χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αληθινή γούνα με σήμανση ότι είναι συνθετική!  (Αναγνώστηκε 3388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Αληθινή γούνα με σήμανση ότι είναι συνθετική!
« στις: Ιανουάριος 22, 2016, 10:24:22 πμ »

Πριν λίγες ημέρες παρά λίγο να μου πουλήσουν αληθινή γούνα για συνθετική.
Η σήμανση πάνω στο ρούχο, έγραφε 100% acrylic και δεν έφερε καμία άλλη ειδοποίηση ότι η γούνα στην κουκούλα ήταν αληθινή. Παρανομία; Ναι. Αλλά συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ό,τι νομίζετε.

Ορίστε ένας οδηγός για το πως ξεχωρίζετε την συνθετική από την αληθινή γούνα.
http://www.humanesociety.org/assets/pdfs/fur/field-guide-on-real-vs-fake-fur-final.pdf

Αν το μπουφάν σας έχει γούνα γύρω-γύρω στην κουκούλα, μην θεωρήσετε δεδομένο πως είναι ψεύτικη. Αν είναι μόνο για τα τελειώματα του υφάσματος, πολλές φορές δεν αναγράφεται ούτε αν είναι αληθινή ούτε από ποιο ζώο προέρχεται (παρανόμως βέβαια, αλλά συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος).

Αν και εντός της Ε.Ε. έχει απαγορευτεί το εμπόριο γούνας σκύλου και γάτας εδώ και κάποια χρόνια, απουσιάζει ο συστηματικός έλεγχος ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα. Αποτέλεσμα είναι να εισάγονται φθηνές γούνες για τα τελειώματα των ρούχων (μανίκια, εσωτερική επένδυση, κουκούλα) από την Κίνα και να προέρχονται από σκύλους...). Ελέγξτε την υφή της τρίχας και τη βάση, αν έχει δέρμα είναι αληθινή, αν έχει ύφασμα είναι συνθετική.

Πάνω από δύο εκατομμύρια γάτες και σκύλοι σφαγιάζονται κάθε χρόνο στην Ασία - πνίγουν τα ζώα ή τα βράζουν ζωντανά για να βελτιώσουν την ποιότητα της γούνας - προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα αυτά στις αγορές Ευρώπης και Ρωσίας.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
Απ: Αληθινή γούνα με σήμανση ότι είναι συνθετική!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 22, 2016, 11:01:28 μμ »
προσφατως αποφασισα να μην ξαναγορασω ουτε συνθετικα "δερματινα" τσαντες, παπουτσια, πορτοφολια για τον ιδιο ακριβως λογο..... frustrated
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 23, 2016, 09:26:30 πμ »
Άστα Χριστίνα, απελπισία...!

Στο μεταξύ, η πωλήτρια ήταν τόσο άσχετη που μου δείχνει ένα γιλέκο από ανγκορά και μου λέει,
να και αυτό που είναι συνθετικό σαν αληθινό φαίνεται.

bomba

δεν ήξερε ότι το ανγκορά είναι κουνέλι...

sigh
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Θαμώνας
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 26, 2016, 09:03:39 μμ »
η σκυλιτσα μου εχει συνηθεια να παιρνει αγκαλια τις τσαντες μου και να κοιμαται, και γω παρολο που λενε 100% συνθετικό κάνω διάφορες σκέψεις......(βεβαια υπαρχει εξηγηση οτι εχει βρει μεσα πολλες φορες φαγητα) αλλά οπως και να χει ολα αυτα τα κινεζικα παπουτσια τσαντες κλπ κανεις δεν τα ελεγχει απο τι ειναι,

επιπλεον ψαχνοντας για παπουτσια ανακάλυψα οτι καποια που μπορει να εχουν ταμπελα συνθετικου και να λενε ecoleather ή ecosuede το υλικο μπορει να ειναι μιγμα συνθετικου και δερματος και αυτο επαφιεται στην εταιρια του παπουτσιου αν θα ενημερωσει ή οχι.....
και προτιμησα ετσι να κατσω με τα παπουτσια που ηδη εχω. αλλα ως πότε; ενα ενα με εγκαταλειπουν....μακαρι να υπηρχαν καλα, ανατομικα και ανθεκτικα-εστα υφασματινα παπουτσια.  :(

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 27, 2016, 01:39:48 μμ »
Εγώ μπήκα σε ένα κατάστημα με δερμάτινα παπούτσια και λέω στην πωλήτρια θέλω συνθετικά παπούτσια και μου απαντάει: "Παναγία μου"! :D Εντωμεταξύ εντάξει παπούτσια κάπου βρίσκεις, παιδικά παπούτσια μη δερμάτινα που βρίσκει κανείς (βρεφικά με καμάρα)? sigh

• Θαμώνας
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 27, 2016, 10:54:38 μμ »
εχεις μωρο;;;;; :-*

αυτο με την καμαρα ειναι μαλλον σημαντικο εμενα δεν μου βαλανε και επαθα ελαφρια πλατυποδια!

μπορεις ισως να παραγγειλις ειδικους πατους που σου κανουνε πελματογραφημα και στους φτιαχνουν πανω στο ποδι. μπορει να βγαινει και σε βερσιον για μωρα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 31, 2016, 12:05:57 μμ »
εχεις μωρο;;;;; :-*

Ναι έχω ένα, αν και κοντεύει να μην είναι μωρό πλέον! :D

Ναι δεν σκέφτηκα κάτι με πάτους, το πρόβλημα είναι τα μωρά έτσι και αλλιώς δυσκολεύονται με τα παπούτσια άμα βαλεις και πάτο δεν θα χωραει καν το ποδι.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact