χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Το σύνδρομο της ΡΕΤΑ  (Αναγνώστηκε 1937 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Το σύνδρομο της ΡΕΤΑ
« στις: Ιούνιος 12, 2013, 02:32:39 μμ »
Το σύνδρομο της ΡΕΤΑ: για τον μετά-φεμινιστικό ακτιβισμό, το φύλο και τον βεγκανισμό

Οι FEMEN έχουν προβληθεί πολύ διεθνώς, όμως από πολλές φεμινίστριες εκφράζεται ένας προβληματισμός για τις πρακτικές που υιοθετούν. Το παρακάτω κείμενο, ενώ εστιάζει στη δράση μιας άλλης οργάνωσης -της ΡΕΤΑ- που ασχολείται με την βαναυσότητα απέναντι στα ζώα, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, συνεισφέροντας εντέλει στον διάλογο για τον σύγχρονο φεμινισμό.

Συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
Απ: Το σύνδρομο της ΡΕΤΑ
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 15, 2013, 10:31:41 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον..

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 17, 2013, 10:00:57 πμ »
Για την πετα καλά τα λέει, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ. Για τις Φεμεν όμως δεν είμαι σίγουρη.. Άλλο πράγμα ο ακτιβισμός της Πάμελα Αντερσον με το μπικίνι από λάχανα, να μας λέει "γίνε βίγκαν γιατί είναι σέξυ", κι άλλο ο ακτιβισμός μιας γυμνόστηθης Φεμεν κατά της πατριαρχίας. Νομίζω ότι στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να μιλήσουμε για την φετιχοποίηση του γυναικείου σώματος ενώ στη δεύτερη για το αντίθετο.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 17, 2013, 03:57:38 μμ »
Για τις φέμεν έχω διχασμένη άποψη. Βρίσκω λογικό να διαμαρτύρεσαι γυμνός για την αυτοδιάθεση του σώματος σου. Βρίσκω άκυρο να διαμαρτύρεσαι γυμνός για τον φασισμό ή την οικονομική πολιτική γιατί τότε εμένα προσωπικά μου φαίνεται οτι χρησιμοποιούν το γυμνό απλά για να εντυπωσιάσουν. Δεν το έχω αναλύσει πολύ, κυρίως συμφωνώ για την πέτα, και για τον τρόπο που συνδέουν κάθε είδους διαχωρισμού.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact