χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Διατροφή 80-10-10  (Αναγνώστηκε 6107 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Treloxorto

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ♪♫ Πάρε πασά μου τη χορτόπιτά μου... ♪♫
Απ: Διατροφή 80-10-10
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 23, 2013, 10:06:12 μμ »
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα  :D

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 25, 2013, 05:00:14 μμ »
πω πω ... αυτοι περιεργοι αυξανονται και πληθυνονται.... παιδισ να τους εχουμε απο κοντα :p

(καλη επιτυχια σε ο,τι κανετε ;) )
:D :D :D

Νατάσα και τρελόχορτο η ωμοφαγία είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει ποτέ για τον εαυτό μου και την υγεία μου (καθώς και η γιόγκα που όμως έκανα για ένα πολύ μικρό διάστημα το τρίτο τριμηνο της δευτερης εγκυμοσύνης μου).

Τώρα για την 80/10/10 δεν ξέρω.  Την έκανα για ένα διάστημα, αλλά ήταν λίγο δύσκολο να συμπληρώνω τις ΣΗΠ σε σίδηρο ασβέστιο ψευδάργυρο σελήνιο...  Κυρίως τα δύο τελευταία.  Δοκίμασε τη και δες πως νιώθεις.  Θα σου προτείνω όμως να τρως κυρίως βιολογικά τουλάχιστον όσο μπορείς.  Αν τα φέρνεις δύσκολα οικονομικά, τότε προσπάθησε τουλάχιστον κάποιες τροφές να είναι βιολογικές.  Όπωσδήποτε φράουλες, σπανάκι, ντομάτες.  Αβοκάντο μπανάνες, πορτοκάλια, ανανάς, αν δεν κάνω λάθος νομίζω είναι πιο ασφαλή, μπορείς να φας και συμβατικά.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι οι κολοκυθόσποροι και ηλιόσποροι.  Το σελήνιο το καλύπτεις με 1-2 βραζιλιάνικα φιστίκια, και σίδηρο ασβέστιο φυσικά με πράσινα φυλλώδη λαχανικά. 
Τα φρούτα σου δίνουν πολύ ενέργεια και ευεξία οπότε συμφωνώ οτι πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής, αλλά φρόντισε να πίνεις και αρκετά πράσινα σμούθις και χυμούς.

Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος natasawow

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 11, 2013, 09:58:32 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Χλόη και Τρελόχορτο για την υποστήριξη!! Ήρθα για ένα γρήγορο update!!

Σήμερα κλείνω 11 μέρες HCRV και πριν από αυτό κανένα 10ήμερο όπου ήμουν απλά HCV (χωρίς το 100% Raw). Αισθάνομαι υπέροχα, έχω αδυνατίσει και έχω σφίξει  παράλληλα, η λίγη κυτταρίτιδα που είχε αρχίσει να εμφανίζεται τώρα εξαφανίζεται, έχω περισσότερη όρεξη για γυμναστική (δεν αισθάνομαι βαριά μετά τα γεύματα), το πρόσωπό μου έχει καθαρίσει και έχω αποκτήσει το πιο άμεσο και ομοιόμορφο μαύρισμα ever!!

Επίσης μου φαίνεται τόσο εύκολο, όχι σαν την High Fat Low Carb συνήθως "αλκαλική" ωμοφαγία!! Λατρεύω τις μπανάνες ιδίως σε παγωτό (n'ice cream) και το καρπούζι!!! Δεν θέλω ποτέ να σταματήσω!! Στόχος βέβαια είναι το 3μηνο του καλοκαιριού πρώτα και μετά θα το παλέψω!!

Χλόη νομίζω ότι οι συνιστώμενες δόσεις των ιχνοστοιχείων είναι μετρημένες σε μια συμβατική δίαιτα όπου λόγω ζωικής πρωτείνης, πολλών λιπαρών και ζάχαρης ο οργανισμός αποβάλλει μεγάλο ποσοστό από αυτά. Διάβασα ότι όσο καθαρίζει ο οργανισμός με αυτή την διατροφή τόσο πιο εύκολα απορροφά τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (άρα χρειάζεται λιγότερο από αυτά)! Θα κάνω πάντως και εξετάσεις αίματος μετά το καλοκαίρι να το δω στην πράξη!

Θα σας ξανάρθω για ενημέρωση!! Τρελόχορτο καλή επιτυχία σου εύχομαι κι εσένα!!   loveshower

Αποσυνδεδεμένος Treloxorto

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ♪♫ Πάρε πασά μου τη χορτόπιτά μου... ♪♫
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 11, 2013, 11:00:04 μμ »
Νατασάκι μου χάρηκα πολύ για σένα!  clap
Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ακόμη, με καθυστερούν οι "παραγγελιές" του άντρα μου (πάντα κάποιος άλλος φταίει!)! Βλακεία όμως, γιατί τώρα που ζέστανε θα μπορούσα να το κάνω. Να τακτοποιήσω το οικονομικό και θα σε ακολουθήσω!

Από την άλλη βέβαια, έχω συμβιβαστεί οτι δεν θα είναι αυτό το καλοκαίρι της απόλυτης κορμάρας ακόμη! Μέχρι το επόμενο όμως σίγουρα θα έχω φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο!

Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 29, 2014, 10:07:46 μμ »
Γεια.

Έχεις/έχετε κάποια παρατήρηση σε σχέση με την 80/10/10,το χρονικό διάστημα που την ακολούθησες/σατε και τις αντιδράσεις του σώματος ή αποτελέσματα εξετάσεων αν έγιναν?

Τρώω μόνο φρούτα δύο βδομάδες τώρα,
παρατηρώ διάφορα,αλλά είναι πολύ νωρίς για να υποθέσω πως υπέθεσα κάτι υποθετικό.

Προσπαθώ"μια μέρα"νηστεία τη βδομάδα.

Η 80/10/10 ίσως καθησύχαζε την όποια άγνοια μου για αρχή.

Υ.γ. “Fruitarians are The Future”
Δεν το έχω διαβάσει,η περίληψη με κέντρισε.
Εχεις/χετε υπόψιν άλλη βιβλιογραφία για φρουτοφαγία ή 80/10/10 ?
Αν είναι ελεύθερης διακίνησης ακόμη καλύτερα,η πολύ διαφήμιση μυρίζει &^$&#$^#$%

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 30, 2014, 12:18:29 πμ »
Προσθήκη/διόρθωση

Εφαγα και ένα μαρούλι,δύο κρεμμύδια,ένα σκόρδο,κάποια κάσιους+φουντούκια,οπότε δεν ήταν μόνο φρούτα το δεκαπενθήμερο.
Έβαλα και λάδι οπότε και να είχα παρατηρήσει κάτι πάνω μου,είναι άκυρο.

Με ενδιαφέρουν πάντως εντυπώσεις και απο την 80/10/10
αν την έκανες/κάνατε,δώστε τίποτα παρατηρήσεις.

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 01, 2014, 12:41:53 πμ »
εγώ μερικές βδομάδες που έκανα ωμοφαγία, 2-3 μη φανταστείς, έτσι για την "αποτοξίνωση" (πολύ αμφισβητήσιμος ως όρος), ένοιωθα καλά και ανάλαφρα ... δεν νομίζω να πάθεις τίποτα με μερικά διαστήματα ωμοφαγίας ή φρουτοφαγίας που προσπαθείς εσύ ...

σκέφτεσαι να το καθιερώσεις ή απλά "καθαρίζεσαι" από τη μέσα πλευρά;

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 01, 2014, 09:11:42 πμ »
Θέλω καθιέρωση αλλά θα εξαρτηθεί απο το τι θα δω πάνω μου.

Έχω παρατήσει 3 φορές ωμοφαγία,διάβασα ένα βιβλίο τώρα,αν ισχύουν τα γραφόμενα(εδώ απλά διαβάζω και ψάχνω πάνω μου κυκλοφορεί άπειρη μυθοπλασία στη διατροφή),αναφέρει τις αιτίες για κάποια συμπτώματα που είχα.

Το λέω γενικά γιατί ακόμη δεν είμαι βέβαιος για τίποτε.
Αν πέρα απο ανάλαφρος είχες κάποια"αρνητικά"βιώματα,πές είτε φόρουμ είτε πμ.
Προς το παρόν τρώω ότι να ναι απο φρούτα,δεν κινούμαι με οδηγό(δεν έχω)και τρώω και μερικά φυλώδη+ξηροκάρπια.

Αν έχεις υπόψιν-ακολούθησες διαιτολόγιο(εποχικό θα ήταν ιδανικό)πές.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact