γενικά εδώ προσπαθούμε να μην ειρωνευόμαστε ο ένας τον άλλον

,
εκτος απο εθνικιστικα-ρατσιστικα σχολια (εκει δεν υπαρχει ανοχη)
καποιοι ασχολούμαστε με τη χορτοφαγια για λογους υγειας καποιοι για τα ζωα καποιοι αλλοι γιατι ετσι πιστεουμε οτι θα σωσουμε το πλανητη, καποιοι απο μοδα κοκ
ανταλλασουμε αποψεις αλλα γενικα δεν απαιτουμε οι αλλοι να διαβαζουν όλα οσα λεμε ή να συμφωνουν,
επιπλεον καποιοι ασχολουνται πολυ περισσοτερα χρονια απο άλλους και το εχουν ψαξει παρα πολυ και μπορει να βαριουνται να διαβαζουν τα ιδια και τα ιδια,
και εγω αλλο ενθουσιασμο ειχα πριν 3 χρονια αλλο τωρα, πολλα πραγμα που μου φαινονται ιδια με αλλα μπορει να μην τα κοιταω λογω ελλειψης χρονου αλλα και ενδιαφεροντος,
στην αρχη ολοι θελουμε να εχουμε τα περισσοτερα επιχειρηματα για να στηριξουμε τη χορτοφαγια, λογικο ειναι....
εγω δεν το βλεπω σαν διατροφικη επιλογη
δεν θεωρω οτι καποιος μπορει να εχει την επιλογη να σκοτωσει ενα ζωο ή να το φυλακιζει για να παρει το γαλα του,
δεν ειναι επιλογη ειναι εξουσιαστικη επιβολη
η χορτοφαγια μου ειναι λοιπον μια απο τις αρνησεις μου στο συστημα που μας εξουσιαζει ,στις δομες της κυριαρχιας που υπαρχουν παντου, ειναι οπως η ολικη αρνηση στρατευσης, οι ελευθερες (χωρις γαμο, αρραβωνα, δεσμευση) σχέσεις, η αρνηση στην αναπαραγωγή, η κοινωνικη ανυπακοη κοκ.
όμως για το τελος μιας επιβολης δεν αρκει η αρνηση της αλλα και ενας συνεχης αγωνας που να τη συντριψει.
μπορει καποιοι να θελουμε να πεθανουμε για τα ζωα,
καποιοι εχουμε φαει ξυλο σε πορειες - διαμαρτυριες για τα ζωα
εχουμε εισπνευσει τονους απο δακρυγονα
ολο το χειμωνα του 2009 ειχα τρομερους πονους στο στηθος,
αλλοι να αναγκαζομαστε να δουλευουμε 18 ωρες την ημερα και να δινουμε ολα μας τα λεφτα σε εντυπα και αφισες
μπορει απλα η καλη διατροφη και υγεια να μην ειναι η προτεραιοτητα μας
και η εμμονη στην ευζωια για μενα ειναι πολυ προβληματικη οταν στο κοσμο πεινανε 2 δισεκατομμυρια ανθρωποι
οπως και η εμμονη στην τεκνοποιηση ενω το ειδος μας εχει φτασει τα 7 δις και συνεχιζει
όμως αντιλαμβανομαι τις κοιωνικες συνθηκες-νορμες που κανουν τους ανθρωπους επιρεπεις σε αυτα.
όλος ο πλανητης αυτη τη στιγμη ειναι μολυσμενος απο τη γαγγραιανα του τεχνολογικου πολιτισμου και συνεπως δεν υπαρχουν ουτε καθαρες ουτε υγιεις τροφες και κυριως δεν μπορουν να υπαρξουν για ολους.