χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Σοκολάτα μους  (Αναγνώστηκε 3538 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Σοκολάτα μους
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 02, 2008, 01:07:09 μμ »
τα παγωτά πράγματι έχουν ληγμένα επεξεργασμένα απομεινάρια γαλακτοκομικών ουσιών.  Η σοκολάτα η μαύρη δεν είναι καθόλου υγειηνή άσχετα με ό,τι λένε οι δια(σ)τροφολόγοι των πρωϊνάδικων! Αυτό που τις κάνει τόσο εθιστικές είναι φυσικά το καβουρντισμένο κακάο που περιέχει πολύ μεγάλη ποσότητα καφεϊνης και βλάπτει το συκώτι πάρα πολύ. Όταν βάζουμε χαρουπάλευρο στο αβοκάντο είναι ό,τι πιο υγειηνό. Άλλη εναλλακτική είναι να παραγγείλουμε κακάο ΩΜΟ, που είναι super food, με όλα τα βασικά αμινοξέα και πληθώρα βιταμηνών. Είναι πάρα πολύ ωφέλιμο και 100% συμβατό με το σώμα μας. Επίσης, η χημικά επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη στις εμπορικές σοκολάτες είναι πάρα πολύ βλαβερή όπως και στα γλυκά του κουταλιού. Προτιμήστε μέλι ή μαύρη ζάχαρη που δεν της έχει αφαιρεθεί η μελάσσα από ωμό ζαχαροκάλαμο.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 02, 2008, 01:16:16 μμ »
Ωμο κακαο δεν ειναι αυτο που ειναι σκονη ετσι? Η σκονη ειναι επεξεργασμενη αν δεν κανω λαθος για να αφαιρεθει το βουτυρο του κακαου? Υπαρχει ομω κακαο? Νομιζω οτι καβουρδιζουν τους σπορους πριν οποιαδηποτε αλλη εργασια.

Το κακαο παντως το αγνο, οχι τα σκευασματα, ειναι το καλυτερο αντοξειδωτικο του κοσμου, εχει φλαβονοειδη και επικατεχινη (το τσαι εχει κατεχινη).

Προσοχη γιατι η παραγωγη κακαου συνδεεται αμεσα με παιδικη σκλαβια στις περιοχες που υπαρχουν κακαοφυτειες, καθως και με πολιτικα και οικονομικα συμφεροντα μιας και το κακαο ειναι commodity που "παιζει" στην αγορα παραγώγων, και βγαινουν δις πανω στους ωμους των τροτοκοσμικων χωρων...

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 02, 2008, 02:06:21 μμ »
Ναι Λίλυ το ξέρω. Μιλάω για το 100% ωμό κακάο, του οποίου η όποια επεξεργασία δεν περιλαμβάνει υψηλή θερμοκρασία ώστε να σκοτωθούν τα ζωντανά ένζυμα και βιταμήνες του ωμού καρπού από το δενδρο. Το κακάο της αγοράς, ακόμα και το βιολογικό, είναι βλαβερό γιατί είναι καβουρντισμένο και παύει να είναι σούπερ φουντ. Το βούτυρο από ωμό κακάο γίνεται με διαδικασίες ψυχρής έκθλιψης και γι'αυτό είναι πολύ πιο ακριβό από το  συμβατικό καβουρντισμένο. Επίσης υπάρχει και σκόνη από ωμό κακάο αλλά και οι κόκοι όπως είναι από το δέντρο. Τώρα το fair trade είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα...  Ας πούμε μπορεί να πάρεις fair trade κακάο αλλά καβουρντισμένο και ας είναι και βιολογικό ή ωμό πολύ υγειηνό αλλά όχι απαραίτητα fair trade. στην περίπτωση του ωμού κακάο επειδή το παραγγέλνεις μέσω ίντερνετ μπορείς να ρωτήσεις τους παρόχους τι διαπιστευτήρια έχουν οτι δεν εμπλέκονται στην παιδική εκμετάλλευση...   Έχω ένα λινκ μιας κοπέλας που είναι Ελληνίδα (ελληνοκύπρια για την ακρίβεια) είναι ωμοφάγος και μεγάλωσε Αγγλία και από κει έχει στείσει on-line shop ωμοφαγικών προϊόντων τα οποία απ'ό,τι είδα δεν ήταν πολύ ακριβά.Το κινητό της είναι ελληνικό γιατί περνάει πολύ χρόνο στην Ελλάδα. Εγώ στο προσεχές διάστημα θα παραγγείλω αλλά αυτή τη στιγμή είμαι σε άλλο pc και δεν έχω το λίνκ. Υπάρχει και στο φόρουμ της ωμοφαγίας της Γιασμίν. Κάτι με Greek raw vegan έχει να κάνει αν θυμάμαι καλά.. οι τιμές είναι σε pounds αλλά αρκετά πιο χαμηλές από άλλα σάϊτ τουλάχιστον όσο αναφορά το ωμό κακάο.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 02, 2008, 02:29:59 μμ »
Οταν κανω 1 φορα στην 5ετια γλυκο με κακαο, χρησιμοποιω ΙΟΝ, οποτε πανε απο το παραθυρο ολες μου οι καλες προθεσεις!!!!
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!! Ναι με ενδιαφερει το λινκ για το σαιτ που μου λες.

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 02, 2008, 04:00:16 μμ »
ε καλά τώρα. Αν είναι για μία στα 5 χρόνια... μπορείς να κάνεις ό,τι παρασπονδίες θές ;D

το λινκ όταν πάω στο σπίτι και ανοίξω το λαπτοπ μου, θα το ποστάρω

• Addicted
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 03, 2008, 11:56:53 πμ »
Lily, to link που σου έλεγα για το ωμό κακάο είναι αυτό http://shop.therawgreek.com/african-sun-dried-raw-cocoa-powder-8-c.asp

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 03, 2008, 01:52:50 μμ »
Σε ευχαριστω!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact