χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη  (Αναγνώστηκε 3331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« στις: Ιούνιος 06, 2007, 12:08:39 πμ »
Από το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ «τρώνε» 35% της ενέργειας το καλοκαίρι
Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Εχουμε τα πιο «σπάταλα» σπίτια στην Ευρώπη και υπολογίζεται ότι μόνον για τις ανάγκες των κλιματιστικών, τους θερινούς μήνες, καταναλώνουμε το 35% της ενέργειας, με ορατό τον κίνδυνο για black out. Αλλά και το χειμώνα χρειαζόμαστε διπλάσιες ποσότητες πετρελαίου σε σχέση με τη Δανία.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο οικιακός τομέας απορροφά το 36% της ενέργειας και συμμετέχει στο 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, του πιο σημαντικού από τα αέρια του θερμοκηπίου. Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα... αγνοεί την κοινοτική οδηγία για ενεργειακό έλεγχο στον κτιριακό τομέα και μάλιστα έχουμε ζητήσει τρία χρόνια παράταση, μεταθέτοντας την εφαρμογή των μέτρων για το 2009!

«Η σπατάλη στα κτίρια είναι τόσο μεγάλη που έπρεπε να έχουμε πάρει μέτρα χωρίς να περιμένουμε την Οδηγία», δήλωσε στην «Ε» ο Μάνθος Σανταμούρης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικεφαλής επιστημονικής ομάδας που ασχολείται από χρόνια με έρευνες στον τομέα της οικολογικής δόμησης. Σε επίπεδο πολυκατοικίας μεσαίου μεγέθους έχει εκτιμηθεί ότι η σωστή διαχείριση της ενέργειας θα μειώσει, εκτός από την κατανάλωση, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 24 τόνους το χρόνο, που αντιστοιχεί στο 40% του συνόλου. Αποδείχθηκε ότι η μόνωση των εξωτερικών τοίχων και τα διπλά τζάμια μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 20%. Ενας άλλος παράγοντας είναι η «ηλικία» του κτιρίου, και οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αυξάνονται κατά 0,8 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό για κάθε χρόνο «ζωής» μιας οικοδομής.

Υπολογίζει ότι το 20-25% των νοικοκυριών στεγάζεται σε κτίρια που δεν έχουν σωστή ενεργειακή κατανάλωση και το ανησυχητικό είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τις χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις, που πληρώνουν το 6,2% του εισοδήματός τους σε λογαριασμούς της ΔΕΗ έναντι 0,6% των εύπορων. «Με αυτό το δεδομένο, η πολιτεία οφείλει να πάρει μέτρα υστήριξης των αδυνάτων», σημειώνει και επικαλείται την περίπτωση της Σκωτίας. Στην περιοχή αυτή καταγράφονται χιλιάδες θάνατοι το χρόνο λόγω ψύχους και οι Αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν θερμοστάτες ώστε όταν η θερμοκρασία μειώνεται να χορηγείται δωρεάν ρεύμα.

Προτρέπει πάντως τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία στη λήψη μέτρων, διαβεβαιώνοντας ότι η απόσβεση του κόστους γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε 2-3 χρόνια, ανάλογα με το εύρος των αλλαγών. «Η οικολογική δόμηση είναι μια παρεξηγημένη έννοια», επισημαίνει και ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα που προτείνει δεν διαπνέονται από ρομαντική διάθεση επιστροφής στο παρελθόν και δεν αφορούν μικρά σπίτια στην εξοχή αλλά συνηθισμένα διαμερίσματα.

«Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για τους πολίτες και όχι μόνον για επενδυτές», υπογράμμισε, και επικαλέστηκε τη ΔΕΗ η οποία την περασμένη χρονιά κατέβαλε 80 εκ. ευρώ για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων, ενώ το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί σε μέτρα σωστής διαχείρισης και αλλαγής της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς. Τονίζει πάντως ότι το κλειδί είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να μην τα περιμένουν όλα από το κράτος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/06/2007
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2140
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 06, 2007, 12:25:49 πμ »
απεχθάνομαι τα κλιματιστικά!  Μ'αρέσει η ζέστη και να νιώθω οτι υδρώνω....  κάνω ντουζάκι και ξανά μετά....   το καλοκαίρι ειναι η εποχή που η φύση καλεί τον οργανισμό μας να πάρει "ανάσες" αποτοξίνωσης. τα κλιματιστικά είναι σκέτη αρρώστια κατά τη γνώμη μου. Βέβαια αν κάποιος ηλικιωμένος νιώθει δυσφορία και απειλείται η ζωή του δεν λεω ειναι χρήσιμο το αίρ κοντίσιον. αλλά για μενα.. οχι ευχαριστώ

Υ.Γ. ΟΙ φίλοι μου με λενε οτι κάνω σαν τους γέρους και τις γριές που όλα τους πειράζουν με τα κλιματιστικά   :D :D ;D
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος fidaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 784
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 06, 2007, 02:36:20 πμ »
Τι λέει το άρθρο, ότι χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν απο ψύχος ;;; Δεν το πιστεύω, εγώ νόμιζα ότι χιλιάδες πεθαίνουν απο τη ζέστη  :-\. Δεν μπορεί να συγκριθεί η Ελλάδα με το ζεστό κλίμα το καλοκαίρι με τις πιο βόρειες χώρες, όπως και οι ανάγκες μας εδώ στον Καναδά για θέρμανση το χειμώνα δεν συγκρίνονται με τα δικά σας.
Όμως καλά θα κάνανε να μειώνουν την ψύξη τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας που συνήθως είναι πολύ κρύοι (απ'ότι οι οικίες) ή να βάλουν αρκετούς θερμοστάτες ώστε αν στο ένα μέρος είναι εντάξει η θερμοκρασία, σε άλλο μέρος να μην παγώνεις.
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

ΕΛΕΝΗ

  • Επισκέπτης
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 06, 2007, 09:04:22 πμ »

    Εγώ εξίσταμαι το καλοκαίρι με κάτι αναίσθητους καταστηματάρχες που έχουν κλιματιστικά στο φουλ και τις πόρτες ανοιχτές για τους πελάτες! Ας μη μιλάμε καλύτερα για οικολογική συνείδηση σ' αυτή τη χώρα....

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1322
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 06, 2007, 01:01:42 μμ »
Εγώ πάλι και να ήθελα να χρησιμοποιησω air condition, δε μπορώ... Έχω τη λεγόμενη ασθένεια του αιr condition.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2140
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 06, 2007, 02:50:39 μμ »
μην ζηλεύεις. την καλύτερη δουλειά κάνεις
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 06, 2007, 07:59:01 μμ »
Κι εγώ αρρωσταίνω με τα air condition..
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

ΕΛΕΝΗ

  • Επισκέπτης
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 23, 2007, 04:09:46 πμ »

     Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα, να μην κάνουμε και σπατάλη χώρου, αλλά και γιατί δεν έχω συγκρατήσει όλη την είδηση που άκουσα στον ΣΚΑΙ καθώς οδηγούσα:
           Οι Γερμανοί σε έρευνα που έγινε άρχισαν σοβαρές οικονομίες στην ενέργεια, σε όλα τα επίπεδα, καλοριφέρ, θερμασίφωνα, αυτοκίνητο, κλπ. μόνοι τους, σε ποσοστό 60%, χωρίς την αιγίδα κάποιου κόμματος, οικολογικού ή άλλου, με την ελπίδα να συμβάλλουν στην προστασία του κλίματος! Δεν αναφέρθηκε καθόλου το θέμα της εκτροφής ζώων...Επίσης στο Στερν νομίζω που έγινε η έρευνα, ρωτήθηκαν αν θα δέχονταν να πληρώσουν χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και δέχτηκαν σε ποσοστό 50% ενώ διαφώνησαν στο 48%. Βρέχει λέει 24 ώρες εκεί συνέχεια, συγνώμη, νομίζω στη Βόνη κι έχουν 11 βαθμούς θερμοκρασία.
       Για την Βαρκελώνη που σκάζαμε χωρίς κλιματιστικά παρ' όλο τον τουρισμό σας είπα. Στην Μαδρίτη ήταν πιο λάιτ τα πράγματα από άποψη οικονομίας ενέργειας( κι εκεί τώρα έχουν κακοκαιρία, όπου πήγαμε φέρναμε καύσωνα!  :P )
αλλά τα μικρομάγαζα, δεν ήταν ψυγεία, όπως εδώ, μόνο τα μεγάλα, πάντως στα ξενοδοχεία και των δυο πόλεων έκαναν έκληση για οικονομία στο νερό, και δήλωναν πως δεν θα αλλάζουν πετσέτες γι αυτό το λόγο, εκτός αν τις πετάγαμε στο πάτωμα!
      Τι σας θυμίζουν όλ' αυτά; Μα την οικολογική συνείδηση κι ευαισθησία στην Ελλάδα βέβαια!  :P  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 06, 2007, 08:16:57 μμ »
Ξοδεύουμε διπλάσια ενέργεια για θέρμανση από τη Σουηδία

Του Γιαννη Ελαφρου

Η συζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, για το ύψος της φορολόγησής του και τον τρόπο επιστροφής του πλεονάζοντος φόρου έχει ανάψει για τα καλά, αλλά για μια ακόμα φορά ξεχνάμε ουσιώδεις πλευρές. Σήμερα, στην Ελλάδα ξοδεύουμε για θέρμανση διπλάσια από την παγωμένη Σουηδία, σύμφωνα με επισήμανση που έχει κάνει στην «Κ» ο αναπληρωτής καθηγητής του Φυσικού Αθήνας, κ. Μάνθος Σανταμούρης. Κι αυτό γιατί πολλά κτίρια στην Ελλάδα έχουν ανεπαρκή μόνωση. Η προσπάθεια να τα ζεστάνεις δεν είναι τίποτα λιγότερο από το να προσπαθείς να γεμίσεις με νερό ένα τρύπιο βαρέλι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ειδικά το αρμόδιο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν προωθούν προς υλοποίηση την οδηγία της Ε.Ε. για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, που θα μπορούσε να βελτιώσει αποφασιστικά την κατάσταση. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι οι φτωχοί πληρώνουν πολύ περισσότερα για θέρμανση -αναλογικά τουλάχιστον- λόγω ακατάλληλων σπιτιών, δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στον τρόπο επιστροφής του φόρου, ο οποίος δεν μπορεί να στηριχθεί απλά στον υπολογισμό κατανάλωση ανά τετραγωνικό.

Ο κτιριακός τομέας στη χώρα μας μοιάζει με τον Γαργαντούα που καταπίνει ενέργεια. Απορροφά το 35%-40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, με την ποσότητα αυτή να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, κυρίως βέβαια λόγω της αυξανόμενης χρήσης κλιματισμού (που επίσης οφείλεται και στη χαμηλή ποιότητα κατασκευής των κτιρίων). Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η ενέργεια που χρειάστηκε ο κτιριακός τομέας αυξήθηκε κατά 35%, το διάστημα 1990 - 2005. Η μερίδα του λέοντος, το 70% πηγαίνει για τη θέρμανση, σύμφωνα με στοιχεία της Ομάδας Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος, την οποία συντονίζει ο κ. Σανταμούρης. Η κατανάλωση ενέργειας για τις οικιακές συσκευές, τον φωτισμό και τον κλιματισμό ανέρχεται στο 18% του συνολικού ενεργειακού ισοζυγίου.

Η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας στην Ελλάδα για θέρμανση έχει έντονα... ταξική διάσταση, καθώς όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της Ομάδας Κτιριακού Περιβάλλοντος, στα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα κάτω από 9. 000 ευρώ η κατανάλωση για θέρμανση ανά άτομο και τ.μ. ξεπερνάει τα 10 λίτρα το χρόνο, ενώ σε οικογένειες με εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, η κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 4,5 λίτρα. Για κλιματισμό, οι φτωχοί πληρώνουν 197 ευρώ το χρόνο, με μέσο όρο -για την Αθήνα- 100 ευρώ. Η αιτία βρίσκεται, προφανώς, στο γεγονός ότι οι φτωχοί κατοικούν σε ακατάλληλα κτίρια. Mόνο το 8% των σπιτιών των φτωχότερων κοινωνικών κατηγοριών έχει κατάλληλη μόνωση και διπλά παράθυρα, έναντι 67% εκείνων των πλουσίων.

Με αυτή την κατάσταση δημιουργείται έντονη ανησυχία όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν μπορεί να είναι αποκλειστικός δείκτης η σχέση «κατανάλωση - τετραγωνικά μέτρα», καθώς μικρές κατοικίες σε κακή κατάσταση από πλευράς μόνωσης θα καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων από μεγαλύτερες οικοδομές, που όμως πληρούν αποδοτικές προδιαγραφές θερμομόνωσης. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα καλυφθεί το πρόβλημα άμεσα, χρειάζεται μια στροφή στην προσπάθεια οικοδόμησης αποδοτικών ενεργειακά κτιρίων.

Ηδη υπάρχει οδηγία της Ε.Ε. (2002/91), η οποία υποχρεώνει στην έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για κάθε κτίριο και ταυτόχρονα σε εξαρχής οικοδόμηση «πράσινων κτιρίων» ή σε μέτρα αναβάθμισης, που δεν έχει προωθηθεί από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο δυστυχώς εξασκείται περισσότερο στην επέκταση της προθεσμίας εφαρμογής της. Η προηγούμενη «καταληκτική ημερομηνία» στις 4 Ιανουαρίου 2006 πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στις 4 Ιανουαρίου 2009 θα είναι υποχρεωτικό πλέον για κάθε κτίριο, στην Ευρώπη να διαθέτει ενεργειακό πιστοποιητικό. Θα ανταποκριθεί η Ελλάδα;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_06/10/2007_244178
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

ΕΛΕΝΗ

  • Επισκέπτης
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 06, 2008, 06:39:26 πμ »
 Ευρωπαϊκή Ένωση  (ΑΠΟ ΟΤΕΝΕΤ)
     
Οδηγία για τον οικολογικό σχεδιασμό: η Επιτροπή απευθύνει αιτιολογημένη γνώμη σε πέντε κράτη μέλη

Όπως μας πληροφορεί μια νέα ανακοίνωση τύπου, η Επιτροπή απηύθυνε χθες αιτιολογημένη γνώμη στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο που δεν γνωστοποίησαν τη μεταφορά της οδηγίας για τον οικολογικό σχεδιασμό στο εθνικό τους δίκαιο . Η οδηγία αυτή αποσκοπεί στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια και είναι ένας από τους πυλώνες της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή απόδοση.
Παρά την αποστολή επιστολών επίσημης προειδοποίησης τον Σεπτέμβριο του 2007, τα συγκεκριμένα κράτη μέλη δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Επιτροπή σχετικά με την πλήρη μεταφορά της οδηγίας. Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή αναγκάστηκε να κινήσει το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας για παράβαση. Η οδηγία καθορίζει ένα πλαίσιο για τη θέσπιση απαιτήσεων οικολογικού σχεδιασμού για τα προϊόντα που καταναλώνουν ενέργεια. Τα κράτη μέλη όφειλαν να την έχουν μεταφέρει στο εθνικό τους δίκαιο έως τον Αύγουστο του 2007.
Εκτιμάται ότι μια πλήρης σειρά σχετικών απαιτήσεων θα δώσει τη δυνατότητα στους ευρωπαίους καταναλωτές να εξοικονομούν πολλά δισ. ευρώ το χρόνο μέσω χαμηλότερων λογαριασμών κατανάλωσης ενέργειας και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Ένωσης που αφορούν την κλιματική αλλαγή και την αειφόρο χρήση της ενέργειας.
Αναλυτικά
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/08/352&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en
Πηγή www.euro-info.gr

ΕΛΕΝΗ

  • Επισκέπτης
Απ: Τα πιο σπάταλα σπίτια στην Ευρώπη
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 31, 2008, 10:07:54 πμ »
Ευρωπαϊκή Ένωση  ΑΠΟ ΟΤΕΝΕΤ-PORTAL
     
Mια ευρωπαϊκή στρατηγική για την αστική κινητικότητα θέλει το ΕK

Σύμφωνα με δημοσίευση του ευρωκοινοβουλίου, η ΕΕ θα πρέπει να καθορίσει μια γενική στρατηγική για την αστική κινητικότητα. Στόχοι της στρατηγικής, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της αυξημένης χρήσης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, η μετάβαση προς βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Υιοθετώντας την έκθεση πρωτοβουλίας του κ. Reinhard RACK σχετικά με τη διαμόρφωση νέας παιδείας αστικής κινητικότητας, το Κοινοβούλιο ζητεί τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης συνολικής ευρωπαϊκής προσέγγισης για την αστική κινητικότητα, που θα αποτελεί κοινό πλαίσιο αναφοράς για τους ευρωπαϊκούς, εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς (δήμοι και κοινότητες, πολίτες, οικονομία, επιχειρήσεις).

Παράλληλα, αναγνωρίζει την αρχή ότι οι τοπικές αρχές είναι ελεύθερες να εγκρίνουν δικές τους πολιτικές κινητικότητας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζουν τη σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Προσθέτει, πάντως, ότι 'μπορεί να επιτευχθεί σημαντική προστιθέμενη αξία με συντονισμένη δράση εντός της ΕΕ'.

Oι ευρωβουλευτές ζητούν, τέλος, ειδικές ευρωπαϊκές ρυθμίσεις και/ή καθοδήγηση σε ό,τι αφορά:
# τον σχεδιασμό και τη λειτουργία ζωνών περιβαλλοντικής προστασίας και την καθιέρωση συστημάτων διοδίων·
# τεχνικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφόρων μέσων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών·
# την κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία, των ηλικιωμένων, των ατόμων που συνοδεύουν παιδιά και των οικονομικά ασθενέστερων·
# την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία·
# την προσβασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των τεχνολογιών ευφυών συστημάτων μεταφορών για πανευρωπαϊκές εφαρμογές.

Πηγή www.euro-info.gr    17/07/2008   

http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/euronews?media-type=html&user=anon&js_panename=euronews

Το Κοινοβούλιο εστιάζει στο περιβάλλον

Την Τρίτη η επιτροπή Περιβάλλοντος εστίασε σε έναν κανονισμό για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στα νέα μηχανοκίνητα οχήματα.

Mπορείτε να βρείτε αύριο στην 'Πρώτη Σελίδα' ένα άρθρο που άπτεται των προσπαθειών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής