Υλικά για 2 μερίδες
2 κούπες βρασμένο άγριο ρύζι
1/2 μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ. λάδι καρύδας
1 1/2 κ.τ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.τ.γ. σάλτσα σόγιας
αλάτι πιπέρι
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες (συνήθως χρειάζεται γύρω στα 45 λεπτά). Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε το λάδι καρύδας, τη σάλτσα σόγιας, και το τζίντζερ και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να πανιάσει το λάχανο. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, σκεπάζουμε για να απορροφήσει το ρύζι την τυχόν υγρασία για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εγώ το σέρβιρα με τηγανητό τόφου (το έκοψα κυβάκια και το τηγάνισα σε λίγο ελαιόλαδο και σάλτσα σόγιας).