Υλικά για 12 cupcakes
2 μέτρια παντζάρια (βρασμένα ή ακόμη καλύτερα ψημένα στον φούρνο)
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
3/4 της κούπας μη-επεξεργασμένη ζάχαρη
1/4 της κούπας ελαφρύ λάδι (ηλιέλαιο, λάδι καρύδας, ή ελαιοκράμβης)
2 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή σοκολάτας
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/3 κούπα κακάο
1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι, και αφήνουμε για μερικά λεπτά στην άκρη.
Αλέθουμε τα παντζάρια στο μούλτι να γίνουν πολτός.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το λάδι και το απόσταγμα βανίλιας ή σοκολάτα με τα παντζάρια. Έπειτα προσθέτουμε αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα στα χαρτάκια που έχουμε τοποθετήσει στο ταψάκι και ψήνουμε για 22-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε, εμείς χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένη μας σοκολατένια γκανάς.
H αρχική συνταγή:
http://minimalistbaker.com/fudgy-vegan-beet-cupcakes/