Πριν λίγους μήνες είχα πάει σε ένα χωριό στο Αφιον Καραχισάρ και είχα φάει μια πίτα τέλεια!!!
Ζήτησα την συνταγή, την επιχείρησα σήμερα και παρόλο που δεν το περίμενα την πέτυχα
Για 12 φύλλα λεπτά
Γέμιση
Βρασμένες φακές, πράσινες, πρέπει να έβρασα κανα μισόκιλο
Περίπου 5 βρασμένες πατάτες
Αλάτι, πιπέρι, εγώ έβαλα και κοκκινοπίπερο (το γνωστό πουλ πιπερ)
Λάδι όσο πάρει, όχι πολύ λαδερό όμως
Hashas (εδώ θα χρειαστώ την βοήθεια του τόφου για την μετάφραση) εγώ το λέω όπιο, περίπου 5 κουταλιές της σούπας
Οταν φτιάξετε την γέμιση, δοκιμάστε κιόλας, εγώ με το μάτι τα έκανα και δοκιμάζοντας
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε λάδι με hashas
Παίρνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στα δύο και με το πινέλο αλείφουμε λάδι με hashas , μετά βάζουμε γέμιση, το τυλίγουμε σαν τσιγάρο και το βάζουμε στο ταψί. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα, τα κόβουμε και αλείφουμε πάλι λάδι με hashas, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν,
Επειδή δεν τα κατάφερα στην περιγραφή, ακολουθούν και φωτογραφίες