Έψαχνα να βρω ελαφριές συνταγές για βραδυνό και έπεσα σε μια μυστήρια συνταγή, που χρησιμοπούσε κουνουπίδι αντί για ρύζι. Στην ουσία βάζεις το κουνουπίδι στο μούλτι το τρίβεις λίγο μέχρι να γίνει σαν ρύζι σε μέγεθος και μετά το μαγειρεύεις μαζί με λαχανικά, ή και ωμό σαν ρυζοσαλάτα. Το δοκίμασα και είναι ανέλπιδα νόστιμο.
Υλικά για 4 περίπου μερίδες:- 1 κουνουπίδι
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λάδι για σωτάρισμα
- μπαχαρικά (ταιριάζει πολύ η πάπρικα αλλά και το κύμινο)
- λεμόνι στο σερβίρισμα
Εκτέλεση:Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και φτιάχνουμε το κουνουπιδόρυζο στο μούλτι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κουνουπίδι. Σερβίρουμε με λεμόνι. Τα λαχανικά αλλάζουν ανάλογα τις προτιμήσεις. Εκτός από το κουνουπίδι...