμ »
Συγκέντρωση υπογραφών
για την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, των τσίρκο με ζώα.

Αποσυνδεδεμένος tsigki

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 22
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 24, 2007, 01:42:26 πμ »
Γεια σου Σακη. Παντα δυνατος στον αγωνα κατα των τσιρκο που χρησιμοποιούν ζωα.

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 96
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 24, 2007, 10:55:19 πμ »
Γίνεται τωρα ενα τσίρκο στην παραλία της ανάβυσου, έχει αρχίσει εδω και καιρό, είναι τεράστιο και λέγεται Mendrano. Έχουν βάλει παντού στην περιοχή διαφημίσεις και καποια που είδα, ηταν ενας κακόμοιρος ρινόκερος.
 :(

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

 • PSYCHANIMAL
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1321
 • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
  • Psychanimal
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 24, 2007, 03:03:39 μμ »
Μου εστειλε η κυρια χατζημανωλη αυτο απο το καταφυγιο των ζωων, οργανωνουν πετισιον κατα των τσιρκων

http://www.thepetitionsite.com/petition/790870800
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 24, 2007, 06:31:42 μμ »

       Παιδιά στείλτε και για μένα, όποιος ξέρει τα στοιχεία μου, (έλα algaveg, πλίζ), Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Αν στο δήμο σας ήρθε πέρσι τσίρκο με ζώα
« Απάντηση #44 στις: Αύγουστος 03, 2007, 11:28:32 μμ »
ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO
ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣ   ΡΑΦΗΝΑΣ


7 Αυγούστου 2007

Δήμαρχος: ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Τηλέφωνο 1:  22940-22122
Τηλέφωνο 2:  22940- 23681
Fax:   22940-23481


 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact