χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Το Ευρωκοινοβούλιο δέχεται την καταγγελία του PACMA κατά του Toro de la Vega  (Αναγνώστηκε 1972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fytouklas

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 222
 • Φύλο: Άντρας
(μετάφραση απο την ιστοσελίδα του PACMA -> http://www.pacma.es/n/16648/el_parlamento_europeo_admite_la_denuncia_del_pacma_contra_el_toro_de_la_vega )

Το PACMA (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal - Κόμμα Ακτιβιστών Ενάντιων στην Κακομεταχείριση των Ζώων) απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον προηγούμενο μήνα μία αίτηση για να εξετάσουν οι Βρυξέλλες αν το Toro de la Vega παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία. Η αίτησή μας έγινε σε πρώτη φάση αποδεκτή.Στις 10 Ιουνίου η Επιτροπή Αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε στο PACMA ότι η αίτηση που έκανε για έρευνα και τερματισμό του τουρνουά Toro de la Vega έγινε σε πρώτη φάση αποδεκτή.

Από τις Βρυξέλλες σημειώνουν ότι η εν λόγω αίτηση είναι μέσα στη σφαίρα δραστηριοτήτων της ΕΕ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης, πληροφορούμαστε ότι η Επιτροπή Αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει να ερευνά την αίτηση κι ότι έχει δώσει ένα αντίγραφο αυτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διεξάγει μια προκαταρκτική έρευνα πάνω σε διάφορες πλευρές του συγκεκριμένου θέματος. Αυτή η προκαταρκτική έρευνα έχει ως σκοπό να εξετάσει αν παραβιάζεται ή όχι η κοινοτική νομοθεσία  στο συγκεκριμένο θέμα.

Το θέαμα του Toro de la Vega δεν πληροί ούτε καν τους κανονισμούς της αυτόνομης περιοχής Καστίλης-Λεόν, μιας και παραβιάζει τα άρθρα 19 και 23 της νομοθετικής πράξης 14/1999, 8 Φεβρουαρίου, πάνω στην οποία στηρίζεται ο Κανονισμός Λαϊκών Θεαμάτων με Ταύρους της Κοινότητας της Καστίλης-Λεόν.

Στο PACMA χαιρόμαστε για την αποδοχή της αίτησής μας και ελπίζουμε οι θεσμοί της ΕΕ να καταλάβουν και να ερμηνεύσουν ότι μια δραστηριότητα τόσο σκληρή, περιττή και αποτρόπαια, όπως είναι το Toro de la Vega, δεν εναρμονίζεται με το άρθρο 13 του Συμφώνου Λειτουργίας της Ένωσης, το οποίο προσδιορίζει τα ζώα ως «συναισθανόμενα όντα».

Αυτός είναι ο δέκατος χρόνος συνεχούς εκστρατείας του PACMA κατά του Toro de la Vega. Οι πολιτικοί τόσο του PSOE (Partido Socialista Obrero Español - Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας) όσο και του PP (Partido Popular - Λαϊκό Κόμμα) έχουν απορρίψει τις προτάσεις μας για να ξεριζωθεί αυτή η εικόνα κακοποίησης ζώων στη χώρα μας. Όσο δε λαμβάνεται υπόψη η επίκλησή μας στη λογική, το PACMA θα συνεχίσει να εκδηλώνει την απόρριψή του μαζί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, το οποίο απαιτεί τον τερματισμό του Toro de la Vega.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
 thumbsup άντε να τελειώνουμε με τα θεάματα της ντροπής!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact