χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Εικόνες φρίκης: Περιέλουσαν σκύλο με πετρέλαιο, του έβαλαν φωτιά και καμαρώνουν  (Αναγνώστηκε 2897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dreamlife

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί
 Η απόλυτη φρίκη...
Κοντά στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» στην Άρτα, κάποιοι νέοι, περιέλουσαν με πετρέλαιο ένα σκύλο και διασκέδαζαν βλέποντας το ζώο να φλέγεται ζωντανό και να ουρλιάζει!

Νιώθοντας προφανώς περήφανοι για τις πράξεις τους, τις κατέγραψαν και έχουν αναρτήσει το σχετικό υλικό στο Facebook, προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Παρά την κατακραυγή που ήταν αναμενόμενη από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, εξακολουθούν να φιλοξενούν το σχετικό υλικό σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Κάτοικοι της Άρτας τονίζουν ότι πρόκειται για νεαρούς ρομά, κάποια από τα δεκάδες παιδιά που μένουν στον καταυλισμό.

Έναν καταυλισμό που έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με πρόχειρα καταλύματα που αυξάνονται και πληθύνονται όπως αυξάνονται και τα προβλήματα που προκαλούν στην περιοχή.

Έναν καταυλισμό που έχει μετατραπεί σε άβατο...

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας, έχει κάνει τις σχετικές καταγγελίες και αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/09/facebook-photos_29.html
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

Αποσυνδεδεμένος fytouklas

• Πλήρες μέλος
Συγνώμη, αλλά είναι ανάγκη να αναδημοσιεύουμε το ρατσιστικό βόθρο του trompaktikou? Χάθηκε η χρησιμοποίηση κάποιας άλλης πηγής ή έστω η παράλειψη των τελευταίων άσχετων (τουλάχιστον) προτάσεων;

• Sr. Member
Συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι στην υποενότητα για τα δικαιώματα των ζωών ;

Πραγματικά, αδυνατώ να κατανοήσω το ότι το σχόλιο σου δεν περιλαμβάνει το παραμικρό σχετικά με το θύμα.

Ειλικρινά, σου μιλάω:
Δεν είναι δυνατόν να χωρέσει στο μυαλό μου ότι δεν αναφέρεσαι ούτε κατ'ελάχιστον υπέρ ενός πλάσματος που καιγόταν ζωντανό και όλη την σωματική - ψυχική - διανοητική βλάβη που του προκλήθηκε αλλά το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι ο θύτης σχολιάστηκε ρατσιστικά, και ως εκ τούτου έπαθε ηθική βλάβη.

Αναρωτιέμαι, σε όλο το φόρουμ, μόνο εγώ βλέπω αυτόν τον παραλογισμό ;

Δεν έχει να πει κανείς, τίποτα για αυτό ;

Γιατί εάν ναι, να αρχίσω να προβληματίζομαι
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Αφού έχουν το όνομα του και βίντεο δεν μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τον βρούνε. Ο σκυλάκος σε τι φάση είναι? sigh

• Πλήρες μέλος
Συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι στην υποενότητα για τα δικαιώματα των ζωών ;

Πραγματικά, αδυνατώ να κατανοήσω το ότι το σχόλιο σου δεν περιλαμβάνει το παραμικρό σχετικά με το θύμα.

Ειλικρινά, σου μιλάω:
Δεν είναι δυνατόν να χωρέσει στο μυαλό μου ότι δεν αναφέρεσαι ούτε κατ'ελάχιστον υπέρ ενός πλάσματος που καιγόταν ζωντανό και όλη την σωματική - ψυχική - διανοητική βλάβη που του προκλήθηκε αλλά το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι ο θύτης σχολιάστηκε ρατσιστικά, και ως εκ τούτου έπαθε ηθική βλάβη.

Αναρωτιέμαι, σε όλο το φόρουμ, μόνο εγώ βλέπω αυτόν τον παραλογισμό ;

Δεν έχει να πει κανείς, τίποτα για αυτό ;

Γιατί εάν ναι, να αρχίσω να προβληματίζομαι

Δηλαδή τι περιμένεις να ακούσεις από χρήστη αυτού του φόρουμ; Υπάρχει κανένας εδώ μέσα που να μη νιώθει φρίκη και αποτροπιασμό με τέτοια συμβάντα; Οκ, ας βάλω μια θυμωμένη φατσούλα  >:( κι ας πετάξω κι ένα «Ντροπή τους!» Και; Άλλαξε κάτι τώρα*; Αντιθέτως, σε βάθος χρόνου ( ; ) πολλά μπορεί ν' αλλάξουν προς το χειρότερο άμα αναπαράγουμε ρατσιστικό λόγο.

ΥΓ. Εσύ συνειδητοποιείς ότι το tromaktiko δε δίνει καρφί για τα δικαιώματα των ζώων; Αλήθεια, πού είναι η υποενότητά του για αυτά; Γιατί εγώ βλέπω κάτι για lifestyle και ζώδια...
*Το "vegan καθήκον" μας μερικοί/ες προτιμούμε να το κάνουμε με άλλους τρόπους παρά με ιντερνετικά μπινελίκια και thumbs down.

• Sr. Member
Καταρχάς, θερμά συγχαρητήρια που είσαι πιο ψηλά στην κλίμαμα του "βεγκανισμού" και δεν αρκείσαι σε ιντερνετικά μπινελίκια και thumbs down, όπως μερικοί μερικοί.

Τώρα, για το ότι "αναπαράγω" ρατσιστικό λόγο, θα σου πω το εξής:
Συγνώμη που προκάλεσα "ηθική βλάβη" και δεν διέγραψα την πρόταση εκείνη που μαρτυρούσε την εθνικότητα σε μερικά κωλόπαιδα που θεωρούν ψυχαγωγία τον να καίνει ζωντανά πλάσματα, να γελάνε και να το τραβάνε βίντεο.

Και επειδή, η στάση μου (αφενός αρκούμαι σε ιντερνετικά μπινελικία και αφετέρου αναπαράγω ρατσιστικό λόγο) προδίδει ότι έχω πολλά να μάθω ακόμα για το τι εστί "vegan καθήκον", βοήθησε με να βελτιωθώ - εξελιχθώ και γράψε μου μία λίστα με τα εξής:

1. από ποιες σελίδες επιτρέπεται να αναδημοσιεύω θέματα και ποιες προϋποθέσεις χρειάζεται αυτές να πληρούν.
2. στην συνέχεια ποιες ντιρεκτίβες και οδηγίες χρειάζεται να ακολουθώ κατά την αναδημοσίευση ώστε να μην θίγεται κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.
3. και οποιοδήποτε άλλο Do's & Don't's που χρειάζεται ένας "καθως πρέπει" vegan να τηρεί ώστε να μην επαναλαφθεί παρόμοιο ατόπημα

• Πλήρες μέλος
Είμαι κατά των ιεραρχικών σχέσεων, οπότε δε θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ή κατώτερο από κάποιους σε κάτι. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχει διαφορά συμπεριφορών ανάμεσα στους ανθρώπους. Άλλοι γουστάρουν να κάνουν σχόλια και likes (κλασικό παράδειγμα οι φασίστες του διαδικτύου), άλλοι βάζουν τον κώλο τους κάτω και στύβουν το κεφάλι τους να γράψουν ένα κείμενο της προκοπής, χαλάνε τα μάτια τους να φτιάξουν μια μετάφραση, προτιμούν να μην κολλάνε αφίσες στα δωμάτιά τους αλλά στους τοίχους της πόλης και άλλα πολλά. Δε δίνω τα εύσημα σε κάποια απ' τις 2 μεριές ούτε σε τοποθέτησα σε μία απ' τις 2 κατηγορίες, απλά υπεραμύνθηκα το δικαίωμά μου να μην παίρνω σβάρνα τα blogs και το internet γενικότερα για να κράζω ό,τι δε μ' αρέσει.
Αν εσένα σου φαίνεται ότι στο εν λόγω "ρεπορτάζ" γίνεται απλά μια αναφορά στην είδηση με μια απλή αναφορά στην εθνικότητα των κωλόπαιδων, ουδέν σχόλιον.
Όσον αφορά τις απορίες σου, δεν είμαι ούτε δάσκαλος ούτε πατέρας σου για να σου δώσω συμβουλές ούτε mod για να κάνω κουμάντο στο φόρουμ. Θεωρώ απ' τον τρόπο γραφής σου ότι έχεις το μυαλό για να ξεχωρίσεις τι είναι ηθικά αποδεκτό, εφόσον πραγματικά το επιθυμείς κι εφόσον πραγματικά σε ενδιαφέρει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ζώων, ανθρωπίνων και μη.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
το συμβάν με το σκυλο είναι οντως αποτρόπαιο, (αν θυμαμαι καλα το ιδιο ειχαν καΟινει και ελληνες οπαδοι του ηρακλή στη θεσσαλονικη πριν μερικα χρόνια σε ενα χασκι που ειχε τα χρωματα του παοκ (ασπρο-μαυρο) επιπλεον πριν εφευρεθουν τα video games γενιες ολοκληρες παιδιων επιδίδονταν καθημερινα σε παρομοια σαδιστικα σπορ.

το πρόβλημα με το αρθρο είναι πως κατα τη γνωμη μου χρησιμοποιει σαν θεμα δόλωμα το βασανισμο του σκυλου για να αναλύσει επι τη ευκαιρία το ζήτημα της ύπαρξης καταυλισμού ρομα και α χειραγωγήση υπέρ μιας μελλοντικής εκένωσσής του.

Και παρεπιπτόντως οι οδηγίες εγγραφής στο φόρουμ το λένε ξεκάθαρα:'

'Απαγορεύονται τα σεξιστικά σχόλια, τα ρατσιστικά σχόλια και οι επιθέσεις σε εθνικές ομάδες.''
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
επιπλεον πριν εφευρεθουν τα video games γενιες ολοκληρες παιδιων επιδίδονταν καθημερινα σε παρομοια σαδιστικα σπορ.

Αυτό ακόμα γίνεται (ίσως όχι τόσο πολύ όσο παλιότερα) και το χειρότερο είναι πως οι "μεγάλοι" θεωρούν οτι είναι παιδική φάση που περνάει...

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
το πρόβλημα με το αρθρο είναι πως κατα τη γνωμη μου χρησιμοποιει σαν θεμα δόλωμα το βασανισμο του σκυλου για να αναλύσει επι τη ευκαιρία το ζήτημα της ύπαρξης καταυλισμού ρομα και α χειραγωγήση υπέρ μιας μελλοντικής εκένωσσής του.

Και παρεπιπτόντως οι οδηγίες εγγραφής στο φόρουμ το λένε ξεκάθαρα:'

'Απαγορεύονται τα σεξιστικά σχόλια, τα ρατσιστικά σχόλια και οι επιθέσεις σε εθνικές ομάδες.''

Η Χριστίνα με κάλυψε απόλυτα. Μάλιστα, το είχα βάλει σαν όρο στην συμφωνία εγγραφής τότε που κάποιοι έκραζαν τους "σκατοκινέζους" που τρώνε σκυλιά και τους "βρωμοπακιστανούς" που κάνουν το ίδιο και καλά στην Αθήνα. Και δημοσιογραφικά να το πάρω λόγω επαγγέλματος, είναι άκυρη εντελώς η αναφορά στον καταυλισμό και κάνει μπαμ από μακριά ότι γίνεται για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Καλό είναι λοιπόν να μην αναπαράγουμε ρατσιστικό λόγο έστω και άθελά μας.

Όσο για το σκυλάκι, νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι μέσα σε ένα χορτοφαγικό φόρουμ όλοι νιώθουμε αποτροπιασμό και φρίκη όταν διαβάζουμε τέτοια περιστατικά, ακόμη και αν δεν σχολιάσουμε το ποστάρισμα.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Πλήρες μέλος
επιπλεον πριν εφευρεθουν τα video games γενιες ολοκληρες παιδιων επιδίδονταν καθημερινα σε παρομοια σαδιστικα σπορ.

Αυτό ακόμα γίνεται (ίσως όχι τόσο πολύ όσο παλιότερα) και το χειρότερο είναι πως οι "μεγάλοι" θεωρούν οτι είναι παιδική φάση που περνάει...

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για τη συχνότητα. Πλέον όλα σχεδόν τα πιτσιρίκια έχουν κινητά με κάμερα και σχεδόν ό,τι κάνουν, το τραβάνε φωτό ή βίντεο. Πιθανόν να κάνουν και να ξανακάνουν τέτοια πράγματα μέχρι να τους βγει καλή η λήψη. Απ' την άλλη, πιθανόν να τους βγει με την πρώτη καλή και να αρκεστούν να τη βλέπουν και να γουστάρουν. Δεν ξέρω πώς σκέφτονται τα πιτσιρίκια σήμερα. Όταν ήμουν εγώ μικρός, μόλις είχαν κυκλοφορήσει τα κινητά και με το ζόρι στέλναν sms... Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, είχε διοργανώσει το στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων μια τέτοια εκδήλωση υπό τον τίτλο "Η στιγμή δεν αποτελεί στιγμή αν δεν υπάρχει η ψηφιακή της αποτύπωση" (ή κάτι τέτοιο) και μίλαγε για την ύπαρξη των καμερών στη ζωή μας και πως από τη στιγμή που γεννιόμαστε (τοκετός) μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε (Φύσσας), οι κάμερες μάς παρακολουθούν και μας καταγράφουν.

Αποσυνδεδεμένος Tas

• New Kid in The Block
  • **
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, είχε διοργανώσει το στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων μια τέτοια εκδήλωση υπό τον τίτλο "Η στιγμή δεν αποτελεί στιγμή αν δεν υπάρχει η ψηφιακή της αποτύπωση" (ή κάτι τέτοιο) και μίλαγε για την ύπαρξη των καμερών στη ζωή μας και πως από τη στιγμή που γεννιόμαστε (τοκετός) μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε (Φύσσας), οι κάμερες μάς παρακολουθούν και μας καταγράφουν.

yep

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
Βρέθηκε ζωντανό το σκυλάκι που έκαψαν ανήλικοι στην Άρτα

Στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατάφεραν να εντοπίσουν και να πιάσουν το μαύρο σκυλάκι που έκαψαν τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι πριν από μερικές μέρες. Το ζώο μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο του Γιώργου Τρομπούκη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς τα εγκαύματα στο σώμα του είναι εκτεταμένα ενώ παρουσιάζει και υψηλό πυρετό.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας Μαρία Τζουβαρά εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι βρήκαν το ζώο μέσα στον καταυλισμό των Ρομά και αυτό δεν θα είχαν καταφέρει αν δεν τους είχε βοηθήσει η Αστυνομία.

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του ζώου μπορεί να καλέσει την κα Τζουβαρά στο τηλέφωνο: 6974730250.

http://www.zoosos.gr/article/5882/vretheke-zodano-skulaki-pou-ekapsan-oi-tsigganoi-sten-arta
---

Μακάρι να τα καταφέρει...  :( Δεν βάζω τις φωτό γιατί είναι τραγικές...

Όσον αφορά στα πιτσιρίκια που λέτε, δεν είναι θέμα βαρεμάρας, είναι θέμα παιδείας. Το παιδάκι από μικρό όταν βλέπει ένα ζώο (είτε ακρίδα είναι, είτε γατάκι) η αντίδρασή του είναι συνήθως να θέλει να το πιάσει και να το παρατηρήσει. Αν δεν υπάρχει ένας μεγάλος να πει στο παιδάκι ότι το ζώο πονάει εκείνη την ώρα, το παιδάκι από μόνο του δεν θα κάτσει να το σκεφτεί. Το λέω, γιατί μου έχει τύχει αρκετές φορές συνομίληκα του γιου μου και λίγο μεγαλύτερα να έχουν πιάσει κάποιο βατράχι, ή ακρίδα, ή ακόμη και ένα πουλάκι μια φορά, και μόλις τους εξήγησα τι αισθάνεται το ζώο εκείνη την ώρα, το κατάλαβαν και σε άσχετη φάση που καθόμουν παραπέρα τους άκουσα που σχολίαζαν ότι δεν είναι σωστό να τα πιάνουμε και να τα βασανίζουμε, καλό είναι να τα παρατηρούμε από απόσταση. Όταν οι γονείς βλέπουν το μικρό να πατάει ή να καίει τα μυρμήγκια στο πάρκο και δεν λένε τίποτα, βάζουν τις βάσεις να ξεφύγει ίσως το πράγμα αργότερα. Έτσι το νιώθω εγώ....

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
Δίνει μάχη το δόλιο, ας ελπίσουμε να τα καταφέρει και να βρει μία οικογένεια που θα τον λατρεύει.
Τους έπιασαν πάντως τους δράστες, αν θυμάμαι καλά 11,14 και 15.  sigh Τι να πει κανείς, δεν ήταν και τίποτα μικρά μικρά...

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
Ευχάριστα νέα για τον σκυλάκο 
Υιοθετήθηκε loveshower
http://www.zoosos.gr/sites/default/files/others/ArtaKamenoTsertou%20%20(1).jpg

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact