χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Τέλος στις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα - Εργαστηριακή μεμβράνη αντικαθιστά τα πει  (Αναγνώστηκε 1063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Άστεγος Διαβάτης

  • Επισκέπτης
Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη έκαναν Ιάπωνες επιστήμονες, οι οποίοι δημιούργησαν μία μεμβράνη που υπόσχεται να καταργήσει τα εργαστηριακά πειράματα και τις δοκιμές καλλυντικών στα ζώα.

Τα πειράματα με καλλυντικά σε ζώα έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη, ωστόσο στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία συνεχίζονται και έτσι οι Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αγροβιολογικών Επιστημών στην Ιαπωνία, με επικεφαλής τον Δρ. Τοσιάκι Κακεζάβα αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές, δίνοντας μία εναλλακτική λύση.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μία εξαιρετικά λεπτή μεμβράνη κολλαγόνου και τοποθετώντας τη σε ένα ειδικό δοχείο κατάφεραν να καλλιεργήσουν ανθρώπινα κύτταρα κερατοειδούς τα οποία αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικά στην ανίχνευση τοξικών ουσιών όσο το μάτι ενός ζώου.

Στις δοκιμές τα κύτταρα κερατοειδούς εκτέθηκαν σε 30 διαφορετικά χημικά και τα αποτελέσματα ήταν ίδια με τα πειράματα σε ζώα. Συγκεκριμένα σε ποσοστό 90%, ο αριθμός των κυττάρων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ταίριαζε με τα αποτελέσματα προηγούμενων δοκιμών σε πειραματόζωα, ενώ σε ποσοστό 10%, η μεμβράνη ήταν ακόμα πιο ακριβής και αξιόπιστη από τις δοκιμές σε πειραματόζωα.

Πέρα από το θέμα της κακοποίησης, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα πειράματα στα ζώα δεν είναι βιώσιμα μακροπρόθεσμα λόγω των φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Οι Ιάπωνες ερευνητές ευελπιστούν ότι μια μέρα η τεχνική τους θα χρησιμοποιείται για την προσομοίωση κυττάρων από κάθε σημείο του σώματος, με στόχο την ολική κατάργηση των πειραμάτων στα ζώα.

iefimerida.gr

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact