Υλικα
1 έτοιμο φύλλο κουρού
Για τη γέμιση:
50ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμυδι σε φετάκια
1/2 κιλό φασολάκια τσαουλιά (καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα κομμάτια)
600 γρ φυτικο τυρί (αμυγδαλοτύρι ή μοσταρέλα ή ακόμη και μπεσαμέλ με κάσιους)
Εδώ έχω κανει αντικατάσταση από λευκά τυριά.
2 ώριμες ντομάτες στη μλεση και σε φετάκια (αν γίνεται ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες)
2κσ λιναρόσπορο με 4 κ νερο διαλυμένο ή υποκατάστατο αυγού ή αλεύρι σόγιας
1/2 φλ μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για τρία λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και αλατίζουμε αμέσως. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε 100ml νερό. Αχνίζουμε 7 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Οταν πέσει η θερμοκρασία, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα εκτός από τις ντομάτες.
Στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί σε ταψί ή φόρμα για τάρτες 26 - 28 ή δυο μακρόστενες της τάρτας. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί, το φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση, ισιώνουμε και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, στο μεσαίο ράφι. Σερβίρεται χλιαρή.
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου και δημοσιεύτηκε στον Γαστρονόμο.
Φυσικά, αυτή είναι λίγο παραλλαγμένη, καλύτερα βεγκανοποιημένη.
Είναι φοβερή, το φασολάκι θεικό, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.
Είναι μια από τις αγαπημένες μου.