χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Γκαθπάτσο δυόσμου και βασιλικού  (Αναγνώστηκε 1401 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kyrrac

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 7
  • Φύλο: Άντρας
Γκαθπάτσο δυόσμου και βασιλικού
« στις: Ιούλιος 03, 2014, 04:34:09 πμ »
Από την Ισπανία ένα δροσερό και διαφορετικό γκαθπάτσο, χωρίς ντομάτα.

Γκαθπάτσο δυόσμου και βασιλικού

4 μερίδες

Συστατικά
50 γρ. φύλλα δυόσμου (μια καλή χούφτα)
50 γρ. φύλλα βασιλικού (ομοίως)
6 κουταλιές μαλακό τόφου
100 γρ. ψίχα ψωμιού
1 μέτριο κολοκυθάκι
1-2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο σας αρέσει)
200 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
½ λίτρο νερό
Αλάτι

Προετοιμασία
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και σε ένα μπολ παγωμένο νερό. Ζεματίστε τα φύλλα του δυόσμου και του βασιλικού για ένα λεπτό  και αμέσως μετά τα ρίχνετε στο παγωμένο νερό. Μετά τα στραγγίζετε και τα φυλάτε.
Στο ίδιο βραστό νερό μαγειρέψτε για τρία λεπτά το κολοκυθάκι περασμένο από τον χονδρό ξύστη ίσα ίσα για να μαλακώσει λίγο. Μετά το βάζετε στο κρύο νερό, το στραγγίζετε και το φυλάτε.
Μουλιάστε το ψωμί στο ξύδι και προσθέτετε λίγο νερό για να μαλακώσει.
Αναμίξτε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, τον δυόσμο, το τόφου, το ψωμί (στραγγισμένο), το κολοκυθάκι, το σκόρδο, το μισό λάδι, το νερό και το αλάτι. Χτυπήστε πολύ καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Πριν σερβίρετε,  το ξαναβάζετε στο μπλέντερ, εάν σας φαίνεται πολύ παχύ, προσθέστε λίγο νερό. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι αργά ενώ το χτυπάτε πάλι, έτσι ώστε να γίνει κρεμώδες. Αν χρειάζεται, προσθέστε αλάτι και ξύδι.
Αν σας αρέσει πολύ κρύο, ξαναβάλετε το πίσω στο ψυγείο για λίγο, και σερβίρετε.
Είναι καλύτερο αν το φτιάξετε από τη προηγούμενη μέρα. Μπορεί να το γαρνίρετε με κομματάκια μήλου.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact