Υλικά για 5 κεφτεδάκια1 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα
1/2 κουταλάκι κύμινο
μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ψιλοκομμένο σπανάκι
αλατοπίπερο
λίγο αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαραθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μούλτι λιώνουμε τα φασόλια (δεν χρειάζεται να γίνουν εντελώς πουρές). Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα, το κύμινο, το μίγμα κρεμμύδι-σπανάκι, και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε ελαφρώς (εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι χωρίς γλουτένη) και τηγανίζουμε.
Σερβίρουμε με ζεστή πιτούλα και κάποιο ντιπ.
Εγώ ετοίμασα ένα ντιπ από γιαούρτι σόγιας, ταχίνι, και λίγη κέτσαπ.