χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού  (Αναγνώστηκε 2264 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 660
  • Φύλο: Γυναίκα
Τα πλεονεκτήματα του ελληνικού γιαουρτιού για τη διατροφή είναι γνωστά, αυτό που δεν ήξερε σχεδόν κανείς, σύμφωνα με την Daily Mail είναι οι βλαβερές επιπτώσεις του στο περιβάλλον.
Ένα υποπροϊόν του, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος (acid whey) προκαλεί τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων ανά το παγκόσμιο. Από κάθε 120 περίπου γραμμάρια γάλακτος που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του γιαουρτιού, μόνο τα 28 γίνονται κρεμώδες, λαχταριστό γιαούρτι. Τα υπόλοιπα, μετατρέπονται σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει στο περιβάλλον τεράστια επιβάρυνση.
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα αραιό υγρό με εξαιρετικά όξινη ιδιότητα. Είναι παράνομο να χύνεται στο έδαφος, ενώ αν πεταχτεί στο νερό, έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου σε αυτό, σκοτώνοντας έτσι χιλιάδες ψάρια. Το 2008 μάλιστα μια εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού που έριξε μετά από ατύχημα στο νερό του Sandy Creek στο Οχάιο μια ποσότητα της ουσίας, πλήρωσε $6,000 πρόστιμο, αφού σε ακτίνα 1,5 περίπου χιλιομέτρων πέθαναν περισσότερα από 5,400 ψάρια. Η βιομηχανία παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού το 2011 παρήγαγε 66 εκατομμύρια γαλόνια πρωτεΐνης ορού γάλακτος, μόνο στη Νέα Υόρκη, ενώ μέχρι στιγμής η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ταϊζόταν στις αγελάδες σε μια προσπάθεια να μετατραπεί σε πρωτεΐνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συμπληρώματα διατροφής, ή σε βρεφικές τροφές. Όμως οι αγελάδες ανέπτυξαν στομαχικά προβλήματα.
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος αναμιγνύεται με τροφή για αγελάδες Οι επιστήμονες στο Κέντρο για την Έρευνα Γαλακτοκομικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν έχουν περάσει σχεδόν ένα χρόνο προσπαθώντας να κατασκευάσουν από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, λακτόζη κατάλληλη για κατανάλωση, η οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν υλικό γαρνιτούρας, αλλά δεν το έχουν καταφέρει ακόμα.
lifo.gr


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=98556%3Ai-skoteini-pleura-tou-ellhnikou-giaourtiou&catid=104%3Agreen-seleo&Itemid=163#ixzz2UQWRZHZ9
Seleo.gr News
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 27, 2013, 01:54:09 πμ »
Εντωμεταξύ στην αμερική από οτι καταλαβαίνω ελληνικό λένε το στραγγιστό γιαούρτι. Όχι πρόβειο που είναι το παραδοσιακό εδώ? question2

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1077
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 27, 2013, 02:03:22 πμ »
Όχι μόνο στην Αμερική, και στην Ευρώπη "ελληνικό" εννοούν το στραγγιστό.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 660
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 27, 2013, 08:08:06 πμ »
α δεν ξερω για τα γιαυρτια και τις ονομασιες τους εγω παλια μονο τοταλ ετρωγα τα αλλα δε μου αρεσαν, το πιο χημικο δηλαδη :P

αυτο που μου εκανε εντυπωση σε αυτο το αρθρο ειναι αυτο το οποιο λεει για την πρωτεινη ορου γαλακτος,

αυτο δεν ειναι το συστατικο που βαζουν στα πατατακια για να κολαει η ζυμη, στις μαργαρινες για να μοιαζουν με βουτυρο, στα μπισκοτα κλπ;
αν ειναι τοοοοοσο τοξικο τοτε πως οσοι το τρων δεν παθαινουν κατι, ή μηπως φαε φαε θα παθουν πιο μετα dunno
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 27, 2013, 10:40:39 πμ »
αν ειναι τοοοοοσο τοξικο τοτε πως οσοι το τρων δεν παθαινουν κατι, ή μηπως φαε φαε θα παθουν πιο μετα dunno

Μήπως έκαναν κάποιο λάθος στην μετάφραση? Γιατί αυτό το συστατικό υπάρχει στα μισά πράγματα του σούπερ μάρκετ. Και επίσης λέει πως και οι αγελάδες το τρώνε.

Αποσυνδεδεμένος Viky

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 487
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 27, 2013, 11:27:39 πμ »
Πιστεύω ότι είναι τοξικό για τα υδάτινα οικοσυστήματα -προφανώς θα αλλάζει το pH και τη διαθεσιμότητα οξυγόνου. Σαν να ρίχνουμε τόνους όξινης βροχής δηλαδή. Οι άνθρωποι  το τρώνε με σχετική ασφάλεια -υπάρχει και σαν συμπλήρωμα διατροφής για τους "σφίχτες" μου φαίνεται  :))

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 27, 2013, 04:52:01 μμ »
Πιστεύω ότι είναι τοξικό για τα υδάτινα οικοσυστήματα -προφανώς θα αλλάζει το pH και τη διαθεσιμότητα οξυγόνου. Σαν να ρίχνουμε τόνους όξινης βροχής δηλαδή. Οι άνθρωποι  το τρώνε με σχετική ασφάλεια -υπάρχει και σαν συμπλήρωμα διατροφής για τους "σφίχτες" μου φαίνεται  :))

Είναι αυτή η "whey" πρωτείνη που τρώνε? Αν ναι τότε κάνει κακό στον εγκέφαλο (τον συρρικνώνει). :P

Αποσυνδεδεμένος Viky

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 487
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού γιαουρτιού
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 27, 2013, 08:08:19 μμ »
Αααα έτσι εξηγείται γιατί είναι όλοι τούβλα  :D :D :D

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact