καλημέρα συμφορουμίτες!! είπα να περάσω και εγώ μια συνταγή που την φτιάχνω εδώ και μήνες(από πριν γίνω χορτοφάγος) και εχθές που την ξαναέφτιαξα συνειδητοποίησα πως είναι και vegan!
Υλικά για ρύζι:
ρύζι(σπιρωτό κατά προτίμηση)
φασόλια πράσινα
καρότα
αρακάς
πιπεριά πράσινη και κόκκινη
πράσο
φρέσκο κρεμμύδι
καλαμπόκι
για σάλτσα:
τοματοπελτές
κρεμμυδάκι ξερό
κανέλα
πάπρικα
κάρυ
τζίντζερ
κόκκινο και πράσινο πιπέρι
ζάχαρη(εγώ βάζω μέλι αλλά ξέρω πως κάποιοι δεν το τρώνε)
προετοιμασία:
κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια και τα βάζουμε να βράσουν λίγο(όχι πολύ γιατί θα ξαναψηθούν μετά),βάζουμε και το ρύζι μας να βράσει,μόλις ετοιμαστούν βάζουμε σε ένα γουοκ, ή αν δεν υπάρχει σε ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι,το ρύζι με τα λαχανικά και τα ανακατέβουμε όλα μαζί μέχρι να ψηθούν καλά.Προσθέτουμε μπαχαρικά της αρεσκείας μας.Εγώ βάζω πιπέρι,τζίντζερ και πολύ πάπρικα! και έτοιμο το ρύζι! Για τη σάλτσα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο να κάψει,ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι(να είναι αρκετά ψιλοκομμένο) και μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το πελτέ!Εν συνεχεία ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το μέλι και περιμένουμε να γίνει και η σάλτσα. Μόλις ετοιμαστεί και η σάλτσα σερβίρουμε χώρια σάλτσα και ρύζι( δηλαδή δεν ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το ρύζι να τα ανακατέψουμε γιατί ''παπαριάζει'' καλύτερα βάλτε τη σε ένα μπωλ να βάζει ο καθένας στο πιάτο του)
τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω στους φίλους μου και ξετρελαίνονται!ελπίζω να σας αρέσει και εσάς!
