χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Η πλάνη των γαλακτομικών προϊόντων  (Αναγνώστηκε 5882 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dreamlife

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί
Η πλάνη των γαλακτομικών προϊόντων
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 02:54:01 μμ »
1η σελίδα
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

• Sr. Member
Απ: Η πλάνη των γαλακτομικών προϊόντων
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 02:54:39 μμ »
2η σελίδα
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 02:55:05 μμ »
3η σελίδα

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 02:55:34 μμ »
4η σελίδα

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 03:32:18 μμ »
Από ποιο βιβλίο είναι; Συγγραφέας;

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 03:45:13 μμ »
Δεν τον γνωρίζω. Μου τα προώθησαν σήμερα το πρωί.

Θες να μάθω;

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 04:02:54 μμ »
Ε, καλό θα ήταν.. Ποιος τα λέει δηλαδή όλα αυτά, δεν είναι σημαντικό;

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 02, 2013, 07:26:40 μμ »
Το να μιλαμε επώνυμα είναι σημαντικό.

όχι βέβαια, ότι λέει και ιδιαίτερα καινούρια πράγματα σε σχέση με ότι γνωρίζουμε.
Απλά είναι μία ακόμα επιβεβαίωση

όταν μάθω όνομα βιβλίου και συγγραφέα θα ενημερώσω

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 05, 2013, 05:06:33 μμ »
το βιβλίο ονομάζεται "η επανάσταση της ευεξίας".

Διαβάζοντας λίγο τα περιεχόμενα είναι ότι είναι κυρίως "οικονομικής - εργασιακής" φύσεως αλλά όπως φαίνεται έχει και τις "βέγκαν" στιγμές του.

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 11:53:13 πμ »

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 10:00:16 μμ »
- Γάλα ή δηλητήριο; : http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_7297.html

Χωρίς να θέλω να γίνω επικριτική ή επιθετική απέναντί σου, dreamlife , τη συγκεκριμένη πηγή την θεωρώ άκυρη - η ιστοσελίδα δε είναι εμφανώς στημένη από γνωστούς-άγνωστους τρομοφασίστες-πατριδολάγνους-αιρετικούς- επιεικώς.
Φυσικό αποτέλεσμα είναι τα κείμενα που δημοσιεύουν να είναι κακογραμένες αντιγραφές, προχειρότητες, αοριστίες (με παντελή έλλειψη έγκυρων πηγών) και να επικρατεί το προσηλυτιστικό ύφος.
Αν ήθελα κάποιος να μην γίνει ποτέ συνειδητοποιημένος βίγκαν άνθρωπος, τότε θα την συνιστούσα.
(Πραγματικά, και μόνο η ύπαρξή του στο φόρουμ προσωπικά με ενοχλεί..  yuk  κι αυτό επειδή θεωρώ ότι ο κόσμος εδώ δεν ενστερνίζεται αντίστοιχες αντιλήψεις. broom )

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 07:47:18 μμ »
και το αλλο σαιτ το terrapapers της ιδιας λογικης ειναι απλα εχει πιο σοφιστικε στυλ (κατι σαν ιντερνετικη νεα ακροπολη, ξεκινα με ριζοσπαστιμο και εναλλακτικη κουλτουρα και αμα το ψαξεις καταληγει στη θεοσοφια και το ναζισμο),
ακομα και αν περιεχουν αρθρα που τα θεματα τους μπορει να ειναι προσφιλη σε μας κατα γνωμη μου δεν θα επρεπε να τα χρησιμοποιούμε ως λινκ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 09, 2014, 11:40:37 πμ »
Καταρχήν όλα τα άρθρα μιλάνε για γάλα αγελάδας. Αν δηλαδή αρχίσουν οι εταιρίες να προωθούν και πωλούν πιο πολύ γάλα κατσίκας/γαιδούρας/κλπ (που ήδη συμβαίνει) ας πούμε θα είναι οκ?

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 05, 2014, 03:31:35 μμ »
Από το ίδιο βιβλίο:

Αλλά πολύ μεγαλύτερη ανησυχία από την συμβολή του στην οστεοπόρωση, προκαλεί η περιεκτικότητα του γάλατος σε ορμόνες και σε αιτίες μολυσματικών ασθενειών. Μία τυπική αγελάδα που ζει φυσική ζωή μπορεί να παράγει μέχρι 4.5 κιλά γάλα την ημέρα, ενώ οι σημερινές βασανισμένες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής παράγουν μέχρι 45 κιλά γάλα την ημέρα. Αυτό οφείλεται στο ότι δίνονται στις αγελάδες μεγάλες ποσότητες εξειδικευμένων ορμονών, όπως η αυξητική ορμόνη βοοειδών (bovine growth hormone - BGH) για την αύξηση της παραγωγής γάλατος, που κάνουν τους μαστούς τους τόσο μεγάλους ώστε πολλές φορές σύρονται στο έδαφος. Αυτό προκαλεί συχνές μολύνσεις και οδηγεί στην συνεχή χορήγηση αντιβιοτικών , το Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ επιτρέπει την ύπαρξη 1 μέχρι 1.5 εκατομμυρίων λευκών αιμοσφαιρίων (που ένας μη βιολόγος θα αποκαλούσε πύον) σε 1 ml (χιλιοστό του λίτρου ή περίπου ένα κυβικό εκατοστό) πόσιμου γάλατος. Αυτές οι αυξητικές ορμόνες, τα αντιβιοτικά και το πύον παραμένουν στο γάλα μετά την επεξεργασία σου, πράγμα που έχει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η παραγωγή του γάλατος είναι επίσης βλαβερή για το περιβάλλον και για τις ίδιες τις αγελάδες. Μία αγελάδα γαλακτοπαραγωγής μπορεί να παράγει 45 κιλά γάλα την ημέρα, αλλά παράγει και 54 κιλά απόβλητα ,  Που ισοδυναμούν με την παραγωγή αποβλήτων 24 ανθρώπων, χωρίς όμως τουαλέτες, αποχετεύσεις, και εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων. Κάθε αγελάδα καταναλίσκει 36,5 κιλά δημητριακά & χορταρικά και πίνει 170 λίτρα νερό ημερησίως. Αν και οι αγελάδες στην φύση ζουν 20 έως 25 χρόνια, οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής ζουν, κατά κανόνα, 4 με 5 χρόνια γιατί εξαντλούνται από τις ορμόνες και τις συνεχείς τεχνητές εγκυμοσύνες, που τις μετατρέπουν από ζωντανά όντα σε αλλόκοτες μηχανές γαλακτοπαραγωγής.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής