η καλύτερη φυτική συνταγή είναι με κρέμα καρύδας.
βάζουμε μία κονσέρβα (full fat) κρέμα/γάλα καρύδας στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ανοίγουμε την κονσέρβα κι έχει ανέβει η κρέμα στο επάνω μέρος της κονσέρβας κι έχει διαχωριστεί από το νερό που μένει στο κάτω μέρος της κονσέρβας. Χτυπάμε την κρέμα μόνο με 1 κ.σ. άχνη για λίγα δευτερόλεπτα με ένα μίξερ χειρός και σερβίρουμε. Το νερό που μένει στο κάτω μέρος της κονσέρβας το χρησιμοποιούμε σε smoothies ή το βάζουμε σε παγοκυψέλες για παγάκια (εξαιρετικό σε νερό μετά από ξενύχτι με πολύ αλκόολ για γρήγορη ενυδάτωση)
πιο γρήγορη κι εύκολη μους πάντως από μεταξωτό τόφου με λιωμένη σοκολάτα υγείας και λίγη αγαύη για γλυκαντικό δε νομίζω να υπάρχει...