χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια Νεογέννητα πεταμένα γατάκια  (Αναγνώστηκε 3026 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psaropouli

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Είναι ζεστά και αναπαυτικά στην απάθεια.
Βοήθεια Νεογέννητα πεταμένα γατάκια
« στις: Απρίλιος 24, 2014, 02:50:25 μμ »
1000 signwmi gia Ta greeklish alla eimai sto dromo me kinito. Opws pefpatousa sta katw patisia vrika 3 neogennita gatakia se mia sakoula petamena. Den exw frontisei pote moni mou gaTa. Apo tin wra pou Ta eida den mou paei I kardia na Ta afisw kai na figw,, mporei kapoios na voithisei?
Only a fool would cling to this world as it is.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
Απ: voithia neogennita petamena gatakia
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 24, 2014, 04:43:20 μμ »
Εγώ δεν είμαι αθήνα, αλλά μπορώ να σου πω τι να κάνεις. Θα τα ταίσεις με γάλα ειδικό για μωρά γατάκια, και θα τα τυλίξεις με κουβέρτα (και ίσως ένα μπουκάλι με ζεστό νερό αν κρυώνουν ακόμα). Μόλις τα ταίσεις θα τους κάνεις μασάζ στην κοιλιά για να τα κάνουν. Repeat. :)

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 24, 2014, 05:11:16 μμ »
ψαροπούλι, έχουν ανοιχτά ματάκια; Θα χρειαστείς μία σύριγγα ή ένα μπιμπερό για γατάκια και το ειδικό γάλα που λέει η Incognito. Διάβασε κι εδώ αναλυτικές οδηγίες:

http://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=24725

Στο μεταξύ τι θα γίνει ρε παιδιά με αυτήν την κατάσταση; έχω τουλάχιστον 10 γνωστές που αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν νεογέννητα γατιά που βρήκαν πεταμένα (μαζί με αυτές κι εγώ). Δεν αντέχεται  sigh Πρώτη φορά το βιώνω τόσο πολύ γιατί τόσα χρόνια στο εξωτερικό είχα "ξεχάσει" τι σκατά γίνεται δω χάμω....
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 24, 2014, 05:12:26 μμ »
Θα πάω σε λίγο να τα ταίσω αλλα δεν μπορώ να τα πάρω σπίτι γιατί δέν μένω σε δικό μου. Ούτε τα μάτια δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Και οι φιλοζωικές γεμάτες,  δεν είμαι καλά.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 24, 2014, 06:54:13 μμ »
ψαροπουλι, αν ειναι νεογεννητα μονο αμα τα παρεις σπιτι μπορεις να βοηθησεις αλλιως δε γινεται.
εκτος και αν βρεις κανενα απομερο μερος, εγκαταλελημενο κτιριο που να μην μποορουν να βγουν και πηγαινει τρεις τεσερις  φορες την ημερα

και μενα πολλοι γνωστοι μου ειναι με γατια και απο καδους αλλα εχω μια απορροια:

δηλαδή μόνο εμένα ερχοντουσαν οι ίδιες οι μανες-γατες και μου τα παρατάγανε στην αυλή??????? nanana

φετος που πηραμε αυτη τη σκυλιτσα που τις γαυγιζει γλύτωσα!!!! θα ερθουν μονα τους λιγο μεγάλα τουλάχιστον!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 24, 2014, 07:27:23 μμ »
ψαροπούλι λίγο δύσκολο να επιβιώσουν, μην στεναχωρηθείς... Τα νεογέννητα γατάκια αν δεν είναι με τη μαμά τους τις πρώτες 48 ώρες, να πιουν τουλάχιστον λίγο γάλα μητρικό, δύσκολα τα καταφέρνουν. Παθαίνουν υποθερμία πολύ γρήγορα.  :( Εδώ αυτά που βρήκα εγώ είναι δύο εβδομάδων και πάλι ο κτηνίατρος μου είπε ότι παίζει να μην τα καταφέρουν όλα.

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 24, 2014, 07:34:45 μμ »
Κι εγώ όταν είχα βρει τη γάτα μου και τηλεφωνούσα σε φιλοζωικές μου είχαν εξηγήσει ότι δεν μπορούν να την αναλάβουν. Εθελοντές είναι και τα περιστατικά πάμπολλα. Μόνο εσύ ατομικά μπορείς να τα σώσεις, ούτε εγώ μένω μόνη μου, αλλά με κλάματα και παρακάλια είχα πείσει τους γονείς μου να την πάρω προσωρινά σπίτι μέχρι να γίνει καλά (φτάσαμε τα τρία χρόνια και συνεχίζουμε). Ίσως αν τους εξηγήσεις ότι θα είναι προσωρινό να καταλάβουν, κι αν πάρουν τα πάνω τους τα βγάζεις σε αυλή/κήπο. Άλλη μια φορά που έπρεπε να κρατήσω έναν γάτο σε κλειστό χώρο, τον έβαλα κρυφά στο λεβιτοστάσιο της πολυκατοικίας :P Μήπως έχεις κι εσύ πρόσβαση σε κάποιον τέτοιο χώρο; Αποθήκη, παλιό σπίτι; Έστω για προσωρινά.
The world is just amazing.

• New Kid in The Block
  • **
Απ: Βοήθεια Νεογέννητα πεταμένα γατάκια
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 26, 2014, 09:07:00 μμ »
Παιδιά αν ήμουν στο σπίτι των γωνιών μου, δεν θα υπήρχε θέμα, έχω μαζέψει πολλές φορές αδεσποτάκια και τα μεγάλωνα με τη μητέρα μου. Το θέμα είναι ότι ζω σε άλλη πόλη και φιλοξενούμαι στο σπίτι δύσκολα.
Τα καλά νέα είναι ότι τα γατάκια βρήκαν σπίτι μέχρι να μεγαλώσουν (μακάρι). Τα κακά νέα ειναι ότι το ένα δεν τα κατάφερε.
Όταν πήγα να τα μάζεψω από εκεί που τα βρήκα, συνειδητοποίησα ότι ήταν ακόμα συνδεδεμένα με τους ομφάλιους λώρους στους σάκους, μιλάμε φρίκη. Λίγων ωρών τα πήραν από τη μάνα τους και τα πέταξαν!

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 27, 2014, 11:48:53 πμ »
 :(

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 06, 2014, 06:45:28 μμ »
Παιδιά βρηκα μια μπεμπούλα...
Φώναζε από χτες τόσες πολυκατοικίες γύρω γύρω και κανένας αναίσθητος δεν νοιάστηκε.
Εχτές έλειπα από το σπίτι και δεν έδωσα πολύ σημασία λέω θα φωνάζει την μαμά του αλλά σήμερα που ήμουν σπίτι κατάλαβα ότι η ψυχούλα φώναζε όλη μέρα..Πήδησα κάτι τοίχους και την πήρα.
Το θέμα είναι πως δεν παίζουν λεφτά οπότε ήθελα να σας ρωτησω αν ξέρετε κανέναν ή καμία κτηνίατρο που να μην παίρνει πολλά λεφτά για αδέσποτα. Επίσης σε λίγες μέρες έρχονται οι γονείς μου και θα έχω πρόβλημα και γενικώς δεν μπορώ να την κρατησω δυστυχώς..Πρέπει να είναι 2-3 εβδομάδων..Αμα βρω φωτογραφική θα την ανεβάσω να τη δείτε κιόλας. Ειναι κούκλα!!!

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 06, 2014, 07:16:26 μμ »
Ωχ καλώς τα δέχτηκες. Μακάρι να βρεις κάποιον κτηνίατρο να την αναλάβει ή κάποιον να την φιλοξενήσει μέχρι να μεγαλώσει λίγο!  kittyhug Τα δικά μου ξεπετάχτηκαν τώρα και έχουν καταλάβει το σπίτι, είναι και πέντε ζωή να 'χουν!

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 06, 2014, 09:19:04 μμ »
Αχ Φόξυ να τη δεις τη όμορφη που είναι..Για πες μου εσύ που ξέρεις τι πρέπει να κάνω; Γάλα, πατέ, χαμομηλι στα ματάκια..Υπάρχει κάτι άλλο;

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 06, 2014, 09:40:27 μμ »
Κι εγώ δύο εβδομάδων τα βρήκα περίπου. Χαμομηλάκι, ναι, αν έχει τσιμπλίτσες στα μάτια. Πρέπει οπωσδήποτε να την έχεις κάπου ζεστά γιατί είναι πολύ ευαίσθητα όσον αφορά τη θερμοκρασία του σώματός τους, τάισμα ειδικό γάλα με μπιμπερό κάθε 3-4 ώρες (το αγελαδινό τους προκαλεί προβλήματα στο έντερο), και δες μήπως φάει πατέ από το χέρι σου. Εμένα άργησαν - περίπου 4-5 εβδομάδων αποφάσισαν να αρχίσουν να δοκιμάζουν και τώρα που είναι σχεδόν 2 μηνών τρώνε από το πιάτο. Το ένα το μικρό και κουτσουβό με τίποτα. Θέλει ακόμη μπουκάλι και με έχει γανιάσει γιατί πετάω την Τρίτη.  sigh

υγ. άντε ανέβασε καμιά φωτό.  hearted
Εγώ σήμερα τράβηξα αυτήν από το μόνο θηλυκό της παρέας που μου 'χει κλέψει την καρδιά και μακάρι να μπορούσα να την κρατήσω.

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 06, 2014, 11:11:35 μμ »
Το θέμα είναι πως δεν παίζουν λεφτά οπότε ήθελα να σας ρωτησω αν ξέρετε κανέναν ή καμία κτηνίατρο που να μην παίρνει πολλά λεφτά για αδέσποτα.

Γενικά έτυχε να πάω σε κτηνίατρους που δεν θα είχα το θάρρος υπό κανονικές συνθήκες να πάω χωρίς λεφτά. Πρέπει να 'ναι πολύ &^*@" κάποιος/-α να μην βοηθήσει αφιλοκερδώς ένα αδεσποτάκι. (Αν πρόκειται για έναν τυπικό έλεγχο, δε νομίζω να τους κοστίζει και τίποτα.) Σε κάθε περίπτωση μπορείς π.χ. να του/-ης πας λίγη "κιμα"δόπιτα να γουστάρει. Και θα το εκτιμήσει κιόλας. (χωρίς πλάκα)
Ευτυχώς είχε την τύχη να το ακούσεις gypsy.  :-*

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 07, 2014, 11:38:28 πμ »
Τελικά παιδάκια μου είναι μεγαλύτερη η σουρλουλού από ότι μου είπαν αυτοί που την είδαν..Δεν θα κάνω άλλες εικασίες όμως για να μην πέσουν στο κενό. Η ηλικία της θα ανακοινωθεί επίσημα μόλις πάμε στο γιατρό. Αχ μακάρι να μπορούσα να την κρατησω έχω κεραυνοβοληθεί..Μέχρι και όνομα σκέφτηκα. Μακάρι να βρεθεί ένα καλό σπίτι για εκείνη είναι τόσο καλη.Δεν θέλω να γυρίσει στο δρόμο..  sigh
Αχ Αντωνία μου εδώ δεν τους συγκινούν τέτοιες ματάρες σιγά μην τους συγκινήσει η "κιμα"δόπιτα και μάλιστα σε εισαγωγικά.. :(

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact