χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Άλλο φυσικά προϊόντα, άλλο cruelty-free  (Αναγνώστηκε 19852 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Άλλο φυσικά προϊόντα, άλλο cruelty-free
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 24, 2007, 08:56:40 μμ »
Να είσαι καλά Ελένη.

Δεν έχω πάει σε αυτά τα μαγαζιά, αν και νομίζω είχα πάρει τηλ. σε αυτό που λες, και νομίζω ότι είναι προς Βριλήσσια (μπορει και να θυμάμαι λάθος).

Είχα τηλεφωνήσει στον εισαγωγέα της Kingfisher γιατί σε ένα Hondos που πήγαινα σταμάτησα να βρίσκω Kingfisher. Mου είχε πει ότι συνολικά τέσσερα (4) Hondos στα βόρεια προάστεια σταμάτησαν να φέρνουν Kingfisher. Αν πάρεις τον εισαγωγέα και μάθεις τίποτε παραπάνω, π.χ. πού στη γειτονιά σου έχει Kingfisher, γραψτο στο forum για να βοηθηθούν και άλλοι.

Δεινομάχη
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 17, 2007, 07:56:23 πμ »
ρε παιδια το the body shop δεν υποτιθεται οτι εχει πουληθει στη loreal? ειστε σιγουροι οτι δεν κανουν πειραματα στα ζωα ? πειτε κατι σιγουρο γιατι εχω μπερδευτει. αρχικα υποστηριζα τη nivea γιατι την ειχα διαβασει στον καταλογο της peta τελικα υπαρχει καποια εταιρεια που να μην κανει ή μας δουλευουν?

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 17, 2007, 04:07:37 μμ »
Έλενα η Bodyshop ειναι πιστοποιημενη με το προτυπο Humane Cosmetics Standard (το μοναδικο - αυθεντικό για cruelty-free επιχειρήσεις), ενώ η BDF δεν είναι.

Αν πρέπει να επιλέξεις μεταξύ Bodyshop και BDF (ή Procter & Gamble, ή Unilever, ή Κορρές, ή Macrovita , ή.. ή..) τότε να επιλέγεις bodyshop. Μερικά από τα χρήματά σου πηγαίνουν σε cruelty-free επιχειρήσεις (τους προμηθευτές της Bodyshop και τη Bodyshop), μερικά στη Loreal (με τη μορφή κερδών).

Αν πρέπει να επιλέξεις μεταξύ Bodyshop και μίας άλλης επιχείρησης που είναι πιστοποιημενη με το προτυπο Humane Cosmetics Standard, τότε να διαλέξεις την άλλη.

Στο σαιτ αυτό θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις (έχει και κατάλογο με cruelty-free επιχειρήσεις που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα, και έχει και ένα κείμενο για τα προβλήματα του καταλόγου της PETA).
http://leapingbunny.blogspot.com
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 17, 2007, 11:24:39 μμ »
σευχαριστω για την απαντηση :)

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 03, 2007, 03:47:13 μμ »
πηγα στη λεωφορο Πεντέλης κ πήρα μερικά προϊοντα της URTEKRAM.μου λεει ο ιδιοκτητης:
την εχεις δοκιμασει ε?γιατι βλέπω οτι εχεις παρει πολλα!πολυ καλης ποιοτητας τα προϊοντα κ φθηνα!(yeah right...)
του λεω: οχι πρωτη φορα τα παιρνω αλλα επειδη εμαθα οτι δεν κανουν πειραματα στα ζωα τα εψαχνα.
μου κανει:αφου ειναι βιολογικα ετσι κι αλλιως δεν κανουν ...θεωρητικα!
ακριβως του λεω θεωρητικα κανεις δεν κανει .και του εδειξα το σηματακι κ του ειπα οτι οσες το εχουν ειναι πιστοποιημενες οτι δεν κανουν κ ειπε ευχαριστω που του το επισημανα γιατι δεν το ηξερε!

χαιρομαι που επιτελους τα βρηκα αλλα σπαστικο που ειναι πανακριβα... τεσπα

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 03, 2007, 08:45:24 μμ »

Τα προϊόντα της Jason, τα έχουν στην αλυσίδα "Βιολογικός κύκλος" και είναι σε πολύ προσιτές τιμές και μεγάλες συσκευασίες. Έχω πάρει υγρό σαπούνι σώματος και κρέμα προσώπου και είναι πολύ καλά (κρέμα 125ml=14,5€!). Το σαμπουάν με αλόη που δοκίμασα δεν ήταν πολύ καλό, προτιμώ της Urtekram.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 03, 2007, 11:29:27 μμ »
Παράθεση
(κρέμα 125ml=14,5€!).
τελεια!ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 04, 2007, 09:52:49 πμ »

Να διορθώσω και να συμπληρώσω αφού σε ενδιαφέρει, μετά από επισκεψη στο μπάνιο, γιατί αριθμούς δεν θυμάμαι ποτέ!. Ελπίζω να μην θεωρείται γκριζο(πράσινη) διαφήμιση...
Η κρέμα 125ml έχει 12,70€, το υγρό σαπούνι σώματος 900ml έχει 18,10€ και το σαμπουάν αλόης 473ml έχει 13,60€. Δεν θυμάμαι πόσο είχα πάρει το σαμπουάν Rosemary της Urtekram νομίζω 500ml περίπου 15€ (που δεν μου φαίνεται τώρα φοβερό) αλλά μπορεί να γελιέμαι :P
Εσύ πόσο το βρήκες;

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 04, 2007, 11:52:14 πμ »
λοιπον σαμπουαν 250ml=5.80, conditioner 250ml=6.91, οδοντοκρεμα 75ml=4.32, αποσμητικο 50ml=7.38 ολα urtekram

ειχα παρει κ μια κρεμα ημερας στο βιολογικο που ειναι κοντα μου αλλα εκει δεν εχει τιποτα cruelty free αλλα δε ξερω γιατι το πηρα τα 50ml=25! τςτςτς (μαρκα mastic bioplasis-κανουν πειραματα...)

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 05, 2007, 12:31:40 μμ »

Πέρα από το αποσμητικό που δεν έχω κριτήριο σύγκρισης τα άλλα λογικά ακούγονται.

Τα Bioplasis είναι πανάκριβα, δεν έχω πάρει ποτέ (και δεν είναι cruelty-free όπως λες).

Προχτές πήρα απο φαρμακείο μια οδοντόκρεμα της Apivita 75ml=5€ ακριβή μου φαίνεται. Ενω στο site της εταιρείας λέει οτι δεν γίνονται πειράματα κλπ και δίνει και λινκ για την BUAV (το οποίο δεν δουλεύει...) , έψαξα στον αλφαβητικό κατάλογό της και δεν υπάρχει. Μας δουλεύουν άραγε;
Δεν θυμάμαι αν είδα πάνω στη συσκευασία leaping bunny, θα δω.

Μια μάρκα που έχει ο Hondos (με συσκευασίες απομίμηση Κορρέ) η BodyForm έχει ένα λαγουδάκι-"μαϊμού"! Έψαξα και δεν την βρήκα στους καταλόγους, ούτε και τον Κορρέ άλλωστε.

Στον κατάλογο δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται ούτε η Urtekram! Μήπως κάτι τρέχει;

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 05, 2007, 10:31:09 μμ »
http://leapingbunny.blogspot.com/
εδω κοιταζω ποιες ετ ειναι πιστοποιημενες.
οι τιμες ειναι διπλασιες απο το κανονικο  γιαυτο το λεω αλλα υποθετω εχω το περιθωριο να κανω αλλου οικονομια αφου αυτο ειναι πιο σημαντικο

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 11:17:37 μμ »
H URTEKRAM είναι δανέζικη και έχει πιστοποιηθεί για το Human Cosmetics Standard από το δανέζικο "αδελφάκι της BUAV που λέγεται "ForsΓΈgsdyrenes VΓ¦rn".

http://www.forsoegsdyrenes-vaern.dk/

Όποιος διαβάζει δανέζικα, ας μπει να βεβαιωθεί με τα μάτια του.

Όσο για τις τιμές, να τις γράφετε ελεύθερα, διότι εκτός από το δικαίωμα για ελευθερία λόγου ως πολίτες έχουμε και το δικαίωμα στην πληροφόρηση ως καταναλωτές.

Κανονικά οι εταιρείες θα έπρεπε να έχον στο ιντερνετ όλες τις τιμές τους για να μπορούμε να επιλέγουμε τη φθηνότερη.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 11:32:12 μμ »
πες μου οτι ξερεις και δανεζικα να κουφαθω τωρα.. :o

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 10, 2007, 12:22:40 μμ »
 ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 12, 2007, 10:20:43 πμ »
Έγραψα στην BUAV ρωτώντας για την APIVITA που ενώ στο site της δηλώνει πως δεν κάνει πειράματα σε ζώα και δίνει λινκ (ανενεργό) για την BUAV, δεν υπάρχει στις λίστες τους. Ρώτησα επίσης και για την Urtekram γιατί μου έκανε εντύπωση πως δεν περιλαμβάνεται ούτε αυτή.
Παραθέτω την απάντηση:

Many thanks for your email. Unfortunately, we do not approve Apivita at present as – as far as we are aware – they do not operate a fixed cut-off date policy. They would also need to go through a formal application process with us. To be approved, it is not sufficient for a company to claim to simply not animal test. The company must:
- No longer conduct or commission animal tests
- Not purchase from suppliers ingredients that have been animal tested after a fixed cut-off date
- Verify the strict implementation of their fixed cut-off date with supplier assurances
- Submit to an independent audit

Having a fixed cut-off date means that a product manufacturer will not buy finished products or ingredients (from suppliers) that have been animal tested after a fixed date e.g.: 1987. This rule draws a clear line under animal testing, and is the only method by which manufacturers can send a clear message to their suppliers and the rest of the industry that the company is not prepared to profit from laboratory animal suffering. If a company does not use a fixed cut-off date for the ingredients it buys (even if it claims not to test on animals itself), it may still profit from animal suffering because it is continuing to buy ingredients that may have been animal tested and it helps to perpetuate the market for animal tested ingredients.

It is important to remember that, unfortunately almost everything will have been tested on animals at some point in time, even water. Of course companies cannot change animal testing that has taken place in the past, conducted by someone else for which the company is not responsible. That is why the BUAV Standards operate using the “responsibility test”, employing a fixed cut-off date mechanism throughout your own supply chain as this is the testing over which a company has control and influence.

With regard to Urtekram – again at this point in time we do not have them on our approved list, but we have made some contact with the company with regards to the approval process- if at any point in the future , Urtekram join the standard, we shall immediately notify our cruelty free shoppers via the website and our Little Book of Cruelty Free.

I do hope this helps to explain and to answer your question. You can find a full list of approved companies here on our website http://www.gocrueltyfree.org/companies.php . Please do also write to the company and encourage them to adopt a Fixed Cut-Off date policy and to apply to join the Standard. It would be great to have them on board if they were interested.

Με λίγα λόγια η APIVITA δεν είναι στις cruelty-free λίστες. Για να μπει μια εταιρία στη λίστα πρέπει όχι μόνο να μην κάνει η ίδια πειράματα αλλά να μπορεί να αποδείξει οτι ούτε οι προμηθευτές της κάνουν και να δεχτεί να της γίνει έλεγχος. Με την Urtekram έχουν επαφή για να ενταχθεί στη λίστα.

Έγραψα στην APIVITA τα παρακάτω, ρωτώντας σχετικά, αλλά δεν μου απάντησαν (ακόμα).

[...] Στο site σας αναφέρεται οτι:
In January 2003 the European Parliament and the Council of Ministers agreed to an EU-wide ban on animal testing for cosmetics. APIVITA products are not tested on animals and do not contain animal-derived ingredients. Please see the following article: Cosmetics testing around the world. http://www.buav.org/campaigns/cosmetics/testing.html
Ο σύδεσμος όμως δεν λειτουργεί και ψάχνοντας στις λίστες της BUAV δεν βρήκα την APIVITA.
Είναι η εταιρεία πιστοποιημένη για μη διενέργεια πειραμάτων σε ζώα;
Το θέμα ενδιαφέρει αρκετούς εκτός από μένα και θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντήσετε.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής