χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Θανάτωσαν καμηλοπάρδαλη και την τεμάχισαν για τα λιοντάρια  (Αναγνώστηκε 5416 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Θανάτωσαν καμηλοπάρδαλη και την τεμάχισαν για τα λιοντάρια
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 03:10:19 μμ »
Εμένα και η μια δημόσια δολοφονία μιας καμηλοπάρδαλης για λόγους θεάματος μου προκαλεί τις ίδιες αντιδράσεις που μου προκαλεί η γνώση οτι και άλλα εκατομμύρια ζώα δολοφονούνται για διάφορους άλλους λόγους. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Θα έπρεπε να σκοτώσουν 1000 καμηλοπαρδάλεις για να μας κάνει εντύπωση?

Γι αυτούς που αυτοκτονούν βέβαια έχω εντελώς άλλη άποψη μιας και στην ουσία κανείς δεν τους το επέβαλε. Είναι προσωπική τους απόφαση ενώ της συγκεκριμένης καμηλοπάρδαλης δεν νομίζω να ήταν...

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 03:27:50 μμ »
Κι εγώ με την Incognito είμαι σε αυτό.... Ένα δολοφονημένο άτομο, είναι ένα δολοφονημένο άτομο. Το ότι η δολοφονία έγινε και με τόσο θρασύτατο τρόπο, ένας λόγος παραπάνω.

Σε βίγκαν άλλωστε μιλάς, υπάρχει πιθανότητα να νοιαζόμαστε περισσότερο για την καμηλοπάρδαλη αντί για τις αγελάδες ή επειδή σοκαριστήκαμε από την δολοφονία της καμηλοπάρδαλης, δεν ζοριζόμαστε με αυτό που συμβαίνει στους συνανθρώπους μας παντού γύρω μας...  dunno
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 04:39:31 μμ »
οι ζωολογικοι κηποι καταφερνουν να μην καταργηθούν χρησιμοποιώντας αυτό ακριβώς το παραμύθι της αναπαραγωγής-διασωσης απειλούμενων ειδών.

υπάρχει αυτή η μετάφραση που λέει αρκετά πράγματα
http://www.veganforum.gr/index.php?topic=5496.msg78339#msg78339

η συγκεκριμενη περίπτωση δειχνει πως η λογική του είδους και της μάζας έναντι του σεβασμού της κάθε ξεχωριστής ζωής μπορεί να οδηγήσει σε φρικαλεότητες, είτε μιλάμε για τη σωτηρία του έθνους, είτε για την απελευθέρωση της τάξης είτε για τη διατήρηση ενός είδους όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα οι παράπλευρες απώλειες έπονται.
Η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει φορέσει τις παρωπίδες της επιστημονικής αυθεντίας και προχωράει ολόισια προς το γκρεμό κινδυνεύοντας να πάρει μαζί της ένα μεγάλο μέρος της ζωής πάνω στο πλανήτη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η διάδοση κάθε γεγονότος που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και σκέψεις για τον τρόπο που φέρονται στα ζώα οι εξουσιαστές για μένα είναι αρκετά σημαντική.

Πάντως στην τηλεόραση σχεδόν όλα τα κανάλια μίλησαν για ΑΡΡΩΣΤΟ ζωο με ανίατη ασθένεια που ο ζωολ. κηπος δεν ειχε άλλη επιλογή.

οι διαμαρτυρόμενοι ήταν όντως λίγοι για τέτοιο γεγονός.......

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 05:08:05 μμ »
Παράθεση
κανείς δεν τους το επέβαλε

Χάνει η διατύπωση.

Είχα ξεκινήσει να γράφω κάτι με σκοπό να γίνει και κατανοητό(θα το κοιτούσα πριν το στείλω για να μην το αλλάζω και Χ φορές αφότου το στείλω).Δεν έχω διάθεση τώρα.Μπορεί κάποια άλλη στιγμή.

Χρειάζομαι να διαβάσω απο άλλα άτομα πως γνωρίζουν/βλέπουν τη συμβολή τους στις"αυτοκτονίες".
Το κανείς δεν τους το επέβαλε δε μου κάθεται καθόλου καλά.
Αν δε βλέπουμε τι κάνουμε η αλλαγή δε θα έχει συνειδητά κίνητρα.

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 06:08:51 μμ »
Μπορεί να έχουμε άλλη άποψη για τις αυτοκτονίες (η άποψη μου αλλάζει ανα περίπτωση), αν και προσωπικά δεν βρίσκω κάποια σχέση στην εν λόγω δολοφονία για λόγους χώρου με αυτοκτονία ενός ατόμου.

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 08:13:22 μμ »
Καλά, ίσως φανώ κάπως περίεργος και θα θέλατε να μου ρίξετε σφαλιάρες, αλλά τελικά τι μας παραξενεύει στην υπόθεση αυτή και αντιδρούμε τόσο; Το ότι έγινε σε μια "πολιτισμένη" ευρωπαϊκή χώρα; Η δημοσιότητα; Η αυταρχικότητα-ηλιθιότητα της απόφασης; Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσει; Η αδιαφορία του κοινού;
(ο τονισμός δικός μου)
Χωρίς εισαγωγικά και πλήρως κυριολεκτικά εννοώ τον πολιτισμό πάντως (σε περίπτωση που το αναφέρεις ως απάντηση στην αντίδρασή μου). Η αρχική σκέψη μου είναι ακριβώς ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ενδεικτικό γεγονός που να συσχετίζει την έννοια του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού. Αυτός είναι ο ρόλος του, να αναπτύσσεται σε βάρος της φύσης, να αποστειρώνει και να δημιουργεί προγραμματισμένες μηχανές (ανθρώπους) που θα λειτουργούν βασισμένες στις υποταγές του.
Αλλά και πάλι, είναι μια εκτέλεση και δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί ως ξεχωριστή περίπτωση ΕΔΩ. Αν έπρεπε να αναπαράγουμε στο forum όλες τις ανθρώπινες και μη απώλειες, θα έπαυε να ήταν vegan.
Εν τέλει, όσοι διατηρούν τη συνείδησή τους σε αξιοπρεπή επίπεδα (βίγκαν ή μη) είμαι σίγουρη ότι ασχολούνται εξίσου με τις υπόλοιπες περιπτώσεις που αναφέρεις.

Αποσυνδεδεμένος Viky

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 09:30:17 μμ »
Το βασικό θέμα με την καμηλοπάρδαλη -πέρα από το θάνατο ενός μη ανθρώπινου ζώου- είναι και το γεγονός ότι προσπάθησαν να τον εξωραΐσουν, παρουσιάζοντάς τον στο κοινό σαν παιδαγωγικό εργαλείο προσκαλώντας μαθητές και άλλους να τον παρακολουθήσουν. Το ότι πήγαν να βαφτίσουν παιδαγωγική και σύννομη μια εντελώς ανήθικη πράξη είναι ένα μεγάλο θέμα που σε εμένα τουλάχιστον που εμπλέκομαι άμεσα με την παιδαγωγική διαδικασία προκαλεί απέχθεια. Και δε μιλάω για τον τραυματισμό των παιδικών ψυχών αλλά για μια προσπάθεια εξοικείωσής τους με την βία και τη δολοφονία παρουσιάζοντάς την φυσιολογική, αναπόφευκτη και θεμιτή. Σήμερα λοιπόν είναι η καμηλοπάρδαλη για εκπαιδευτικό σκοπό, αύριο οι ταυρομαχίες για ψυχαγωγικό σκοπό, οι αγελάδες για διατροφικό σκοπό, τα πειραματόζωα για επιστημονικό σκοπό και στη διεστραμμένη λογική ορισμένων το πράγμα μπορεί να πάει και πολύ μακρύτερα. Έχουμε άλλωστε πολλά παραδείγματα στο παρελθόν.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 11:08:08 μμ »
παιδιά μην τρελαινόμαστε, στο χωριό ως παιδί είχα δει να σφάζουν κότες, κατσίκες και γουρούνια...
τα παιδιά στη Δανία ενδεχομένως να μην είχαν δει ποτέ σφαγή ζώου, ήταν μια ευκαιρία να το δουν και αυτό

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 13, 2014, 11:38:53 μμ »
αυτό ειναι το προβλημα ότι θα το δουν και καποιος θα τους πει οτι ειναι και αναγκαιο,

παλια ειχα παει σε μια διαμαρτυρια για τα πειράματα που οι κοπέλες που την οργάνωνανειχαν τυπώσει κατι φρικιαστηκα σαντουιτσ , αυτα που τα φορας και περιφέρεσαι, εγω το φόραγα και δεν αντεχα καν να το κοιτάξω και μια κυρία με έδειχνε στο τρομαγμένο παιδί της και του έλεγε ''κοίτα τι κάνουν στα ζώα!, είναι όμως αναγκαίο για να είμαστε εμεις καλα, έτσι πρέπει να γίνεται...''
και σε αυτά τα παιδια που κοιτούν την καμηλοπάρδαλη κάποιος θα πει ότι ειναι αναγκαία και η σφαγη των ζωων και η λεηλασία της φύσης.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Viky

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 14, 2014, 04:18:31 μμ »
Μα άλλωστε είπα ότι το πρόβλημα δεν είναι ο τραυματισμός της παιδικής ψυχής αλλά η νομιμοποίηση και εξοικείωση ήδη από την παιδική ηλικία του φόνου ως κάτι το αναγκαίο. Αν εμείς δεν είχαμε μεγαλώσει με εικόνες κοτών που για το "καλό" μας σφάζονταν (και είχαμε πειστεί για πολλά χρόνια ότι έτσι είναι) ενδεχομένως να μην είχαμε περάσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας όντας κανίβαλοι (όπως συνεχίζουν να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι). Πιθανότατα να είχαμε πολύ νωρίτερα αντιδράσει στην κακομεταχείριση των ζώων. Και στην προκειμένη περίπτωση ούτε αυτό είναι το θέμα.

Τι παρουσιάζουν ως εκπαιδευτικού χαρακτήρα θέαμα είναι το πρόβλημα και ποιος ο εκπαιδευτικός του σκοπός. Δεν υπάρχει κανένας. Ίσως πουν ότι τα παιδιά θα μάθουν πχ το πεπτικό σύστημα των φυτοφάγων. Τόσο μικρά παιδιά όμως δεν έχουν ούτε το γνωστικό υπόβαθρο να αφομοιώσουν τέτοια γνώση ούτε να επεξεργαστούν το βάναυσο θέαμα του ξεκοιλιάσματος ενός ζώου αλλά ούτε η γνώση αυτή θα τους χρησιμεύσει στην απόκτηση δεξιοτήτων κριτικής σκέψης (και όλα αυτά που γράφουν τα αναλυτικά προγράμματα). Και  χ#$%@%ε ο ζωολογικός κήπος κιόλας να μάθουν τα παιδιά. Απλώς σαν καλοί καπιταλιστές τα εκμεταλλεύονται  για να ξεπλύνουν τις βρωμιές τους που εδώ δε συνάδουν με την "προστασία τω άγριων ζώων" που ισχυρίζονται ότι παρέχουν.

Αν το δούμε σαν ένα θάνατο δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τους χιλιάδες άλλους που διαπράττονται καθημερινά. Αν όμως δούμε τον ηθικό του αντίκτυπο κατά τη γνώμη μου είναι κατά τι μεγαλύτερος γιατί έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα και στέλνει λάθος μηνύματα. Στην κοινή συνείδηση αυτοί είναι οι καλοί προστάτες της άγριας φύσης που όπως δυστυχώς γίνεται και εκεί κάποια ζώα πεθαίνουν. Έτσι λένε αυτοί έτσι λένε τα κανάλια έ έτσι θα είναι. Και συνεχίζουμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και να αναπαράγουμε το ίδιο μοντέλο δράσης (ως σύνολα).
Στο δικό μου μυαλό το μόνο που  χωρίζει πολλούς από το να φέρονται τι ιδιο βάναυσα σε ανθρώπους που όπως το καμηλοπαραδαλάκι μπορεί να εμφανίζουν μια φυσική αδυναμία (πχ να είναι νοητικά καθυστερημένοι) και άρα να επιβαρύνουν "άσκοπα" τον όποιον προϋπολογισμό είναι το ότι θέλουν να είναι politically correct ή απλώς νομοταγείς. Η βία απέναντι στα ζώα και απέναντι στον άνθρωπο δεν είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 15, 2014, 11:39:17 πμ »
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1516148

Αυτό σαν αντιπαράδειγμα για τις μη βιαζόμενες αυτοκτονίες ανθρώπων.

Για κάθε ζωή που χάνεται συμβάλλουμε όσο συντηρούμε τον τρόπο ζωής που κάνουμε.

Μέσα στον τρόπο ζωής είναι και η τροφή,η σκέψη,ο έρωτας.

Υπάρχουν σημεία ταμπού που δεν αμφισβητούνται συχνά γύρω μου,διότι οδηγούν σε"ικανοποιητικό"αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει ορατή εναλλακτική.
Αυτό θεωρώ και στην τροφή βίωσα.

Εγώ χρειάζομαι να πράξω και να διακρίνω αλλαγή μέσα μου και γύρω μου.

Συνειδητά,όχι με λίμνες αίματος όπως συμβαίνει και λόγω επανάληψης(?) συναντώ το αδιέξοδο ρητό"πάντα έτσι γινόταν και θα γίνεται".

Το πώς θα συμβάλλω,αν συμβάλλω σε"αυτό"που συνειδητά θέλω,μου ναι άγνωστο.

Αυτό επιθυμώ τώρα.

Η σύγκρουση,αν και συμβαίνει και έχει αιτίες για την εμφάνιση και επανεμφάνισή της,θεώρηση που με κάνει να απέχω απο καταδίκες γενικότερα,μου είναι δυσάρεστη και ούτε κατά διάνοια ιδανικός δρόμος για αλλαγή,ασχέτως του αν ασκώ και μου ασκείται βία.

Η σύγκρουση είναι ένας τρόπος(αυταρχικός,όπως αυταρχικά επιβλήθηκε η απειλητική και δυσάρεστη κατάσταση)να υπάρξει πιθανότητα αλλαγής σε μία κατάσταση,δεν είναι μονόδρομος.

Το ζήτημα είναι πως χωρίς να γνωρίσεις τις αιτίες της ζήτησης ή της αναπαραγωγής μιας πράξης,
ακόμη και αν αλλάξει πρόσκαιρα η κατάσταση,ο φαύλος κύκλος που συντηρεί η άγνοια των αιτιών της εμφάνισής της,θα ξαναγυρίσει στο σημείο επανεμφάνισης των δυσάρεστων που προκαλούνται έμμεσα ή άμεσα,με άλλη μορφή ίσως.

Δε θέλω να αναπαράγω και να γνωρίζω μέσα απο πόνο και θάνατο.Ακόμη και αν"υπάρχει αναπόφευκτα στη φύση",θέλω να μη συμβάλλω στην αναπαραγωγή τους και μέσα στις σχέσεις μου με τον κόσμο.

Αν μείνω στο τι θέλω,χωρίς να βλέπω τι κάνω,είναι ένα βήμα στο οποίο δε θέλω να κοκαλώσω.
Ο περίγυρος παίζει μεγάλο ρόλο στην ειλικρίνια και τη συνείδηση του ατόμου.Αν βρείς ένα άτομο να κρύβεται,κοίτα μέσα σε άλλα και τον περίγυρο και τα πρότερα βιώματά του.

Το να μην κάνω συνδέσεις"τραβηγμένες απο τα μαλλιά"δεν ακυρώνει το αποτέλεσμα που βλέπω και τη συμβολή μου σε αυτό.

Δε νιώθω τύψεις,έχουν αποδομηθεί πλήρως μέσα μου,δε βρίσκω ενοχή πουθενά.
Αυτό δε σημαίνει πως μου αρέσει αυτο που ζώ και βλέπω."Ξερνάω"αυτά που αντικρύζω.

Δεν έχω δεχθεί πιο εύστοχη εξήγηση για το ξέρασμα πέρα απο αυτή που έχω κατα νού αυτή τη στιγμή.
Αν μου δωθεί κάπως,απο εξωτερικό η εσωτερικό παράγοντα το ξανασυζητάω.

Καλό-κακό-δίκαιο-άδικο-σωστό-λάθος δε με αφορούν σαν πραγματικότητες αλλά σαν μακιγιάζ μη συνειδητών αντιδράσεων,αν χρειάζεται να μπούμε σε τέτοια συζήτηση μπαίνω.
Προτιμώ επί προσωπικού,η απόσταση φιλτράρει πληροφορίες που μπορούν να νοηματοδοτήσουν αλλιώς όποια φράση και περιμένει η φθορά.

Θεωρώ πως ακόμη υπάρχει τάση να βλέπουμε σαν βιώσιμο το συνολικό και ατομικό μοντέλο ζωής μας,σα σύνολα και μονάδες.Η συντήρηση αξιακών συστημάτων σχετίζεται.

Αισθάνομαι συγκίνηση(με κάπως γλυκόπικρη έννοια)βλέποντας το"καρκίνωμα"(?)του πολιτισμού να εμφανίζει σημάδια σήψης.

Έχω ένα ημιτελές κείμενο με ερέθισμα το βιασμένο θάνατο της καμηλοπάρδαλης.
Μου είναι σημαντικό,για να το δώσω χωρίς να μπώ στη διαδικασία να αυξήσω τις πιθανότητες του να γίνω κατανοητός,συνήθως στέλνω χωρίς αρχικές διορθώσεις(και μετά μπαλώνω).Παίζει να μην το στείλω αν δε το φτιάξω.

Αποσυνδεδεμένος xenitop

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
.....δεν τους έφθανε η αγριότητα με τον Μάριους
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 25, 2014, 06:36:20 μμ »

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης «ξαναχτυπούν» καθώς μετά την απίστευτης αγριότητας εκτέλεση του Μάριους, μιας αρσενικής καμηλοπάρδαλης ηλικίας μόλις 18 μηνών, και τον διαμελισμό του ζώου μπροστά στα μάτια των επισκεπτών (μεταξύ των οποίων και παιδιά), τώρα ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τέσσερα λιοντάρια - ανάμεσά τους δύο λιονταράκια μόλις 10 μηνών.

«Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρα και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου, υποστηρίζοντας ότι τα λιονταράκια θα σκοτώνονταν έτσι κι αλλιώς από το νέο αρσενικό μόλις του δινόταν η ευκαιρία.
Τα λιοντάρια θανατώθηκαν την Δευτέρα καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο νέο σπίτι για αυτά, εξήγησε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου. Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού.
Σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι του κήπου θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.

Τον περασμένο μήνα ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Μπενγκ Χολστ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να θανατωθεί μία καμηλοπάρδαλη, ηλικίας 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σοκ σε χιλιάδες φιλόζωους σε όλον τον κόσμο, ωστόσο ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σκοτώσει τον Μάριους πριν ενηλικιωθεί γιατί, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ενδογαμία μεταξύ καμηλοπαρδάλεων.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/148453#ixzz2wzd8MgXI

• Addicted
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 25, 2014, 08:52:28 μμ »
Κανονικά έπρεπε να τα κάνουν πατάκια για την είσοδο του ζωολογικού, μην πάνε και τσάμπα...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact