Υλικά:
Για το Μεξικάνικο μπιφτέκι800 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας (ξεπλυμένα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. κορίανδρος τριμμένος
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι ή μία κόκκινη καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια
1 φλιτζάνι βρώμη βρασμένη και στραγγισμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
4-5 κουταλιές αλεύρι
ορυκτό αλάτι
πιπέρι μαύρο
ελαιόλαδο
Για το ταμπουλέ2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
150 γρ. πλιγούρι
λίγο ξινό
1/2 κ.γ. σουμάκ
1/2 κ.γ. κύμινο
λίγο δυόσμο ξερό ή 2 φύλλα φρέσκο
1/2 κ.γ πιπέρι κόκκινο
χυμό από μισό λεμόνι
ορυκτό αλάτι
ελαιόλαδο
Για τις πατάτες6 πατάτες μέτριες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. μουστάρδα
ορυκτό αλάτι
ελαιόλαδο
αντικολλητικό χαρτί
Προαιρετικά12 πίτες κλασικές ή αραβικές ή τορτίγια
Χρόνος:1 ώρα προετοιμασία
50 λεπτά μαγείρεμα
Επίπεδο δυσκολίας:3/5
πηγή:
http://www.eyedoll.gr/ngine/category/138/1