Καλά εδώ που τα λέμε το ότι δεν παλεύει για την ελευθερία των ζώων δεν τον κάνει μη αναρχικό, πολλοί αναρχικοί δεν το κάνουν, οι περισσότεροι ίσως.
Τί ίσως; Οι αναρχικοί στην Αθήνα ,μετά το '08 και βάζοντας μέσα κάθε μόρφωμα και βαθμό εμπλοκής, είμαστε γύρω στα 10.000. Έχουμε 10.000 βίγκαν στην Αθήνα;;;; 
Ότι κατεβαίνει όμως με την κοινοβουλευτική αριστερά τον κάνει μη αναρχικό!
Η χα πόσο πήρε στην Αθήνα; 
Α' Αθηνών 7,81% (22.486 ψήφοι), Β' Αθηνών 6,38% (63.689 ψήφοι)
Βέβαια το θέμα είναι και όσοι από αυτούς θα παραμείνουν, αν και φοβάμαι αρκετοί 
Επίσης άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι έχουν εισβάλει για καλά σε αστυνομία και στρατό, τόσο που δεν κρύβονται πια, βγαίνουν μαζί στους δρόμους.
Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις γιατί δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, όμως μου φαίνεται πως μια συνεργασία με την κοινοβουλευτική αριστερά επιβάλλεται. Είναι κάτι σαν το θέμα των ζώων, που βέγκαν αναρχικοί αναγνωρίζουν ως συντρόφους κρεοφάγους, ίσως πρέπει να ανοίξει ο κύκλος 
Δεν παραμένουν απλά σταθεροί στην ψήφο τους. Η επόμενη δημοσκόπηση τον Οκτώβρη του ΄12 τους ανεβάζει στο 9,6% και απ' αυτούς που στηρίζουν τους ναζί με την ψήφο τους έχουν δημιουργηθεί και περισσότεροι ενεργοί υποστηρικτές τους.
Το Σάββατο 2/02 η πορεία τους είχε τον διπλάσιο κόσμο από πέρσι.
Επίσης η συνεργασία ΧΑ και σωμάτων ασφαλείας ήταν πάντα φανερή, σε εμάς τουλάχιστον (καθώς όταν ανοίγουν τα ΜΑΤ και βγαίνουν από ανάμεσα φασίστες και σε χτυπάνε είναι δύσκολο να μη το διακρίνεις!

) απλώς τώρα έγινε ορατό και στην υπόλοιπη κοινωνία. Λίγο εμείς που μάθαμε να χρησιμοποιούμε καλύτερα τα μέσα επικοινωνίας (youtube, facebook κτλ), λίγο τα media που κατά καιρούς κάνουν δημοκρατικές στροφές για να περισώσουν ότι μπορούν απ' το τομάρι τους εις περίπτωση αριστερής κυβέρνησης (οκ, το μάζεψαν πάλι όταν ένιωσαν ασφαλείς!), λίγο η κοινωνία που έπρεπε να της μπει κάπου το αγγούρι για να αποφασίσει να "ανακαλύψει" τί συμβαίνει γύρω της...
Η ανάλυση του Άστεγου Διαβάτη με βρίσκει κοντινή για να μην επαναλαμβανόμαστε. (Ο Διαβάτης είναι πιο λυρικός βέβαια από 'μένα!:D )
Κύκλος 30-35ετίας, κατάρρευση οικονομικού συστήματος, κοινωνική κρίση, εκφασισμός, κτλ κτλ... Έχουν γραφτεί πολύ ωραία και πολύ αναλυτικά σε κείμενα από διάφορους χώρους, google it!
Και για να σταθώ εδώ που θέλω λοιπόν.
Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις γιατί δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, όμως μου φαίνεται πως μια συνεργασία με την κοινοβουλευτική αριστερά επιβάλλεται. Είναι κάτι σαν το θέμα των ζώων, που βέγκαν αναρχικοί αναγνωρίζουν ως συντρόφους κρεοφάγους, ίσως πρέπει να ανοίξει ο κύκλος 
Να θεωρήσω πως μιλώντας για κοινοβουλευτική αριστερά μιλάμε μόνο για ΚΚΕ και Σύριζα.
Να αποκλείσω εν συνεχεία το ΚΚΕ στα γρήγορα για τον απλό λόγο πως
σε πορείες μας έχουν βγάλει από τις αλυσίδες τους ως αναρχικούς και μας κοπάνησαν τα ΜΑΤ, σε επετείους Πολυτεχνείου μας έχουν κλείσει έξω απ΄την πύλη ως αναρχικούς και μας κοπάνησαν τα ΜΑΤ και γενικά αυτά τα παιδιά έχουν μία τάση κάθε φορά που μας βλέπουν να θέλουν να μας κοπανήσουν! Και μάλλον επειδή τις έχουν φάει και μερικές φορές πάνω στην προσπάθεια τους

...(εδώ το καγκούρεψα, οκ το ξέρω!) βάζουν τα συγγενή τους ΜΑΤ να το κάνουν. (ΚΝΑΤ-ΜΑΤ... λογοπαίγνιο)
Για αυτούς δεν είμαστε κομμάτι ενός ενιαίου κινήματος, αλλά προβοκάτορες, παρίες, η πλέμπα που προσπαθεί να
αμαυρώσει την φωνή του λαϊκού κινήματος... (Ας θυμηθούμε δηλώσεις του ΚΚΕ επίσης επί Δεκέμβρη του '08)
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που εδώ και αρκετά χρόνια οι πορείες μας γίνονται ξεχωριστά και μάλιστα με προσπάθεια να μη συναντηθούν. Όταν εμείς φτάνουμε πχ στο Σύνταγμα αυτοί αποχωρούν!
Ένα τελευταίο για το ΚΚΕ, έχουν τόσο κόσμο και οργάνωση που αν ήθελαν να ασχοληθούν με το θέμα των φασιστών, τουλάχιστον σε επίπεδο δρόμου οι φασίστες την είχαν άσχημα!! Πολύ άσχημα!! Αντ' αυτού τρώει ξύλο η Κανέλλη και περνάει στα ψιλά. Ούτε πρωτοσέλιδο στον Ριζοσπάστη δε το έβαλαν.
Περνώντας λοιπόν στον Σύριζα...
Προσπερνώντας το ιδεολογικό κομμάτι και τις όποιες διαφωνίες μας, στη βάση του "όλοι καλοί χωράνε τώρα που έχουμε στριμωχτεί",
έχουν γίνει κοινές κινήσεις με κομμάτια του Σύριζα. Συγκεκριμένα με ένα κομμάτι του Σύριζα που στεγάζεται σε έναν πεζόδρομο και έχει και κάτι καφενεία απέναντι..και μια "κατάληψη" δίπλα..και μια πλατεία κοντά...

έχουν γίνει αρκετές κοινές κινήσεις! Ας δούμε λοιπόν πως πήγαν...
(Και ας το κάνουμε επιτέλους με απτά παραδείγματα, με γεγονότα ώστε να μην χρειαστεί να ξαναμπώ -εγώ τουλάχιστον- στη διαδικασία να εξηγώ το πρόβλημα μου με τη θεσμική αριστερά.)
Ξεκινώντας με το κομμάτι του αντιφασισμού.
Όταν όλοι κάναμε δράσεις για την πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα (το 2008), κάλεσε φυσικά και το συγκεκριμένο κομμάτι του Σύριζα. Πήγαμε να στηρίξουμε μια τέτοια κίνηση εννοείται ,όταν συνειδητοποιήσαμε πως
είχαν ζητήσει από τους μπάτσους να περιφρουρήσουν τη δράση τους. Φυσικά οι μπάτσοι ,ως όφειλαν και κάνουν πάντα, στήριξαν τα αδέρφια τους και οι συριζέοι (μαζί με κάποιους δικούς μας) έφαγαν ξύλο!
Συνεχίζω με περιβαλλοντικό.
Όταν λίγο αργότερα το 2008 καταλάβαμε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων ώστε να μην γίνει πάρκινκ μαζί μας ήταν και κάποιες συνιστώσες του Σύριζα.
Χωρίς να συμμετάσχουν ποτέ σε βασικές δουλειές του πάρκου, όπως οι περιφρουρήσεις του, το πότισμα, το καθάρισμα ,οι προβολές και διάφορες δράσεις του πάρκου ώστε να έρθει η γειτονιά πιο κοντά στον αγώνα μας και συμμετέχοντας μόνο στις συνελεύσεις του, προσπάθησαν να επιβάλουν την παρουσία δημοσιογράφων ώστε να δώσουν δελτία τύπου για το θέμα. Όταν η υπόλοιπη συνέλευση αρνήθηκε ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΥΦΑ όσο δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο πάρκο και φυσικά στην επόμενη συνέλευση έγινε μακελειό! Όταν η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και κατάλαβαν πως δε μπορούσαν να καρπωθούν τον αγώνα του πάρκου προς συμφέρον του κόμματος τους, δε θα έδιναν δελτία τύπου, δε θα τον καπέλωναν,
πρότειναν να παραδώσουμε τη φροντίδα του στο δήμο (ο οποίος ακόμα και σήμερα κόβει το νερό!!) λέγοντας πως κερδίσαμε τον αγώνα, δεν έχουμε να προσφέρουμε κάτι άλλο και δεν έχουμε λόγο να το κρατάμε πλέον σαν κατάληψη. Ξαναλέω πως ο δήμος μέχρι σήμερα κόβει το νερό! Ε, λίγο καιρό αργότερα απλά αποχώρησαν...
Συνεχίζω με δομές του κινήματος.
Όταν οι συλλογικές κουζίνες είχαν γίνει περισσότερες από μία θεωρήσαμε πως ενώνοντας τες θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα για τις ανάγκες μεγαλύτερων στόχων, όπως μεγάλοι απεργιακοί αγώνες που χρειάζονται μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη απ' όσο μπορούσαμε να προσφέρουμε ή εκδηλώσεις μικρών παραγωγών από όλη την ελλάδα με τεράστια προσέλευση κόσμου ή υπαίθριες συλλογικές κουζίνες για απεύθυνση στην γειτονιά για ζητήματα όπως ο ρατσισμός.
Έτσι και έγινε. Μέσα στη δικτύωση των συλλογικών κουζινών ήταν και η κουζίνα από μια συνιστώσα του Σύριζα.
Το πρώτο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το 2010 στην οικογιορτή όπου συμμετείχαμε όλες οι κουζίνες εκείνοι αποφάσισαν παράλληλα με τη συλλογική διαδικασία που είχε αποφασιστεί να στήσουν πάγκο με φαγητό
προς πώληση ενώ η συμφωνία της δικτύωσης ήταν πως απλά οι παραγωγοί καλύπτουν τα έξοδα της τροφής και εμείς μαγειρεύουμε για στήριξη. Αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα, όπως και έπρεπε κατά τη γνώμη μου.
Μέχρι τον Οκτώβρη του 2010 όπου
είδαμε να χρησιμοποιούνται οι δομές του κινήματος μας σε προεκλογικό σποτ της Ανοιχτής Πόλης ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΟΥΖΙΝΕΣ Ή ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Η ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ! Χρησιμοποίησε στην προεκλογική της εκστρατεία τα εγχειρήματα τα οποία συμμετείχε! Όταν βρέθηκε να απολογείται γι' αυτό σε συνέλευση η εξήγηση της ήταν πως ο εικονολήπτης ήταν πολύ βιαστικός και δε της άφησε χρόνο να σκεφτεί... Η τοποθέτηση της είχε και τη στήριξη των υπολοίπων αριστερών συντρόφων της που βρίσκονταν στη συνέλευση...
Και αυτή η προσπάθεια φυσικά συνεύρεσης με τον Σύριζα έληξε άδοξα μετά από αυτή τη συνέλευση.
Και φτάνοντας στο τέλος του θεάτρου του παραλόγου θα αναφερθώ απ' έξω-απ' έξω στη δημοτική αγορά της Κυψέλης. Να ξετυλίξω το χρονικό της κόντρας αριστεράς-αναρχίας πάλι δεν έχει αξία, google it!
Μόνο να πω πως μετά την εκκένωση της λήφθηκε
κατά λάθος εσωτερικό τους mail (μπέρδεψε τις λίστες!) στο οποίο ρωτούσε ένα μέλος του Σύριζα το άλλο τί να κάνουν με το θέμα και το άλλο απαντούσε "
Άσε να την αδειάσουν να ξεφορτωθούμε και τους άλλους και τα βρίσκουμε μετά με το δήμο"!!!!! Όσοι/ες ανήκουν σε κάποια πολιτική ομάδα θα έχουν λάβει το mail, το κινήσαμε εσωτερικά. (Κακώς κατά την άποψη μου που ήταν μόνο εσωτερικά)
Οι υπόλοιποι που δε το έχουν λάβει και θα είχαν κάθε δίκιο να αμφισβητήσουν το λόγο μου, ας ψάξουν απλά σε πόσες καταλήψεις οι αριστεροί ήταν αλληλέγγυοι... Πόσα κείμενα έχουν βγάλει για εκκενώσεις των καταλήψεων μας και πόσα για τις επιθέσεις που δεχόμαστε από φασίστες...
Και αυτοί είναι η απάντηση μου γιατί δεν βρισκόμαστε με τους θεσμικούς αριστερούς σε κοινούς αγώνες!