χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: κεφτεδάκια από ροβίτσα  (Αναγνώστηκε 8541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
κεφτεδάκια από ροβίτσα
« στις: Ιούνιος 01, 2011, 04:56:42 μμ »
Μου αρέσει αυτή η συνταγή, γιατί είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε την θρεπτικότατη ροβίτσα, και επίσης δεν έχει γλουτένη για όσους την αποφεύγουν. 

Υλικά

Ι πακέτο ροβίτσα 500 γρ(λέγεται και πράσσινη σόγια)
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά
1 πράσσινη πιπεριά (ή ότι χρώμα θέλετε)
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 κούπας τριμμένο ηλιόσπορ
1 κουταλιά τριμμένο λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές νερό
1κρεμμύδι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τη ροβίτσα.  Την επόμενη μέρα τη σουρώνουμε, και τη λιώνουμε χωρίς να τη βράσουμε, στο μούλτι, ή με blender χειρός.  Τρίβουμε μέσα τα κολοκύθια, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, και κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά κομματάκια.  Προσθέτουμε τον τριμμένο ηλιόσπορο, και το λιναρόσπορο (μαζί με το νερό του)  που έχουμε αφήσει για λίγη ώρα στο νερό.  Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.   Δεν ξέρω αν χρειάζεται, αλλά εγώ άφησα για λίγη ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να δέσει.
Μετά τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί με κουτάλι, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.  Όταν πάρουν χρώμα απ'τη μιά μεριά και τα γυρίζουμε κι απ'την άλλη.  Δε γράφω πόση ώρα, γιατί είναι λίγο αργός ο φούρνος μου και δεν ξέρω... Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε, γίνονται πιό νόστιμα, αλλά λιγότερο υγιεινά.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε, εγώ βάζω συνήθως ό,τι έχω στο ψυγείο. 

Συνήθως τα συνδυάζω με πίτα ή τορτίγια, ντομάτα, αγγουράκι και ταχίνι σως.  Χτες τα έφαγα με βίγκαν μαγιονέζα και σαλάτα λάχανο όμως, γιατί μόνο αυτά είχα, και μια χαρά ήταν yum

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: κεφτεδάκια από ροβίτσα
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 06, 2013, 09:56:49 μμ »
Τα έφτιαξα χθες! Αλλά επειδή δεν είχα προνοήσει και δεν είχα μουλιάσει τη ροβίτσα, την έβρασα μισή ώρα και μετά την έλιωσα με ένα πιρούνι. Ωραιότατα βγήκαν thumbsup
The world is just amazing.

Αποσυνδεδεμένος Νέλλη

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 30, 2014, 01:17:30 πμ »
Τα φτιάχνω συχνά απο τότε που βρήκα την συνταγή εδώ. Αλλά προχθές στο πάρτι της μικρής μου κόρης έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα! Ευχαριστώ όποιον τα εμπνεύστηκε!!! Πρέπει να τα δοκιμάσετε οσοι δεν τα έχετε κάνει, τρώγονται και κρύα μια χαρά, άρα ειναι οτι πρέπει για μπουφέ.

Και για να συμβάλλω στο θέμα: την επομένη έφτιαξα μια απλούστατη σάλτσα με ντομάτα, λάδι και κάπαρη και έριξα στο τέλος τα 4-5 που περίσσεψαν, αφου είχα κλείσει το μάτι, ίσα να ζεσταθούν, να ρουφήξουν λίγη σάλτσα και να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Τα φάγαμε με μακαρόνια και ήταν νοστιμότερα απο οποιονδήποτε κιμά.
Ξανά ευχαριστώώώώώ!!!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 30, 2014, 09:17:31 πμ »
Πρέπει να δώσω στη ροβίτσα μια δεύτερη ευκαιρία νομίζω. Όταν πρωτοέγινα βίγκαν, είχα φτιάξει φύτρα αν θυμάμαι καλά και κάτι με χάλασε στη γεύση και δεν την ξαναδοκίμασα. Αλλά τα κεφτεδάκια μου ακούγονται πολύ καλή ιδέα!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 30, 2014, 02:19:22 μμ »
Η ροβίτσα πάει πολύ με ινδικές γεύσεις. Δοκίμασέ την αποφλοιωμένη σε συνδιασμό με κοκκινη φακή και κάρυ πάνω από μπασμάτι. Σούπερ!

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 30, 2014, 07:32:26 μμ »
και σαν φακή μπορεί να χρησιμοποιηθεί...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής