Η μελάσσα είναι το πρώτο προιόν που βγαίνει από την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου και είναι πλούσια σε σίδηρο, και πολλά άλλα μεταλλικά άλατα, ο Μπαζαίος, μέχρι ασβέστιο έγραφε πως έχει, αλλά δεν το έχω διασταυρώσει, είναι γλυκιά και προσωπικά την έβαζα ευχάριστα στον καφέ ή στο τσάι, έδινε μια γεύση καραμελέ!
Επίσης το ταχίνι έχει σίδηρο, και το σουσάμι, αν είσαι αδύνατη, γιατί έχουν πολλές θερμίδες, ακόμη, η φακή βέβαια και τα κόκκινα φασόλια που βάζουν στις μαξικάνικες σαλάτες. Όλ' αυτά τα βρίσκω σε καταστήματα βιολογικών προιόντων, για να μην έχουν χημικά, όμως και αλλού τα έχω δει, αλλά το ταχίνι από αναποφλείωτο σουσάμι, νομίζω θα είναι καλύτερο.
Τώρα στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών, αν μπαίνεις σε ξένες ιατρικές ιστοσελίδες, μήπως μπορείς να βρεις καμμιά πληροφορία για την βιταμίνη PP, έχει και μονοσύλλαβη ονομασία, που βοηθάει λέει στην παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό, που βοηθάει με την σειρά του στην τριχοφυία και στην καλή λειτουργία των αγγείων, αίματος και λέμφου, γιατί έχω πάθει ένα λεμφοίδημα, όπως μου είπανε, από κακή λειτουργία των λεμφαγγείων, και με έχει φάει ένας φυσιοθεραπευτής πως είναι από την χορτοφαγία, (λες και όλοι οι χορτοφάγοι έχουν λεμφοιδήματα!) γιατί λέει ο οργανισμός του ανθρώπου πρέπει να τρώει ζώα για να πάρει κολλαγόνο, αν είναι δυνατόν η φύση να μας έκανε τόσο ατελείς και θέλω να του μπω στη μύτη και να βοηθειθώ βέβαια!