Άτομα: 6
YΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 1/3 φλιτζανιού χλιαρό νερό
1½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια δεντρολίβανο τριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
3 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές ψημένες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
(ή έτοιμες, καλής ποιότητας, πιπεριές ψητές)
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 μέτριες ντομάτες ξεσποριασμένες
½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (τα φύλλα μόνο) ή 2-3 κουταλάκια ξερό
1-1½ κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις κοπανίζουμε στο γουδί. Πλένουμε τις πιπεριές, τις ψήνουμε στο γκριλ, τις αποφλοιώνουμε ζεστές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις ντομάτες και τις ξεσποριάζουμε. Πλένουμε τον βασιλικό, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν αρχίζει να αλλάζει χρώμα, το αφαιρούμε και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα. Μπορεί να χρειαστεί 1 ακόμα κουταλιά νερό. Μπορούμε να το ανακατέψουμε στο multi με το ειδικό εξάρτημα για ζύμες. Η ζύμη θα είναι κολλώδης και ελαστική. Με τη ζύμη σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα λαδωμένο μπολ σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για 1 ώρα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε ένα λαδωμένο ταψί με διαστάσεις περίπου 25x30 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη για να καλύψει τη επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να "σταθεί" για 15 λεπτά. Με τα δάχτυλά μας δημιουργούμε στην επιφάνεια της ζύμης μικρά λακκουβάκια. Την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά μέσα στο ταψί για περίπου 50 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βουτάμε τα δάχτυλά μας στο υπόλοιπο λάδι για να ξαναδημιουργήσουμε λακκουβάκια στην επιφάνεια της ζύμης. Κατόπιν απλώνουμε τα λαχανικά σε ίσες ποσότητες, πασπαλίζουμε με βασιλικό και αλάτι και περιχύνουμε με το λάδι που έχει περισσέψει. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Σερβίρεται είτε χλιαρό είτε κρύο.