χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Φυλάκιση και πρόστιμο σε άντρα για κακοποίηση ζώων  (Αναγνώστηκε 3114 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Φυλάκιση και πρόστιμο σε άντρα για κακοποίηση ζώων
« στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 08:49:37 πμ »
Tο  Β´ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδίκασε την υπόθεση των δύο ζώων, που κακοποιούνταν συστηματικά στην περιοχή Γκύζη, καθώς ήταν φυλακισμένα στον κοινόχρηστο χώρο μίας ταράτσας.   Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, ενώ θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς τα ζώα δεν έβγαιναν ποτέ βόλτα, σιτίζονταν ελάχιστα, δεν έφεραν βιβλιάρια υγείας, αλλά ούτε ηλεκτρονική σήμανση.   Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας βασίστηκε αποκλειστικά στη γραπτή κατάθεση της ομάδας Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων.   Η καταγγελία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2012.

Πηγή: www.lifo.gr
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Άστεγος Διαβάτης

• Επισκέπτης
Απ: Φυλάκιση και πρόστιμο σε άντρα για κακοποίηση ζώων
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 09:59:39 πμ »
Αν πραγματικά τα είχε δεμένα μόνιμα τα σκυλιά στην ταράτσα δεν τα τάιζε και δεν τα έβγαζε βόλτα γιατί τα είχε; τα ζευγάρωνε τα πουλούσε; Σε ποιους;; νομίζω ότι θα έπρεπε να το ψάξουν αυτό γιατί ίσως είναι άλλο ένα παράνομο εκτροφείο που πουλάει ζώα. ( ; ) και ίσως δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζουν.

Σχετικά με το βιβλιάριο υγείας και την ηλεκτρονική σήμανση, θέλω να αναφερθώ σε δράσεις που βλέπω αυτές τις μέρες από κάποιους που ζητάνε μια οργανωμένη αστυνομία ζώων όπου θα κάνει ελέγχους, μάλιστα κάπου διάβασα ότι την θέλουν όπως είναι πχ η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή,  πολύ φοβάμαι ότι όταν θα βγουν στους δρόμους και πέσουν οι πρώτες καμπάνες για τσιπακια – κονκάρδες – κτλ κτλ.. ο αριθμός των εγκαταλείψεων δεν θα έχει προηγούμενο. Αρκεί να σας πω ότι από τότε που βγήκε ο νέος νόμος τα «χαμένα ζώα» δεν έχουν σταματημό. Ακόμα στο ιστολόγιο έχουν γίνει «καταγγελίες» ότι αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα έξοδα, διαλέγουν να τα εγκαταλείψουν τους μικρούς τους φίλους, σε απομακρυσμένες περιοχές και στην συνέχεια δηλώνουν ότι χάθηκε, για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή αλλά και τις επιπτώσεις του νόμου.  (για αυτά που έχουν τσιπ ) Οπότε θα ήταν καλύτερα στις μέρες που ζούμε αντί να αντιμετωπίζουν τα ζώα σαν είδος πολυτελείας (γιατί έτσι τα αντιμετωπίζουν ) θα έπρεπε να οργανώνουν οι αμέτρητες μκο δωρεάν εμβολιασμούς και βοήθεια για τα ζώα και όχι να τους κυνηγάνε με νόμους και χωροφύλακες. 

Με το τελευταίο ότι ο εισαγγελέας βασίστηκε αποκλειστικά στη γραπτή κατάθεση της ομάδας Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων. Τρέμω πραγματικά. Χωρίς να αναφέρομε στην ομάδα ενεργών πολιτών αλλά στο σύνολο των e-φιλόζωων και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι πολλοί από αυτούς δρουν άλλοι φασιστικά, άλλοι το έχουν κάνει μπίζνα και άλλοι πρόβατα με τον βοσκό τους να τους πηγαίνουν όπως βολεύει κάποιους, πραγματικά τρέμω.  Στο παρελθόν (αποδεδειγμένα) ομάδες φιλόζωων έχουν στήσει απίστευτες ιστορίες, που στην συνέχεια κατέρρευσαν, οπότε είμαι επιφυλακτικός.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 02:34:10 μμ »
Αν πραγματικά τα είχε δεμένα μόνιμα τα σκυλιά στην ταράτσα δεν τα τάιζε και δεν τα έβγαζε βόλτα γιατί τα είχε; τα ζευγάρωνε τα πουλούσε; Σε ποιους;; νομίζω ότι θα έπρεπε να το ψάξουν αυτό γιατί ίσως είναι άλλο ένα παράνομο εκτροφείο που πουλάει ζώα. ( ; ) και ίσως δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζουν.

Έλα ντε... εδώ στην κρήτη έχει κυριολεκτικά παντού δεμένους σκύλους. Ακόμα και με αλυσίδα σε αυλή, μπαλκόνι. Έναν που τον πέτυχα μια μέρα και τον ρώταγα γιατί το κάνει μου είπε πως αγαπάει τον σκύλο του και θέλει να τον έχει εκεί να τον βλέπει... ε και αυτοί που βιάζουν τα παιδιά τους με κάποιον διεστραμμένο τρόπο τα αγαπάνε...

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 07:44:05 μμ »
Ο Α.Δ έχει δίκιο στο σύνολο όσων λέει. Εκτός από τον λάθος τρόπο που δρουν και αυτή τη νομο-λαγνεία, στο εσωτερικό τους παίζει φασισμός και χειραγώγηση προς τους ανίδεους του είδους τους (e-φιλόζωους, πολύ σωστό).
Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη ομάδα εγώ (!) ,έχω δει αρκετές διαστρεβλωμένες ή και κατασκευασμένες ειδήσεις με ρατσιστική προπαγάνδα. Δεν ξέρω φυσικά πώς δημιουργούνται, αν ευθύνεται η συγκεκριμένη ομάδα! Αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το αναπαράγουν ή με τα σχόλια που μπαίνουν κάτω από τις ειδήσεις τους.
Χωρίς να αρνούμαι πως κάνουν δουλειά ή πως δε χάρηκα που κατάφεραν να τραβήξουν τον τύπο, με ανησυχούν όχι μόνο οι επιπτώσεις αλλά πιο πολύ οι "συνεργασίες" που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.
Πολλά μηνύματα πάνω στην απόγνωση ,με χαρακτήρα ανάθεσης αναφερόμενοι στη Χρυσή Αυγή. sigh Υπάρχουν ήδη φασιστικές ομάδες που έχουν προσπαθήσει ή και ασχολούνται ανεπίσημα με τη "φιλοζωία".
Και ομάδες που δεν έχουν κριτήρια για το πώς πρέπει να δράσουν, τους ενδιαφέρει μόνο η υλοποίηση των στόχων τους με όποιο μέσον, τους έρχονται κουτί!
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Veganarchist

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 07:52:04 μμ »
Ξέροντας ότι είχαν για δικηγόρο το φασισταριό τον Πλέυρη, νομίζω πως δε θα έπρεπε να αναδημοσιεύουμε εδώ την είδηση σαν κάτι θετικό.
Animal Liberation - Human Liberation - Earth Liberation

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 08:09:05 μμ »
Τώρα βγαίνω λίγο εκτός θέματος, αλλά όχι πολύ.

Στη Χρυσή Αυγή…και στα αδέσποτα ζώα δίνει τα λεφτά της η Ελένη Ζαρούλια
Πού διαθέτει τα χρήματα από την βουλευτική της αποζημίωση αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου Ελένη Ζαρούλια.
Η συζήτηση που είχε ανοίξει στο στούντιο έφθασε και στο πως τελικά οι Χρυσαυγίτες διαχειρίζονται τα χρήματα των βουλευτικών τους αποζημιώσεων. Η κα. Ζαρούλια επενέβη τηλεφωνικά και εξήγησε ότι η ίδια παραχωρεί 2.800 ευρώ στην οργάνωση και με τα υπόλοιπα βοηθά …τα αδέσποτα ζώα.

Πάρτε και ωραίο βιντεάκι, γιατί τα παιδιά έχουν ευαισθησίες.
http://www.youtube.com/watch?v=dPOk85Qpv3Q

Άστεγος Διαβάτης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 08:57:51 μμ »
Νομίζω ότι η απάντηση για αυτό το βίντεο είναι σε αυτή την φωτογραφία, είναι από ιστολόγιο τους και γράφουν σχετικά με την πορεία ενάντια στη βιομηχανία της γούνας από αναρχικούς και αντισπισιστές στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

έγραφαν τότε:
«Γραφικό κάλεσμα ενάντια στην μισοπεθαμένη βιομηχανία γούνας (λες και έχουν οι Έλληνες χρήματα να πάρουν γούνες) κάνουν "αναρχικές-αναρχικοί, αντισπισιστές-αντισπισίστριες". Πρόκειται για ένα νεόκοπο τύπο αναρχικών (και όχι μόνο), που εξισώνουν τους ανθρώπους με τα ζώα, ως "ανθρώπινα ζώα", αντιμετωπίζουν τα ζώα ως "ζωώδεις ανθρώπους", πιστεύουν ότι το μόνο στο οποίο υστερούν τα ζώα έναντι των ανθρώπων είναι η γνώση και ζητούν τα περιβόητα "ανθρώπινα δικαιώματα" να επεκταθούν σε όλα τα ζώα.»

«Όλοι μας αγαπούμε τα ζώα και τα αντιμετωπίζουμε ως πλάσματα και όχι ως πράγματα, αλλά δεν προσπαθούμε να τα "εξανθρωπίσουμε", αποδεχόμενοι τους νόμους της Φύσης και όχι προεκτείνοντας ως "θεοί" τις ανθρώπινες "πολιτικές ορθότητες" και στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.»

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 09:27:42 μμ »
Όπα και ανάλυση! Αυτά μου έχουν ξεφύγει. Δε δίνεις και το link;

Άστεγος Διαβάτης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 09:47:52 μμ »

το είχα ανεβάσει εδώ http://astegosdiavatis.blogspot.gr/2012/12/Oi-gynaikes-tis-xrysis-aygis-lene-nai-stin-aimatobammeni-moda-tis-goynas.html

είναι θέση της Τ.Ο. Πειραιά στον ισότοπο «Μέτωπο γυναικών για τον λαό και την πατρίδα whitewomenfront.blogspot.gr »

• Addicted
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 09:55:20 μμ »

το είχα ανεβάσει εδώ http://astegosdiavatis.blogspot.gr/2012/12/Oi-gynaikes-tis-xrysis-aygis-lene-nai-stin-aimatobammeni-moda-tis-goynas.html

είναι θέση της Τ.Ο. Πειραιά στον ισότοπο «Μέτωπο γυναικών για τον λαό και την πατρίδα whitewomenfront.blogspot.gr »
Όχι ρε γαμώτο, δεν είχα πάρει χαμπάρι. sigh Θα δοθεί όμως η ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω (χωρίς αναφορά του blog σου φυσικά!)
Ότι μπορείς να αποδομείς καλό είναι. Ευχαριστώ για το link.

Άστεγος Διαβάτης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 10:17:58 μμ »
δικό σου  thumbsup

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 20, 2013, 11:29:31 μμ »
Ξέροντας ότι είχαν για δικηγόρο το φασισταριό τον Πλέυρη, νομίζω πως δε θα έπρεπε να αναδημοσιεύουμε εδώ την είδηση σαν κάτι θετικό.

Καλά αυτό δεν θα μπορούσα να το ξέρω, δεν έκανα και ρεπορτάζ.  dunno
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 21, 2013, 01:50:40 πμ »

Καλά αυτό δεν θα μπορούσα να το ξέρω, δεν έκανα και ρεπορτάζ.  dunno
Τώρα το ξέρουμε όλοι! :)
Με τόσα μέσα διάχυσης πληροφοριών δεν ξέρεις πού έχεις μοιραστεί μία πληροφορία και πού όχι ρε γαμώτο.

Αποσυνδεδεμένος Veganarchist

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 21, 2013, 02:09:53 πμ »
Στην ανακοίνωση που έβγαλε για το θέμα η φασιστο-φιλοζωική "Eνεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων", η οποία είχε αναλάβει το περιστατικό, λέει συγκεκριμένα: "Ευχαριστούμε θερμά τον Νομικό Εκπρόσωπο &  Φίλο των Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων, Αθήνας  Κον. Θάνο Πλεύρη".
Animal Liberation - Human Liberation - Earth Liberation

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 21, 2013, 04:31:39 πμ »
Ο Πλεύρης βέβαια δεν είναι γνωστός για την άσκηση δικηγορίας. Μάλλον είναι εύκολο να το προσπεράσεις.
Όπως και να 'χει θα τον βλέπουμε συχνά. Έχει αναλάβει δωρεάν την υπεράσπιση ΟΛΩΝ των φιλοζωικών. Συν τις επερωτήσεις που κάνει για τη νομοθεσία σχετικά με τα ζώα.
Τον έχουμε ξαναδεί σε υπεράσπιση ζώων δικαστικά και θα τον ξαναδούμε. Είναι δύσκολο να πείσεις τους φιλόζωους να αρνηθούν την προσφορά του, τόσο για την αποτελεσματικότητα του (ο Πλέυρης ήταν κι εδώ http://www.zoosos.gr/article/840/8500-euro-tha-plerosei-o-eglematias-pou-skotose-ton-rega-kai-kakopoiese-ton-douka, άλλο που τη σκαπούλαρε ο τύπος επειδή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4043/2012 τα ποινικά αδικήματα για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και έχουν τελεστεί έως 31/12/2011 μπαίνουν στο αρχείο), όσο και επειδή είναι δωρεάν!
Αυτό δε σημαίνει πως όλες αυτές οι φιλοζωικές θα αποτελούνται από φασίστες (αυτοί είναι!! επίσης συμμετέχει και η γυναίκα του) επειδή τους υπερασπίστηκε νομικά.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής