Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ πολύ συχνά τον παρακάτω συνδυασμό:
Ι. Ζεσταίνω περίπου 600ml στον βραστήρα
Σε μία γαβάθα βάζω:
1. 10-12 κ.σ. βρώμη
2. 3-4 κ.σ. σταφίδες (άλλες φορές χρησιμοποιώ κράνμπεριες ή δαμάσκηνα και προφανώς ο καθένας μπορείς να βάλει τα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής του)
3. 1 κ.σ. χαρουπόσκονη
4. 1 κ.σ. μελάσα (επειδή η μελάσα έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, προφανώς ο καθένας μπορεί να αντικαταστήσει τις δικές του "γλυκαντικές" επιλογες π.χ. σιρόπι αγάυης, στέβια κτλ)
5. 1-2 κ.σ. ταχίνι
ΙΙ. Ανακατεύω αρκετά για να αναμιχθούν τα υλικά.
Είναι αρκετα χορταστικό και με "κρατάει" πολύ καλά μέχρι το μεσημεριανό