χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: "Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο  (Αναγνώστηκε 2369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 187
"Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
« στις: Ιανουάριος 12, 2014, 06:11:00 πμ »
http://www.onalert.gr/stories/efialths-h-katastrofh-xhmikwn-ths-syrias-anoixta-twn-xaniwn


Ούφ...πήγα να το δώσω καυστικά αλλά δε μου βγήκε,χρειάζεται να εξηγήσω πολλά για να μη φανώ $#^$#^#.

Με κάπως πιο ευθύ τρόπο.

Το πιο ωφέλιμο όπως το βλέπω θα ήταν η απομυθοποίηση του ειδικού και η μη ζήτηση επαγγελματιών ώστε να έχουμε εξ'αρχής χημικούρα για εξουδετέρωση.Η σαβούρα που συνοδεύει την όποια μέθοδο εξουδετέρωσης,υπάρχει,κινείται με πετρέλαιο,κατασκευάζεται απο εργοστάσια.

Η μέθοδος της υδρόλυσης
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7 δείχνει σαν καταγεγραμμένο παράγωγο"θερμότητα".
Η άμεση γρήγορη και έντονη αλλαγή στη θερμοκρασία απο μόνη της υποθέτω μπορεί να γίνει άμεσα καταστρεπτική για το"τοπικό περιβάλλον"ακόμη και αν δεν είναι"μόνιμη".

Προσθ:Αυτό που βλέπω wiki έχει περιορισμένα παραδείγματα.Αν έχει παρατηρηθεί κάτι σε σχέση με την εφαρμογή της μεθόδου σε"ιδανικές"συνθήκες αλλά με μη ιδανικά αποτελέσματα,ας προστεθεί.

Το λίνκ που έχω είναι απο wiki δεν ξέρω τι μπορεί να μου δείξει.

Επίσης η υδρόλυση,
αν υποθέσω οτι θα γίνει μέσα σε χώρους που δε θα διαρρεύσει τίποτε,θα απορροφηθεί η όποια θερμότητα προκύψει"με μηδενικό περιβαλλοντικό κόστος"(και μόνο η μεταφορά και η εγκατάσταση αρκεί για να δείξει το ψεύδος του μηδενικού οικολογικού αποτυπώματος και την κατάντια της"εργασίας")τα στοιχεία που θα προκύψουν θα τα φυτέψουν μόριο μόριο εκεί που η φυσική τους συγκέντρωση παρατηρείται?

Προσθ(τελική ορκίζομαι):Βγάζοντας έξω το να ισχύει το σενάριο"άγνωστων προς υδρόλυση ενώσεων"και των βιομηχανικών παραγώγων για να δωθούν  τα αντικείμενα που συμβάλουν στη μέθοδο της υδρόλυσης,τα προϊόντα θα προκύψουν απο πλήρη υδρόλυση(παράδειγμα που βρήκα στο λινκ Για παράδειγμα το υδροξείδιο του νατρίου (NaOH), που αποτελεί ισχυρή βάση υδρολύεται πλήρως σύμφωνα με την αντίδραση: Na+ + HO- + H-OH → Na+ + HO-H + OH-) και θα είναι"κατάλληλα"(όσο"μπορεί να είναι"μαζική ξαφνική αλλαγή στη φυσική συγκέντρωση ενώς τόπου)για επαναφορά σε σημεία του πλανήτη όπου υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία με διαμοιρασμό?









Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 187
Απ: "Καταστροφη Χημικών"
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 12, 2014, 07:38:12 πμ »
Για απάντηση δεν ορκίστηκα.

Το"ιδανικό"σενάριο για τη χρήση της μεθόδου,εμπεριέχει εξαρτήματα,μηχανήματα,βιομηχανία για την παραγωγή τους,καύσιμα για τη μεταφορά τους απο ότι"βλέπω"ώς τώρα.

Το άμεσο ζήτημα για μένα είναι πως αν δεν ισχύσει το ιδανικό σενάριο για να συνεχίσει να καταστρέφεται το περιβάλλον(να γίνεται τοξικό για εμάς και άλλους ζώντες οργανισμούς σε πιο ακριβή έκφραση)με τους ρυθμούς που γίνεται ήδη απο το σκουπιδαριό που παράγεται για τη χρήση της μεθόδου,και παίξει το σενάριο άγνωστων ενώσεων και διαρροών ή παραγώγων απο μη πλήρη υδρόλυση..εχμμμ θα είναι πιο έντονα τα τοξικά αποτελέσματα.

Τα άτομα που ασχολούνται με τη χημική βιομηχανία,στηρίζονται,ή καλύτερα διατηρούν το ρόλο τους μέσω της καταναλωτικής κοινωνίας.
Εδώ πρόκειται για πολεμική βιομηχανία και ακόμη και αν δε στηρίζονται άμεσα στα λόγια τα προϊόντα που θα πάνε προς υδρόλυση,στηρίζονται έμμεσα αλλά εξίσου σταθερά"με το"αναγκαίο κακό,δε γίνεται αλλιώς έτσι είναι ο κόσμος".

Απρόσωπες σχέσεις-Καταναλωτικοί δεσμοί-Πιστοποίηση-αναγκαιότητα-χημεία-σκουπίδια προς υδρόλυση και σκουπίδια για την πραγματοποίησή της.

Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 187
Απ: "Καταστροφη Χημικών"
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 02:21:51 μμ »



http://www.agonaskritis.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1/



Τα χημικά της Συρίας, η υπερβολή και η ανεύθυνη κινδυνολογία
Από Γιάννης Αγγελάκης την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 στις 23:02 μμ |
0   

Κινδυνολογίες και ανευθυνότητα, ανακρίβειες που σκοπό έχουν να εντυπωσιάσουν στο θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.

Αρχικά, τα χημικά θα τα έριχναν δυτικά των Χανίων. Το δυτικά των Χανίων μετατράπηκε σε δυτικά της Κρήτης και της  Ελλάδας αφού η απόσταση είναι μεγάλη, πλέον των 500 χιλιομέτρων. Μετά αποδείχτηκε πως κακώς μεταφέρθηκε ότι τα απόβλητα θα ριχθούν στη Μεσόγειο αφού καμία τέτοια αναφορά δεν υπήρχε σε κανένα ρεπορτάζ διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Η παρανόηση φούσκωσε, μεταφέρθηκε και από άλλα μέσα ενημέρωσης που επέλεξαν να αναπαράγουν τα εντυπωσιακά στοιχεία του ρεπορτάζ και το εντυπωσιακό αν και ανακριβές έγινε αληθινό. Κι ύστερα, άρχισε η συλλογή υπογραφών ενάντια στη ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Κυκλοφόρησαν αφίσες που προειδοποιούν ότι «το τέλος είναι κοντά». Για την Κρήτη.

Και όταν εξακριβώθηκε ότι τα επικίνδυνα απόβλητα που θα προκύψουν δε θα γίνει η απόρριψή τους στη θάλασσα αλλά θα οδηγηθούν για την τελική καταστροφή τους σε Γερμανία και Αγγλία, δεν παραδέχτηκαν το λάθος τους. Τώρα, συνεχίζουν να κινδυνολογούν ρίχνοντας πλέον όλο το βάρος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Για μία διαδικασία δηλαδή που πράγματι ενέχει κινδύνους σε ένα ζήτημα όμως που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία.

Θα πούμε λοιπόν σε όλους αυτούς που έχουν περίσσευμα ευαισθησίας να κοιτάξουν δίπλα τους, εκεί, λίγα χιλιόμετρα δίπλα από την πόλη των Χανίων, κάπου στη Σούδα. Όπου πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια συχνά πυκνά επισκέπτονται τη νατοϊκή στρατιωτική βάση. Εκεί που πράττουν ανεξέλεγκτα.

Και τότε, ας κάνουν οι αρχές διαβήματα, για το πού πάνε τα απόβλητά τους και πού αποθηκεύονται τα όπλα τους. Ας το κάνουν για να διαφυλάξουν τα πολλά προστατευόμενά είδη που επισκέπτονται ή ζουν στον κόλπο της Σούδας και στις εκβολές του ποταμού Μορώνη, μεταξύ άλλων τις χελώνες caretta – caretta και τις φώκιες  monachus – monachus.

Εδώ, πραγματικά δίπλα μας. Στην Κρήτη, στα Χανιά οι  «βάσεις του θανάτου», είναι μια ξεπερασμένη έκφραση εδώ και χρόνια. Στη Σούδα, και στο Ακρωτήρι.

Εκεί που εξαιτίας του σχεδόν αποικιοκρατικού καθεστώτος που υπάρχει, το κράτος φρόντισε ως ύστατο μέτρο προστασίας να είναι σε ισχύ ένας «βλακώδης παλαιότερος νόμος» – έτσι τον περιέγραψε γνωστός αρθρογράφος – σχολιαστής των Χανίων – που απαγορεύει την πώληση σε μη Έλληνες πολίτες οικοπέδων στην περιοχή.

Τώρα με την κρίση, κάποιοι από τη Βάση της Σούδας θα επιθυμούσαν την κατάργησή του. Όμως, δε θα το ζητήσουν επειδή είναι προς το συμφέρον τους. Θα πουν ότι επιθυμούν να προσφέρουν πίσω στην τοπική κοινωνία αγοράζοντας οικόπεδα στους καιρούς κρίσης που βιώνουμε. Επειδή, εν τέλει, αυτό απαιτούν και οι πολίτες της περιοχής. Για να τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Δε θα το πουν αυτοί. Θα βρεθούν άλλοι να το πουν γι’ αυτούς. Κάπως έτσι.

Στη βάση της Σούδας ας κοιτάξουμε. Άλλωστε, παλιότερα είχε διακινηθεί πληροφορία για διακίνηση και εναπόθεση τοξικών αποβλήτων δίχως ουδείς βουλευτής να ενδιαφερθεί ώστε να υπάρξει σχετική ενημέρωση, κάποιος έλεγχος από έστω μια ουδέτερη αρχή.

Στα πολλά αιτήματα για μια κάποιας μορφής διαδικασία που θα εξετάζει τις πιθανότητες μίας μόλυνσης, κάθε φορά γνωστοποιείται ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ουδέτερων επιστημόνων και η δειγματοληψία εντός των ορίων των νατοϊκών εγκαταστάσεων.

Και αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

Ίσως, θα πρέπει σύντομα να βγούμε με ένα πρωτοσέλιδο τίτλο που θα γράφει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα: «ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ από τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια και αεροπλανοφόρα στη Βάση της Σούδας».

Αλλά τότε, θα μας κατηγορούσαν ότι είμαστε κινδυνολόγοι και λαϊκιστές. Ότι δημιουργούμε πανικό δίχως πραγματικό λόγο. Κανείς δε θα μας άκουγε. Και ουδείς θα ενδιαφερόταν.

Οι αρχές του νομού θα εξηγούσαν: «εμείς δεν είμαστε υπουργοί εξωτερικών» και οι φορείς του τουρισμού θα συνετίζαν: «κινδυνολογείται δίχως λόγο κι έρχεται η τουριστική περίοδος», οι βουλευτές θα ήταν ρεαλιστές: «η στρατιωτική παρουσία στηρίζει την τοπική οικονομία και εν καιρώ κρίσης είναι πέρα ως πέρα αναγκαία». Και όλοι θα συναινούσαν: «δε μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, υπερβάλλετε δίχως ουσία».

Εν τέλει, ο κόσμος δε θα έπρεπε να ανησυχεί.

Και ως εκ τούτου, κάθε υπενθύμιση των γεγονότων συνιστά αισχρό λαϊκισμό και αβάσιμη κινδυνολογία.

-          «Κι άλλωστε έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι οι αρχές των βάσεων, σέβονται τους νόμους του κράτους, τηρούν τους κανονισμούς και παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας», θα έλεγαν με ηρεμία.

Κι εν τω μεταξύ, εμείς θα ανησυχούμε έντονα. Για τα χημικά όπλα της Συρίας που τα απόβλητά τους θα καταστραφούν στη Γερμανία και στην Αγγλία. Θα ανησυχούμε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να παραχθούν αυτά τα απόβλητα και την πιθανότητα μόλυνσης των ακτών της Κρήτης. Οι βουλευτές και οι αρχές του νομού, θα ανησυχούν έντονα.

Και όλοι μαζί θα ζητούμε την πιστή εφαρμογή όλων των μετρών προστασίας.

Τέτοιο το μέγεθος της υποκρισίας.

Στη φωτό η πιο καλτ αφίσα της χρονιάς, προϊόν ενός εν πολλοίς μιντιακού πανικού για ένα πραγματικό και σημαντικό ζήτημα.

Κι είναι κρίμα.

Γιάννης Αγγελάκης

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: "Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 27, 2014, 09:20:40 μμ »
Ημέρα δράσης στα Σφακιά για τα χημικά της Συρίας
http://www.thepressproject.gr/article/60758

Πλωτή αλυσίδα για τα χημικά της Συρίας
Μακριά από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ χιλιάδες κάτοικοι Κυθήρων και Κρήτης αλλά και εκατοντάδες ακτιβιστές απ” όλη τη χώρα σχηματίζουν σήμερα ένα κομβόι με αλιευτικά, που θα ξεκινήσει από τη Χώρα Σφακίων, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή παρεμπόδισης της διέλευσης του πλοίου που μεταφέρει τα τοξικά υλικά
http://left.gr/news/ploti-alysida-gia-ta-himika-tis-syrias
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Viky

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 487
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: "Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 28, 2014, 06:25:45 πμ »
 thumbsup

Αποσυνδεδεμένος antwnia

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 411
Απ: "Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 28, 2014, 10:54:37 μμ »
Σχετικό -πολύ δυνατό- βίντεο είχαν ανεβάσει και οι alogomyges πριν λίγο καιρό.
Chemical Weapons

Αποσυνδεδεμένος fytouklas

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 222
  • Φύλο: Άντρας
Απ: "Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 28, 2014, 06:13:19 μμ »
(από indy)

Απαγόρευση αλιείας στα διεθνή ύδατα: μία περίεργη σύμπτωση!

από Πρωτοβουλία Λακωνίας ενάντια στα χημικά της Συρίας Μάιος 28, 2014, 5:41 μμ.,

Σήμερα το πρωί 10π.μ. σε συνέντευξή μας στην ΕΡΑ Καλαμάτας ενημερώσαμε σχετικά με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1307Β, 22-5-2014) η οποία απαγορεύει την αλιεία με μηχανότρατα στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο-Ιόνιο-Λιβυκό μόλις μία ημέρα πριν από τη λήξη της αλιείας του εργαλείου στα εθνικά ύδατα.

Σαν αποτέλεσμα πολλές μηχανότρατες οι οποίες ταξίδευαν προς τα διεθνή ύδατα στοχεύοντας κυρίως στη γαρίδα, ειδοποιήθηκαν εν πλω από τα Λιμεναρχεία να μην συνεχίσουν.

Όπως πληροφορούμαστε εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει η φόρτωση των 700 τόνων χημικών στη Συρία ενώ η όλη επιχείρηση θα διαρκέσει περίπου 60 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/4). Μια περίεργη ...σύμπτωση λοιπόν, η απαγόρευση της αλιείας στα διεθνή ύδατα στο χρονικό διάστημα που θα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση της εν πλω "εξουδετέρωσης" των χημικών της Συρίας.

Μία πρόσθετη λεπτομέρεια της Υπουργικής Απόφασης του κ. Τσαυτάρη: "Οι περιοχές και οι χρονικές περίοδοι απαγόρευσης θα επανεξεταστούν, εφόσον συντρέχουν λόγοι, μετά το 2015".

Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν ανάλογη νομοθετική ρύθμιση έχει γίνει στη γειτονική Ιταλία.

 Πηγή:https://www.facebook.com/groups/136937169420/

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1176
  • Φύλο: Άντρας
  • διάφανες αυλαίες
Απ: "Καταστροφή" των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 01, 2014, 05:28:20 μμ »
όχι, δεν υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην απαγόρευση που γίνεται κάθε χρόνο με τα χημικά της συρίας

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=179028&cid=312

όχι προφανώς πως συμφωνώ με την προτεινόμενη υδρόλυση των χημικών και εναπόθεσή τους στη μεσόγειο..

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής