ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
1 ποτήρι νερού χυμό Πορτοκάλι
½ ποτήρι νερού Καλαμποκέλαιο
½ ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
3 ½ - 4 φλιτζ. Τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν Πάουντερ
Για τη γέμιση:
2-3 ποτήρια νερού Ελιές μαύρες (όχι ξιδάτες)
3-4 μεγάλα Κρεμμύδια
Λίγο Δυόσμο
3-4 κουτ. σούπας Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν πάνουντερ. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Την αφήνουμε λίγο να φουσκώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το λάδι να τσιγαριστεί. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις προσθέτουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ανοίγουμε έπειτα φύλλο από το ζυμάρι χοντρό και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης στη χούφτα μας και ανοίγοντάς τα με το χέρι μας. Βάζουμε μια κουταλιά σούπας γέμιση και κλείνουμε τα πιτάκια, πιέζοντάς τα στις άκρες.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να φτιάξουμε ολόκληρη πίτα. Ανοίγουμε τότε όλο το ζυμάρι σε ένα μακρόστενο φύλλο και απλώνουμε κατά μήκος όλη τη γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί, στην περίπτωση αυτή, χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο από τα μικρά πιτάκια. Μπορούμε, τέλος, να φτιάξουμε την ελιόπιτα σε ταψί, όπως και όλες τις άλλες πίτες.