χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο  (Αναγνώστηκε 4976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
Απ: Οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 06, 2013, 11:09:49 μμ »
Πέστα mazikeen  thumbsup

Αποσυνδεδεμένος Treloxorto

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ♪♫ Πάρε πασά μου τη χορτόπιτά μου... ♪♫
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 07, 2013, 09:59:39 πμ »
Όχι δεν τα είδα γιατί έτσι και αλλιώς ζώα δεν τρώω και έχω διαβάσει όσο αφορά τα Ω-3. Γενικά ο κόσμος ξέρει κάποιες διάσπαρτες πληροφορίες όπως οτι το κόκκινο κρέας=σίδηρος, τα ψάρια=Ω3 (τελευταία το έμαθαν αυτό), γάλα=ασβέστιο. Όλα αυτά ισχύουν. Αλλά ισχύει οτι μπορείς να είσαι βίγκαν και να βρεις τις αντίστοιχες φυτικές πηγές μακρο-μικροσυστατικών.

ΔΕΝ ισχύουν, κι αν θέλεις να έχεις ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ της διατροφικής επιλογής σου, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνεις τον κόπο και να ενημερωθείς. Δεν είναι και απαραίτητο βέβαια.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 07, 2013, 01:49:13 μμ »
Έχω κάνει μαθήματα διατροφής. Και σε γενικές γραμμές τα επιχειρήματα της διατροφικής επιλογής μου προτιμώ να τα στηρίζω πολιτικά.

Κατα τα άλλα που διαφωνείς? Σε χαλάει αν ανακαλύψεις οτι μπορείς να είναι κάποιος σαρκοφάγος και υγιής?

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 07, 2013, 04:29:49 μμ »
πάντως σε ότι αφορά το ζήτημα των επιχειρημάτω εγώ προσωπικά έγινα πρώτα χορτοφάγος και μετά βίγκαν για να μην τρωω τα ζώα, ακόμα και να ηξερα ότι θα πεθανω στα 30 λόγω της διατροφής μου δεν θα την άλλαζα για κανενα λόγο γιατι απλά δεν πιστεύω πως πρέπει να πεθανει καποιος αλλος για να ζήσω εγώ,

τα επιχειρήματα ότι πχ σιδηρο βρίσκουμε και στα φυτικά είδη και για το ασβεστιο και τα αμυγδαλα κλπ τα εχω μονο αμα καποιος με ρωτησει,

γενικα το τι τραβανε τα ζωα εξαιτιας αυτου του είδους που νομιζει οτι ειναι κυριαρχο στο πλανητη ειναι το θεμα,

σε λιγα χρονια πχ λογω της υπεραλλιευσης δεν θα μπορουμε να κολυμπησουμε στις θαλασσες λόγω της αυξησης του αριθμού των μεδουσών,
η καλλιεργεια μεταλαγμενων σολωμών εχει οδηγησει σε γενετική μετάλλαξη μιας σειρας απο ζώα που ζουν στη βόρεια θαλασσα και εχουν αναπαραχθεί με μεταλλαγμενους σολωμους που το εχουν σκάσει από τα εκτροφεία,
επιπλέον τα μεγάλα ψάρια οδηγουνται σταδιακά σε εξαφάνηση λόγω της αλιευσής τους και έτσι τα είδη των ψαριων γίνονται όλο και μικροτερα διαχρονικα,

αυτοι είναι κάποιο σημαντικοί λόγοι να μην τρωει κανεις ψάρι,

εμενα να πω την αληθεια μου τα ψαρια μια χαρα ενιωθα (οχι συναισθηματικα) όταν τα ετρωγα, δεν παθαινα και τιποτα,

επιπλεον βαρεα μεταλλα έχουν και ολα τα κηπευτικα προιοντα που τρωμα (ακομα και τα βιολογικα) λόγω των εκτεταμμενων εξορυξεων, της μόλυνση των εδαφών του φαινομένου της οξινης βροχης κοκ.

σε αυτό το συστημα που ζούμε δεν μπορεί να εξασφαλιστεί για ολο το πληθυσμο του πλανητη ανθρωπινο και ζωικο μια καλη ζωή και υγεία, όποτε οτι και αν κανουμε ειναι μερικότητες,

αν πχ μεθαυριο βγει μια ερευνα που θα λεει πως οποιος τρωει εγκεφαλους βρεφων θα ζησει 1000 χρονια και ειναι αδιαμφησβητητη τι θα καναμε;

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Viky

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 07, 2013, 08:52:52 μμ »
 thumbsup

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 11, 2013, 10:20:23 πμ »
Έχω κάνει μαθήματα διατροφής. Και σε γενικές γραμμές τα επιχειρήματα της διατροφικής επιλογής μου προτιμώ να τα στηρίζω πολιτικά.

Κατα τα άλλα που διαφωνείς? Σε χαλάει αν ανακαλύψεις οτι μπορείς να είναι κάποιος σαρκοφάγος και υγιής?

Κι εγώ έχω κάνει μαθήματα διαστημοπλοήγησης. Αυτό που με χαλάει είναι αυτή η σιχαμένη ξερο(κεφα)λιά, που αν ασχοληθεί κάποιος με ένα ζήτημα 5 λεπτά, θεωρεί τον εαυτό του ειδήμονα και αρνείται οτι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα να ανακαλύψει και να καταπιαστεί ξανά με αυτό.
"ΕΓΩ το ΞΕΡΩ, άρα ό,τι μου πεις ΑΡΝΟΥΜΑΙ και να το ακούσω ακόμη"
Αυτό με χαλάει, μόνο και μόνο επειδή αποτελεί αιώνια τροχοπέδη στην πορεία του κόσμου.

Με αγάπη, ο καθρέπτης σου.  heartshape

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 11, 2013, 11:27:21 πμ »
γενικά εδώ προσπαθούμε να μην ειρωνευόμαστε ο ένας τον άλλον nope,
εκτος απο εθνικιστικα-ρατσιστικα σχολια (εκει δεν υπαρχει ανοχη)

καποιοι ασχολούμαστε με τη χορτοφαγια για λογους υγειας καποιοι για τα ζωα καποιοι αλλοι γιατι ετσι πιστεουμε οτι θα σωσουμε το πλανητη, καποιοι απο μοδα κοκ

ανταλλασουμε αποψεις αλλα γενικα δεν απαιτουμε οι αλλοι να διαβαζουν όλα οσα λεμε ή να συμφωνουν,

επιπλεον καποιοι ασχολουνται πολυ περισσοτερα χρονια απο άλλους και το εχουν ψαξει παρα πολυ και μπορει να βαριουνται να διαβαζουν τα ιδια και τα ιδια,

και εγω αλλο ενθουσιασμο ειχα πριν 3 χρονια αλλο τωρα, πολλα πραγμα που μου φαινονται ιδια με αλλα μπορει να μην τα κοιταω λογω ελλειψης χρονου αλλα και ενδιαφεροντος,

στην αρχη ολοι θελουμε να εχουμε τα περισσοτερα επιχειρηματα για να στηριξουμε τη χορτοφαγια, λογικο ειναι....

εγω δεν το βλεπω σαν διατροφικη επιλογη
δεν θεωρω οτι καποιος μπορει να εχει την επιλογη να σκοτωσει ενα ζωο ή να το φυλακιζει για να παρει το γαλα του,
δεν ειναι επιλογη ειναι εξουσιαστικη επιβολη
η χορτοφαγια μου ειναι λοιπον μια απο τις αρνησεις μου στο συστημα που μας εξουσιαζει ,στις δομες της κυριαρχιας που υπαρχουν παντου, ειναι οπως η ολικη αρνηση στρατευσης, οι ελευθερες (χωρις γαμο, αρραβωνα, δεσμευση) σχέσεις, η αρνηση στην αναπαραγωγή, η κοινωνικη ανυπακοη κοκ.

όμως για το τελος μιας επιβολης δεν αρκει η αρνηση της αλλα και ενας συνεχης αγωνας που να τη συντριψει.

μπορει καποιοι να θελουμε να πεθανουμε για τα ζωα,

καποιοι εχουμε φαει ξυλο σε πορειες - διαμαρτυριες για τα ζωα

εχουμε εισπνευσει τονους απο δακρυγονα

ολο το χειμωνα του 2009 ειχα τρομερους πονους στο στηθος,

αλλοι να αναγκαζομαστε να δουλευουμε 18 ωρες την ημερα και να δινουμε ολα μας τα λεφτα σε εντυπα και αφισες

μπορει απλα η καλη διατροφη και υγεια να μην ειναι η προτεραιοτητα μας

και η εμμονη στην ευζωια για μενα ειναι πολυ προβληματικη οταν στο κοσμο πεινανε 2 δισεκατομμυρια ανθρωποι
οπως και η εμμονη στην τεκνοποιηση ενω το ειδος μας εχει φτασει τα 7 δις και συνεχιζει

όμως αντιλαμβανομαι τις κοιωνικες συνθηκες-νορμες που κανουν τους ανθρωπους επιρεπεις σε αυτα.

όλος ο πλανητης αυτη τη στιγμη ειναι μολυσμενος απο τη γαγγραιανα του τεχνολογικου πολιτισμου και συνεπως δεν υπαρχουν ουτε καθαρες ουτε υγιεις τροφες και κυριως δεν μπορουν να υπαρξουν για ολους.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος kiara

• Sr. Member
  • http://executefashion.blogspot.gr/
    • Animal Earth Human Liberation
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 11, 2013, 12:01:57 μμ »
χριστίνα ζωγράφισες!

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 11, 2013, 01:10:27 μμ »
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ειρωνία είναι τουλάχιστον δικαιωματική αντίδραση στην απρόκλητη επιθετικότητα.

Όταν δίνω κάποια στοιχεία και κάποιος μου απαντά, "ΔΕΝ τα είδα, αλλά λένε ΑΥΤΟ και καλύτερα να πας να βρεις άλλα που να λένε το ΑΛΛΟ", επειδή ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ", είναι πολύ πολύ άσχημο, ασεβές και κατ' επέκτασιν προσβλητικό προς τον συνομιλητή σου.
Εφόσον μπαίνεις στην διαδικασία να τον αντικρούσεις, πρέπει να τα δεις. Αλλιώς δε μπορείς να εκφράσεις γνώμη, έτσι λοιπόν απάντησε σε άλλον και όχι σε αυτόν ή μην απαντάς καθόλου.

Όσο για τα χρόνια, ασφαλώς και η εμπειρία είναι μεγάλη προίκα. Αλλά η ζωή προχωρά και οι εξελίξεις τρέχουν. Όταν σταματάς να ενδιαφέρεσαι να ενημερώνεσαι, καλύτερα να αφήνεις τα γαλόνια του ειδήμονα στην άκρη.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 11, 2013, 01:22:59 μμ »
Συμφωνώ με xristina-v όσο αφορά το ζήτημα των ζώων.

Αυτό που με χαλάει είναι αυτή η σιχαμένη ξερο(κεφα)λιά, που αν ασχοληθεί κάποιος με ένα ζήτημα 5 λεπτά, θεωρεί τον εαυτό του ειδήμονα και αρνείται οτι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα να ανακαλύψει και να καταπιαστεί ξανά με αυτό.

Τέτοιοι νευροσπαματικοί διάλογοι δεν με ενδιαφέρουν.

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 11, 2013, 01:46:15 μμ »
Τέτοιοι νευροσπαματικοί διάλογοι δεν με ενδιαφέρουν.

Φαίνεται πως κανενός είδους διάλογος δεν σε ενδιαφέρει. Αυτό ακριβώς εξηγώ πιο πάνω.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 14, 2013, 10:54:47 μμ »
Εγώ λέω να χαλαρώσουμε λίγο   yep
Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως στην χορτοφαγία φτάνουμε όλοι ίσως από διαφορετικούς δρόμους και η υπόθεση των δικαιωμάτων των ζώων μας αγγίζει σε διαφορετικό βαθμό τον καθένα. Ας προωθεί ο καθείς και η καθεμία τη χορτοφαγία όπως νομίζει καλύτερα και ας αφήσουμε τις ειρωνείες στην άκρη.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής