Βίγκαν Φόρουμ: Αρχειακή Ανενεργή Έκδοση
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Χλόη στις Απρίλιος 10, 2012, 11:42:45 μμΖηλεύωωω! Με τι υλικό άραγε φτιάχνουν τις τούρτες? Για τη ζαχαρόπαστα ξέρω χρειάζεται ζελατίνη. Δεν ξέρω αν γίνεται και αγαρ αγαρ... Υπάρχει και βίγκαν ζαχαρόπαστα.
Ζηλεύωωω! Με τι υλικό άραγε φτιάχνουν τις τούρτες? Για τη ζαχαρόπαστα ξέρω χρειάζεται ζελατίνη. Δεν ξέρω αν γίνεται και αγαρ αγαρ...
Παράθεση από: foxy vegan στις Απρίλιος 10, 2012, 11:56:27 μμΠαράθεση από: Χλόη στις Απρίλιος 10, 2012, 11:42:45 μμΖηλεύωωω! Με τι υλικό άραγε φτιάχνουν τις τούρτες? Για τη ζαχαρόπαστα ξέρω χρειάζεται ζελατίνη. Δεν ξέρω αν γίνεται και αγαρ αγαρ... Υπάρχει και βίγκαν ζαχαρόπαστα.Από τι φτιάχνεται? Ξέρεις?Θέλω να φτιάξω μια σούπερ τούρτα στα επόμενα γεννέθλια της μικρής μου. Έχουμε καιρό βέβαια μέχρι τότε...
Ζαχαρόπαστα:60 ml νερό20 gr άγαρ άγαρ110 ml Golden syrup 20 ml γλυκερίνη5 κ.σ. μαργαρίνη900 gr ζάχαρη άχνη--> τα βάζεις σε μπεν μαρί να διαλυθούν, αποσύρεις και προσθέτεις τη ζάχαρη στο τέλος σιγά σιγά. όταν γίνει μια μάζα σαν μπάλα, την πλάθεις με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία και να μην σχηματίζει ρωγμές.(από το βιβλίο vegan wondercakes http://www.vegan-wondercake.de/index.html)
Ναι!!!
Go Vegan ευχαριστώ πολύ!To golden syrup τι είναι?Peace, μακάρι να μπορούσα...
Ναι, δεν είναι από καλαμπόκι. Από καλαμπόκι είναι η γλυκόζη. Με golden syrup φτιάχνεις και toffee σιρόπι, πρέπει να βρω τις συνταγές μου!PITW, θα το περιμένω το σκαναρισμένο!
Golden syrup (που είναι πολύ νόστιμο, δεν θυμάμαι αν έχω ανεβάσει συνταγή για hobnobs) βρίσκεις στον Βασιλόπουλο, δίπλα στο maple syrup. Εξαιρετικό προϊόν, το χρησιμοποιώ γενικά αντί για μέλι. Μυρίζει καραμέλα.PITW, εγώ θέλω να έρθω!!
Δεν παίζουν τέτοια πράγματα εδώ κάτω αλλά thanks! Ντάκοι, απάκι, τυριά και μέλι ναι αλλά όχι και golden syrup!! Αυτό απο οτι βλέπω είναι προιόν που προκύπτει απο επεξεργασία ζάχαρης. Άσχετο αλλά πολύ ωραίο σιρόπι για παγωτό είναι και το πετιμέζι!