Μου αρέσει αυτή η συνταγή, γιατί είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε την θρεπτικότατη ροβίτσα, και επίσης δεν έχει γλουτένη για όσους την αποφεύγουν.
Υλικά
Ι πακέτο ροβίτσα 500 γρ(λέγεται και πράσσινη σόγια)
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά
1 πράσσινη πιπεριά (ή ότι χρώμα θέλετε)
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 κούπας τριμμένο ηλιόσπορ
1 κουταλιά τριμμένο λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές νερό
1κρεμμύδι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τη ροβίτσα. Την επόμενη μέρα τη σουρώνουμε, και τη λιώνουμε χωρίς να τη βράσουμε, στο μούλτι, ή με blender χειρός. Τρίβουμε μέσα τα κολοκύθια, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, και κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τον τριμμένο ηλιόσπορο, και το λιναρόσπορο (μαζί με το νερό του) που έχουμε αφήσει για λίγη ώρα στο νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Δεν ξέρω αν χρειάζεται, αλλά εγώ άφησα για λίγη ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να δέσει.
Μετά τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί με κουτάλι, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Όταν πάρουν χρώμα απ'τη μιά μεριά και τα γυρίζουμε κι απ'την άλλη. Δε γράφω πόση ώρα, γιατί είναι λίγο αργός ο φούρνος μου και δεν ξέρω... Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε, γίνονται πιό νόστιμα, αλλά λιγότερο υγιεινά.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε, εγώ βάζω συνήθως ό,τι έχω στο ψυγείο.
Συνήθως τα συνδυάζω με πίτα ή τορτίγια, ντομάτα, αγγουράκι και ταχίνι σως. Χτες τα έφαγα με βίγκαν μαγιονέζα και σαλάτα λάχανο όμως, γιατί μόνο αυτά είχα, και μια χαρά ήταν