χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Μου βρώμησε η βρώμη :/  (Αναγνώστηκε 2541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Agriokoniklos

• Πλήρες μέλος
Μου βρώμησε η βρώμη :/
« στις: Μάιος 07, 2013, 10:55:12 πμ »
Προσπάθησα να φυτρώσω τη βρώμη.
Όχι τις νιφάδες,την ολόκληρη(νομίζω).

Την έβαλα σε ένα γυάλινο(δεν το είχα καθαρίσει με βράσιμο κ.λ.π. είχε ρίγανη πριν μέσα)με τούλι απο πάνω.
Της έβαλα κλήση ανάποδα(το στόμιο προς το κάτω είναι"κανονικά" αν κατάλαβα καλά)γιατί...
νομίζω βαρέθηκα να κάνω ανακατάταξη στα πράματα που βρίσκονται επάνω στο γραφείο,δεν ήθελα να πλημμυρήσει και να βραχούν τίποτα βιβλιοσημειώσεις.

Δεν έχει βγάλει φύτρες,επίσης βρωμάει σαν ένα τυρί που βάζαμε στο ψυγείο και μαραινόταν η λεβάντα στις ντουλάπες με τα ρούχα απο τη μπόχα.
Έχει βγάλει και ένα άσπρο υγρό.
Είναι νεκρή?
Να την πετάξω?
Φυτρώνει η βρώμη γενικά?

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Μου βρώμησε η βρώμη :/
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 07, 2013, 11:04:51 πμ »
Τα φύτρα δεν πρέπει να βρωμάνε, σίγουρα. Δεν ξέρω τι έκανες ακριβώς αλλά νομίζω πως πρέπει να το πετάξεις!  :D
Για δες κι εδώ για τα φύτρα: http://www.veganforum.gr/index.php?topic=806.msg37832#msg37832

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 07, 2013, 12:56:53 μμ »
α τη βρωμαρια!

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 07, 2013, 02:05:32 μμ »
Γενικά τα φύτρα είναι δύσκολα αυτήν την εποχή λόγω ζέστης.

Αποσυνδεδεμένος Vivika48

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 18, 2013, 12:41:19 πμ »
Καλησπέρα!! Για να φτιάξεις φύτρα πρέπει να ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες οι οποίες είναι πολύ συγκεκριμένες.  Στην περίπτωσή σου το  πρώτο σίγουρο λάθος είναι ότι, τοποθετώντας το βάζο ανάποδα, το στάρι (γιατί απο ότι καταλαβαίνω στάρι χρησιμοποίησες), δεν έπαιρνε αέρα!!  Όταν φτιάχνεις φύτρα πρέπει να ξεπλένεις τους σπόρους τρείς με τέσσερις φορές την ημέρα (ιδιαίτερα το καλοκαίρι), το βάζο να γέρνει για να στραγγίζει, όχι σε κάθετη θέση για να παίρνει αέρα.  Ο χρόνος εξαρτάται απο το υλικό και μπορεί να κάνει και τρείς ημέρες.  Αυτά πολύ γρήγορα.
Στο ιντερνετ σε  ωμοφαγικά blogs μπορείς να δείς τις ακριβείς οδηγίες. 
Εγώ κάνω συχνά φύτρα ρεβυθιών γιατί μου αρέσουν πολύ καθώς και φύτρα φακής.  Μπορείς να φτιάξεις φύτρα και απο άλλους σπόρους, θυμάμαι όμως ότι ποτέ δεν τρώμε φύτρα των λευκών φασολιών.
Αυτά τα έχω βρεί απο το omofagia.gr.  υπάρχουν όμως ΄και πολλά sites όχι ελληνικά.  Βρες τις οδηγίες και ακολούθησέ τις κατά γράμμα.
Καλό βράδυ.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής