Μου περίσσεψε μπόλικο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού σταφύλι και ψάχνω τι να το κάνω. Βρήκα την παρακάτω συνταγή στο
http://www.gourmed.gr/:
Απλό, γρήγορο και γευστικό λικεράκι.
Συστατικά:
250 γρ σιρόπι από γλυκό σταφύλι
250 ml τσίπουρο
10-15 ρώγες σταφύλι από το γλυκό
Οδηγίες:
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι ρίχνουμε το σιρόπι από το γλυκό σταφύλι και το τσίπουρο. Προσθέτουμε μερικές ρώγες από το γλυκό και κλείνουμε αεροστεγώς.
Το αφήνουμε για 15 ημέρες να αναμειχθούν τα αρώματα.Το μόνο που δεν έχω είναι γυάλινο μπουκάλι που να κλείνει αεροστεγώς. Ξέρει κανείς καμιά πατέντα για να το βάλω σε απλό γυάλινο μπουκάλι/βάζο; Επίσης, είναι απαραίτητο το αεροστεγές κλείσιμο, για μόλις 15 ημέρες; Τέλος, φαντάζομαι ότι θα θέλει και ανακάτεμα το μείγμα, παρόλο που δεν το γράφει στη συνταγή, ε;
ΥΓ. Είπα να φτιάξω λικέρ με το σιρόπι, αντί για φανουρόπιτα, επειδή είναι πιο απλό αλλά πιο πολύ θα με δυσκολέψει, μου φαίνεται...
